Gosiek33 05.07.2017 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2017 Jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.07.2017 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Jesteś? jestem, jestem:yes: tydzień się urlopowałam, w domu co prawda ale mój domowy net tak chodzi że nawet nie chce mi się go włączać przyjechał brat zza oceanu i trochę mi pomaga, wreszcie po 7 latach mieszkania będę wykańczać 2 pokoje nad garażem:D dostałam od sąsiada 3/4 stelaża na tunel foliowy i teraz kombinuję jak na niego założyć folię "tunel" ma 2,80m długości a 4m szerokości ! jest zrobiony z 3 stron z metalowych rurek a tyłu brak bo był przystawiony do garażu ( robił za magazyn) Już wykombinowałam drewniane rusztowanie nawet z oknem i tu będzie najłatwiej przymocować folię zszywaczem tapicerskim podkładając paski taśmy dylatacyjnej, gorzej z przymocowaniem do metalowych rurek ale myślę że dam radę a pierwsza burza pokaże skuteczność mojej metody;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.07.2017 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 co bedziesz uprawiac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 11.07.2017 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2017 Może taką taśmę kup i podkładaj pod folię przy zszywaniu - podobno taśma sprawdza się rewelacyjnie przy drzewkach to może i przy foli będzie się sprawdzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.07.2017 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 co bedziesz uprawiac? co się da a da się chyba wszystko:D - ogórki, pomidory, paprykę, kapustę pekińską, marchewkę, wiosną nowalijki a nawet rozważam przesadzenie pod folię winorośli mam dość młody odrost od maminej wielkoowocowej który puszczony przy siatce przemarzł wiosną całkowicie a teraz puszcza młode ładniutkie pędy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 13.07.2017 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Może taką taśmę kup i podkładaj pod folię przy zszywaniu - podobno taśma sprawdza się rewelacyjnie przy drzewkach to może i przy foli będzie się sprawdzać? może i będzie dobra bo cienka a mocna:yes: a do przywiązywania drzewek i krzewów najlepiej sprawdzaja się stare rajstopy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.07.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 starych rajstop nie testowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.07.2017 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 Dętki rowerowe polecam. Są genialne. Sadownicy też ich używają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.07.2017 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2017 a mi ze starego ogrodu zostaly jeszcze tasmy do podwiazywania, rajstopy zazwyczaj wyrzucam i nie mam zadnych na zbyciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 15.08.2017 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 Fajna ta ,szklarenka, i co ważne wysoka. Wymyśliłaś już co w nie uprawiać będziesz? W ziemi, w skrzyniach czy na stołach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.08.2017 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2017 no wlasnie ja wiem ze mi te moje skrzynie w zupelnosci stykna. w przyszlym roku posieje mniej, bo zbiory mam imponujace, nie nadazamy konsumowac. teraz czekaja nas ogorki (sialam miesiac pozniej) i buraki. za 2 tygodnie bedzie moja mama to buraczki zaprawimy, przy okazji sie naucze mam zamrozona 2 pelne szuflady fasolki, marchewki i truskawek, do tego 6 porcji juz pokrojonej botwinki na jesienne zupki. do tego 3 pudelka posiekanej zamrozonej pietruszki natki i 2 koperku. i to wszystko wlasne, nie pryskane mozna by rzec eko za rok sprobuje pomidory. skrzynie warzywne sa miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.08.2017 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Jaką ziemię sypałaś i jak dużo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.08.2017 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 pod folią uprawiać będę w skrzyniach bo u mnie nornic mrowie i wszystko by popróbowały:mad: każdą nowo wsadzoną roślinę muszą obkopać dookoła, cesarskie korony też do wiosny pomyślę co uprawiać, pewnie wszystkiego po trochu i pierwszy raz spróbuję paprykę pomidory mam w donicach, w ub. roku były koktajlowe a w tym zwykłe tyle że te zwykłe trafiły mi sie pomarańczowe:o też smaczne:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.08.2017 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) Jaką ziemię sypałaś i jak dużo ? ja? te sama co sypalam na reszte dzialki, czarnoziem, ten w skrzyniach to z okolic stawow wiec dosc dobry, do tego dosypalam troche obornika, wymieszalam z trawa i rosnie wszystko jak zloto. po wykopaliskach musze jednak troche odwapnic jedna skrzynie, za bardzo kwasna ziemia pod marchew i ta moja taka cherlawa ale niezle zastepuje mi cukierki takie chrupaczki na 3 kęsy te truskawki co kupilam wiosna od niewczasa musze porozsadzac, bo olbrzymy a nie sadzonki sezonowe. mam tez mnostwo wasów z przyrostami, ktos reflektuje? za tydzien bede ciela i posadze w wolnym miejscu albo oddam pod folią uprawiać będę w skrzyniach bo u mnie nornic mrowie i wszystko by popróbowały:mad: każdą nowo wsadzoną roślinę muszą obkopać dookoła, cesarskie korony też do wiosny pomyślę co uprawiać, pewnie wszystkiego po trochu i pierwszy raz spróbuję paprykę pomidory mam w donicach, w ub. roku były koktajlowe a w tym zwykłe tyle że te zwykłe trafiły mi sie pomarańczowe:o też smaczne:rolleyes: mojej mamie w szklarni papryka miodzio rosnie, pomidory tez wariaty, wiosna ma tam nowalijki bezchemiczne. u mnie nornice tylko przy ogrodzeniu pod lasem tam gdzie byl placyk a teraz basenik stoi ale psy je gonia. za to mrowek i mszyc mam na kilogramy. jutro po deszczu chce zrobic oprysk na mszyce, ktore zzeraja mi sosny, normalnie plaga. i plask brzozowiec obryral mi wszystkie brzozy, na szczescie w pore zauwazylam i opryskalam a wstretne glisty potem wyzbieralam. za to nie mam slimorów. na zulawach plaga zzera wszystko jak leci. Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.08.2017 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Co za rok pełen robactwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.08.2017 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 Amelia możesz jeszcze raz jak krowie na rowie wytłumaczyć jak działa kula do wycinania kancików? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 16.08.2017 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2017 (edytowane) obcykam dokładnie i jutro pokażę dokładnie to pokazuje Gardenarium, poczytaj: http://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-kanty-brzegi-trawnika-oddzielanie-od-rabaty?page=2 Edytowane 16 Sierpnia 2017 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 17.08.2017 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 Już idę czytać, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 17.08.2017 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 zdjęć nie zrobiłam bo do ciemaka kosiłam ale w tym linku jest wszystko:yes: fakt że po obcięciu tym ustrojstwem krawędzie nie są perfekcyjne ale ja nie mam czasu ani zdrowia żeby dziubdziać szpadelkiem raz koło razu:no: już szybciej by było przycinać dużym nożem .....tak czy tak trzeba czyścić to co się przytnie, w sumie to zajęcie dla ogrodnika na cały etat:o Nie wierzę że te wszystkie pokazywane na zdjęciach ogrody zawsze są tak idealne, na szczęście mój jest naturalny i nie muszę a nawet nie chcę mieć wszystkiego pod linijkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.08.2017 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2017 nareszcie glos zdrowego rozsadku, dla mnie te zachwyty nad szpadelkiem by kanciki zrobic to przesada, fajnie jak jest rowno ale ja nie mialabym czasu na takie pierdoły przy tak wymyslnym trawniku jak u mnie, zdecydowanie obrzeze jest wygodniejszym rozwiazaniem tak czy tak trzeba czyścić to co się przytnie, w sumie to zajęcie dla ogrodnika na cały etat no wlasnie a chyba zadna z nas nie ma takich mozliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts