Amelia 2 27.01.2017 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 u mnie pod oknem się nie da bo dookoła domu jest opaska a od najcieplejszej południowej strony wykostkowany szreoki podjazd:no: kiedyś wpadnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.01.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Amelio u mnie tez jest opaska ale to zawsze blizej sciany niz na srodku rabaty, chwilowo sa zadolowane od strony wschodniej, od lasu, tam wieje najmniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 27.01.2017 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2017 Posadziłam za opaską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 31.01.2017 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 Praktyczniej gdy moskitiera ma poprzeczkę, wtedy w razie problemu wymieniasz tylko siatkę pod poprzeczką, a nie na całej ramie. Byłam u fachmanów od moskitier, wycenili samą ramę z poprzeczką na ok. 500 zł siatka plastikowa, stalowej nie mają. Twoja też tyle kosztowała? Jeśli chciałabym z klapką to mają tylko jeden model montowany w poliwęglan niestety nie przezroczysty a to już koszt ok. tysiaca zł....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 31.01.2017 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2017 To prawie jak za całe okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.03.2017 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 qrna ale juz ci wszystko kwitnie i jakie narcyze wielkie, a ja swoich nawet jeszcze nie wsadzilam, nie zdazylam przed zima. no nic posadze teraz i tez bedzie dobrze. u mnie krokusy wylazlu\y na centymetr i sie zatrzymaly ale tez i zimno mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2017 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Dobrze, że mi działa info, jak ktoś pisze w obserwowanym wątku U mnie też krucho ze wschodami. Są 5-centymetrowe żonkile, wczoraj pogrzebałam palcem w rabatach, więc będą tulipany i irysy botaniczne, ale retikulaty jakoś cienko. odnawia się chaber gorski, którego nie wiem skąd mam. Róże w kopcach mają niezłe pączki, a ja boję się je odkryć. Słabo jakoś moje rozsadzone zeszłej wiosny irysy pumila. Dużo ich, ale wyglądają jakby im liście przymroziło. Podejrzałam też malutkie listeczki u żurawek i pączusie rozchodników. Wszystko to jeszcze mikre i pochowane Zimno i leje ot co Amelia pokaż zdjęcia oczka z różnych stron. Przydałoby mi się zobaczyć jak mogę moją wannę wykorzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.03.2017 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 a nie mozesz dodac to subskrypcji ulubionych wtedy nie ma problemu ze znalezieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2017 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Mam tak, ale mnie chodzi o to, żebym mogła zareagować jak coś nowego sie dzieje i przejść bezpośrednio. W subskrybcji mam wszystkie odwiedzane kiedyś i teraz wątki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2017 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Ciekawe czy Psiuńki TAR też by tak miło do kurek się odniosły? Szkoda kurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.03.2017 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 pewnie ze tak, na poczatku by obszczekaly i tyle, Kasti by im pileczke przynosil do rzucania a Wiciu obwachiwal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 09.03.2017 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Biedna z Ciebie hodowczyni Moja za wronami tak chodzi, a one nie odlatują Ależ wiosnę już masz, u mnie na razie trochę kiełków z ziemi wylazło. Przy kwitnących krokusach możesz już ciąć hortensje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 09.03.2017 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Pasqal kiedyś zimą usiłował podejść do kuropatew. 7 paradowalo w śniegu. Brnął za nimi pracowicie i zapadał się po pyszczek. Wyraźnie był zaciekawiony, a one nie wyglądały na przestraszone. Czekały aż podejdzie na kilka kroków i odbiegały metr-półtora i znowu czekały. W końcu kiciuś się znudził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.03.2017 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 (edytowane) Amelia pokaż zdjęcia oczka z różnych stron. Przydałoby mi się zobaczyć jak mogę moją wannę wykorzystać. ok, mój ogród był robiony na wariata bez żadnego planu, coś tam pojedynczo wsadziłam coś zbudowałam a potem tworzyłam otoczenie mniej lub bardziej udane:D z oczkiem też tak było, najpierw wkopałam wannę i wyłożyłam ją grubą membraną specjalną oczkową, potem nawoziłam ziemię żeby podnieść teren dookoła niej i wsadzałam rośliny które już teraz zakrywają brzegi i część wody - liliowce, cyprysik groszkowy, trawa rozplenica, jałowiec płożący ( nie wiem co to za odmiana wygląda na Andora Compact) rośnie bardzo wolno i po 7 latach ma średnicę ok. metra. Nad dużym oczkiem które mam nadzieję w końcu w tym roku zrobić dam duże egzemplarze np. Gold Star, Old Gold, Blue Carpet itp. Edytowane 10 Marca 2017 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.03.2017 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 no super po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.03.2017 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Ślicznie wyszło Robię takie. Będzie od frontu przy trawach ozdobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 10.03.2017 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Super efekt, szczególnie jak porównać pierwsze i ostatnie zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.03.2017 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 czas robi swoje.... TAR-cia zmartwiłaś mnie swoją opinią o brzozie purpurea:o myslalam tez o czerwonej ale sobie przypomnialam stary ogrod i juz nie chce, strasznie mszycolubne, rachityczne i krotko zyja. czesto pare lat ladne nagle padaja. juz wole zwykle "brodawki" ten patyk z kilkoma rozgałęzieniami za stawikiem na pierwszym zdjęciu to właśnie brzoza czerwonolistna. Ma mi zacieniać okno kuchenne. Na razie trzyma się świetnie, nigdy nie zauważyłam na niej żadnych mszyc ( raczej na strzępiastej odmianie Laciniata), rachityczna też nie jest, wybujała ponad dach i absolutnie się nie zgadzam żeby nagle padła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.03.2017 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 moja tez taka byla, dla mnie jest rachityczna , listki takie ni w piec ni w dwanascie, a mszyce takie oblesne zielone co roku miala. kilka juz osob sie skarżylo i w ogrodnictwie tez mowili, ze rosnie zarabiscie kilka lat i potem krewa. ale zapytam tej laski ktora ode mnie ogrod kupila jak jej rosnie, ostatnio mowila ze latem padlo jej jakies czerwone drzewo. mialam dwa brzoze i buka pecherznic i perukowcow nie biore za drzewo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 10.03.2017 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 na tej brzozie zawsze zimą wieszam po kilka słoninek i sikory przyzwyczajone do miejscówki regularnie robią przegląd gałązek:yes: pewnie dlatego do tej pory nie zauważyłam żadnych mszyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts