sql 24.08.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 w samą porę przeczytałem ten wątek , od poniedziałku (przyszłego) robią mi wylewki, więc postanowiłem posprzątać moje włości, dom od nowości nie sprzątany, więc trochę pyłu, gruzu, piachu i innych przygód jest. najbardziej chodziło mi o garaż, bo tam jest papa zgrzewalna, więc nie może być brudów. podjechałem do ramirenta (czy jakoś tak) i wypożyczyłem odkurzacz budowlany. ledwie mi do ibizy wszedł, ale naprawdę fantastyczna sprawa - wciąga wszystko i bez proszenia. gruz, piach, kurz, cement, woda - nic nie jest mu straszne. zbiornik to ma chyba ze 20l, więc nie trzeba ciągle go opróżniać. o ile pamiętam, to chyba 70pl/dobę - myślę że w dwie doby się uwinę, żeby cały dom wysprzątać. naprawdę polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frykow 25.08.2009 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Za 140zł to ja kupiłem tego matrixa, też wsysa wszystko i zbiornik ma 20 litrów, a starczy na dłużej niż na dwie doby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pio406 30.08.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 ja wszystko sprzątam Rainbow'em wysłużony ale daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.08.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Obecnie w Liroju jest promocja na Matrixy z zestawem do kominka (w sensie metalowa rura, oraz pucha na popiół Jestem już po zakupie i nawet odkurzałem nim. W porównaniu do zwykłego domowego to nie ma żadnego porównania - niebo a ziemia Jednak minusem są worki, które lubią pękać. Na razie zaopatrzyłem się w 10 worów oryginalnych do tego odkurzacza, ale jak się skończą, to potrenuję pewnie z innymi - spróbuję tych od Karchera W zasadzie, to ważny jest tylko otwór tego worka, bo tam żadnych uchwytów nie ma - wór nasadza się na wystający króciec i już. W tygodniu być może będę wsysał pył po szlifowaniu gipsów - zobaczymy, na ile ten wór 20l wystarczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.08.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A po ile takie cudo teraz w Leroy stoi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.08.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 O ile dobrze zapomniał, to w ok. 219 peelenów... Wór stoi 7 zyla/szt. W ich ofercie na www jest jako Promate, ale to Matrix :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.08.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Ludzka cena, a możesz jeszcze wkleić linka ze zdjęciem, jak owo cudo wygląda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterwiater 31.08.2009 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A ja do czyszczenia fug kupiłem ZWYKŁY odkurzacz, na taki zwykły worek, na giełdzie staroci, za 40 złociszy. Wyczyścił fugi u mnie, u sąsiada i od 5 lat czyści nasze autka. I nic. Noooooo. Zimą, jak błotko pośniegowe w wodę się zamienia, to czasami prądem nas potraktuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 31.08.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 A ja do czyszczenia fug kupiłem ZWYKŁY odkurzacz, na taki zwykły worek, na giełdzie staroci, za 40 złociszy. Wyczyścił fugi u mnie, u sąsiada i od 5 lat czyści nasze autka. I nic. Noooooo. Zimą, jak błotko pośniegowe w wodę się zamienia, to czasami prądem nas potraktuje. Dzielny jest, ale pyl budowlany nie jednego trawdziela usmiercil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.08.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Ludzka cena, a możesz jeszcze wkleić linka ze zdjęciem, jak owo cudo wygląda ? Wygląda tak: http://lh5.ggpht.com/_4STjwinLOH8/SpvELSzweKI/AAAAAAAACC4/uDCNU889kUA/s512/odkurzacz.jpg Może kiedyś szczelę foto z reala Aha, taka uwaga odnośnie użytkowania - faktycznie wory oryginalne są kiepskie - mi pękł po jakiejś pół godzinie odsysania kurzu. Zaklejenie taśmą DUCT pomogło, ale na krótko i trzeba było ponownie kleić. Później pękł w innym miejscu i dałem sobie siana. Także na pewno ma minus pod tym kątem, ale za to silnik ma całkiem niezły - wysysa do imentu ładnie, a jak mi worek pękł, to przerzucał ten kurz bezproblemowo (na krótko, bo robił taką kurzawę, że odkurzanie traciło sens ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.08.2009 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Martinezio, bardzo dziękuję za pomoc. Chyba czeka mnie kurs do Leroy-a. Ciekawe tylko, jak inne worki np. z KARCHERA będą się sprawować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 31.08.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 N/p Dodam, że w tymże samym hipku jest odkurzacz Karcher-a 15l w podobnej cenie do tego zestawu Matrix-a, tylko oczywiście bez beczki na popiół i akcesoriów do tego przystosowanych. Zawsze da się coś dobrać sensownego za te 200-250 zł Nie trzeba od razu Makity, czy innego Bosch-a... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 31.08.2009 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Pewnie, super. Przejadę się na pewno. Bo taki odkurzacz to świetna rzecz. Wiem coś o tym - miałam już przyjemność uzytkować ( pożyczony ). Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hagis 31.08.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Ja jeszcze raz polecma worki Karchera 20 litrowe w kartonie pakowane po 5 sztuk i cena 33 PLN w Leroyu. Są dużo lepsze niz oryginalne, ja sam pył to raz wsypalem z wora i zapodałem drugi raz ten chodzony worek i dał rade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 31.08.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Ja jeszcze raz polecma worki Karchera 20 litrowe w kartonie pakowane po 5 sztuk i cena 33 PLN w Leroyu. Są dużo lepsze niz oryginalne, ja sam pył to raz wsypalem z wora i zapodałem drugi raz ten chodzony worek i dał rade... Ja kupiłem Profi 20 http://www.profieurope.eu/ i nie polecam ze względu na worki, które notorycznie pękają. Mówię o workach polipropylenowych nie papierowych,które pękają jeszcze szybciej. Czasami nie sprzątane nawet jednego pomieszczenia a worek jest już dziurawy i cały pył idzie na silnik. Totalna porażka. STANOWCZO NIE POLECAM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 31.08.2009 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 a powiedzcie, te matrixy z lerła to odkurzają tez na mokro czy tylko na sucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 01.09.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Chciałbym się tylko upewnic. Piszecie o takim odkurzaczu http://allegro.pl/item727609911_nowy_odkurzacz_przemyslowy_matrix_1400w.html ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.09.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 Franzkru: nie, te w lerła są 1250 W, czyli słabsze No i nieco inaczej wyglądają - przyuważ na focie, co zapodałem wyżej. edde: cholera go wi... Teoretycznie mają na pudle napis, że wykonują też mokrą robotę, a w zestawie jest filtr pianowy, ale jakoś mam mieszane odczucia co do tego Wór jest IMO za słaby na mokrą robotę... Chyba, że to bez wora się wtedy robi Jak na moje potrzeby wystarcza robota sucha - mam szlifowane gipsy do odessania z porów w podłodze Na mokro to by związało jeszcze z podłogą, a potem się wykruszało co i rusz... Brr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 02.09.2009 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 w garażu używam teraz starego delonghi jakiegoś co to kiedyś nawet chyba piorący był, i działa to cudo w ten sposób, że na sucho zakładamy na "kosz" worek papierowy a na mokro coś w stylu rurkowego filtru piankowego, wewnątrz kosza plastikowego na który nakładamy worek/gąbkę coś w stylu ruchomej kwadratowej kuli chyba rąbiącej za zawór czy te matrixy mają tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 02.09.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2009 No to który w końcu wygrał casting??? A ktoś ma za słaby? Jaka moc minimum??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts