TAR 15.03.2017 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 budki fajne, powinny sie ptaszki zadomowic ale czy aby juz nie za pozno na nie? u nas w legowkach juz trznadle sie zadomowily:yes: ostatnio taki jeden na rekonesansik przyszedl i na sacer do lasu z nami chodzi my sciezka a on co chwila podlatuje - cudny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.03.2017 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 (edytowane) Tylko patrzeć, a wejdą do domu Fajne kurki. Amelia, te fotki, które sie nie pokazują... jak wstawiasz załaczniki, to musisz na końcu potwierdzić. To może być powód, że zapominasz o tym Co do budek, to możesz mieć rację TAR. Za to powieszone teraz, za rok na pewno będą się podobały ptakom. Wywietrzą się, wtopią w krajobraz. Ptaki chętniej zasiedlą. Edytowane 15 Marca 2017 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 15.03.2017 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 budki fajne, powinny sie ptaszki zadomowic ale czy aby juz nie za pozno na nie? u nas w legowkach juz trznadle sie zadomowily:yes: może być zamawiałam 2 tygodnie wcześniej ale producent napisał że miał wypadek przy pracy i przesyłka się opóźni..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.03.2017 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 nie placz moze ktores jednak sie zasiedla albo w drugim rzucie, za rok juz na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.03.2017 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Ale wędrowniczki Jedna budka u mnie powieszona na jesieni nadal nie zyskała akceptacji podobno i na nią przyjdzie pora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.03.2017 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 A ja nie wiem co z moimi budkami Nietoperz się póki co nie wprowadził. Budki sikorkowe są intensywnie oglądane, ale nie wiem z jakim skutkiem, a kopciuszki jeszcze nie przyleciały, więc o ich mieszkankach nic nie mogę powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.03.2017 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 (edytowane) jak tylko wróciłam z pracy to od razu powiesiłam budki i przed wieczorem jakaś krzykliwa parka ogladała jedną z nich ale odleciały:( domki na pewno są za świeże, jeszcze mocno pachną drewnem, ale kto wie? Edytowane 16 Marca 2017 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.03.2017 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2017 Zapach drewna jest pożądany byle chemią nie waniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.03.2017 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 wybrałam wariant niczym nie zabezpieczany tylko z zewnątrz opalany dla urody;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.03.2017 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 nie martw sie, predzej czy pozniej zostana zasiedlone ktoz nie chcialby bezpiecznego i darmowego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.03.2017 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 (edytowane) u nas za ogrodzeniem jest zwalone drzewko ale kikut pnia stoi i tam jest mala dziupelka, wczoraj przyuwazylam tam krzatanine, kiedy sie ociepli i jakies sloneczko wylezie to przyjrze sie baczniej przez lunetke. u nas orgie ptasie odchodza, normalnie radio gaga. tylko trele slychac, musze wprawic oko w szukanie ptaszorow, wczoraj na krzaku pod samiutkim nosem sikory sie darly a ja slepak po wysokich sosnach szukalam, ot taki to obserwator ze mnie, jak do karmnika nie przyjdzie to w lesie nie zocze no poza trznadlami, bo te ubarwione soczyscie jak papuzki wyrozniaja sie jeszcze na tle szarosci i burosci Edytowane 17 Marca 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.03.2017 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 znaczy się trzeba jakiś ścięty pieniek z dziuplą przytargać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.03.2017 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 ależ masz hodowlę, a teraz zielone jajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.03.2017 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Po kolorowych jajkach będą kolorowe piórka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 20.03.2017 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 ależ masz hodowlę, a teraz zielone jajka jeszcze nie mam:no:to na razie plany:rolleyes: żadna z moich 2 kurek nie zakwoczyła ale one wiedzą że za zimno na kurczaczki:yes: póki co zbieram jajeczka lęgowe sebrytki i czekam na sygnał... mam nadzieję że w tym roku lęgi będą pomyślniejsze niż w ubiegłym..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 20.03.2017 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Po kolorowych jajkach będą kolorowe piórka. za bardzo kolorowych nie chcę żeby nie rzucały się w oczy jak chodzą po otwartej przestrzeni :no:ale araukany mają wszelkie możliwe umaszczenia i nigdy nie wiadomo jakie się ulęgnie a co gorsze kogut nie różni się od kury:o dopiero jak dorosną i jedno zacznie piać a drugie znosić jaja to będzie wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.03.2017 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 Widziałam wczoraj na ptasim facebooku koguta giganta z ofutrzonymi nogami. Teraz szukałam, żeby podlinkować i nie mogę znaleźć. Za dużo zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 21.03.2017 09:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 różne cudaki ludzie hodują ale one muszą mieć specjalne warunki, te " łapciate" muszą mieć suchy wybieg a czubate np. śliczna czubatka polska zadaszone żeby nie moczyć piórek - u mnie odpada... moje kurki żyją prawie naturalnie a kurniczek mam niewielki i kurki muszą być nie za duże ale przyjemnie jest popatrzeć na inne rasy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 21.03.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 o chyba o tym cudaku pestka myślała? https://www.facebook.com/pressofworld/videos/644693332392912/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 22.03.2017 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2017 giganty! ta parka zajmuje chyba cały kurniczek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts