Martinezio 03.09.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2009 w garażu używam teraz starego delonghi jakiegoś co to kiedyś nawet chyba piorący był, i działa to cudo w ten sposób, że na sucho zakładamy na "kosz" worek papierowy a na mokro coś w stylu rurkowego filtru piankowego, wewnątrz kosza plastikowego na który nakładamy worek/gąbkę coś w stylu ruchomej kwadratowej kuli chyba rąbiącej za zawór czy te matrixy mają tak samo? Chyba nie :/ W zestawie są tylko: 1 szt. worka papierowego, 1 szt. filtra z gąbki (taka rurka z gąbki o grubości ok. 5mm zszyta krótszym końcem, którą nakłada się na plastikowy stelaż połączony na sztywno z częścią silnikową). Wirecki: niestety, musisz wybrać sam Sprawdź klepaki w kieszonce i policz, co możesz kupić. Potwierdziły się słabe parametry worów Matrix-a - przedwczoraj małżowinka odkurzała w salono-kuchni i nawet nie dojechała do kuchni, gdy wór pękł :/ Wykończę kupiony zasób worów i zainwestuję w wory Karchera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hagis 04.09.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Chciałbym się tylko upewnic. Piszecie o takim odkurzaczu http://allegro.pl/item727609911_nowy_odkurzacz_przemyslowy_matrix_1400w.html ? Tak ja mam taki i polecam , ten w leroyu jest tanszy i wyglada troche inaczej. Ogólnie pewnie podobny... Ja kupilem taki jak w linku bo ma opcje odsysania z elektronarzędzi (automatycznie się wlącza jak odpalimy np. szlifierkę podłacząną do odkurzacza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 04.09.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2009 Tak ja mam taki i polecam , ten w leroyu jest tanszy i wyglada troche inaczej. Ogólnie pewnie podobny... Ja kupilem taki jak w linku bo ma opcje odsysania z elektronarzędzi (automatycznie się wlącza jak odpalimy np. szlifierkę podłacząną do odkurzacza) Super. Kupiłem ten http://allegro.pl/show_item.php?item=732294750 cena taka sama jak w Leroyu a że nie mam kiedy tam podjechac to kupiłem przez allegro. Mam nadzieję że się opłacało i nie rozsypie sie po godzinie pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 08.09.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 Też kupiłam. MATRIXA. Ale w LEROY, o mocy 1250 W. Ciągnie jak smok, jestem przeszczęśliwa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 08.09.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 A taki separator podlaczony do zwykłego odkurzacza nie swytarczy na budowlane potzrby?Przetestował może ktos to proste urządzenie? http://allegro.pl/item727759007_odkurzacz_filtr_separator_kominkowy_einhell_18_l.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hagis 08.09.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 A taki separator podlaczony do zwykłego odkurzacza nie swytarczy na budowlane potzrby? Przetestował może ktos to proste urządzenie? http://allegro.pl/item727759007_odkurzacz_filtr_separator_kominkowy_einhell_18_l.html Ja tego nie testowałem ale filtr wygląda podobnie jak w tych odkurzaczach wyżej a tam bez worka po paru minutach jest on oblepiony pyłem i trzeba go czyścić bo przestaje ciągnąć, więc ten separator moęe da radę ale napewno będzie trzeba trzepać ten filt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 09.09.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 Ekhm... Chciałem coś zdemon... zdeman... zedemen.... no wycofać się Napisałem wcześniej, że oryginalne wory Matrixa są słabe. No i to chciałem właśnie wycofać, bo okazało się, że to moja ignorancja była i lenistwo... Nie chciało mi się studiować instrukcji obsługi i nie założyłem tego piankowego filtra na swoje miejsce Po założeniu tego filtra wory trzymają jak należy! Już robiliśmy na 1 worze kilka odkurzań i nadal trzyma, podczas gdy poprzednio bez tego filtra wór wytrzymywał max. 15 minut odkurzania.... Ale i tak wypróbuję wory Karchera, jak skończą mi się matrixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.09.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 Testowałem odkurzacz jeszcze nie jakoś bardzo mocno. Narazie tylko przy szlifowaniu gipsów. I jak dla mnie rewelacja. Nie kurzy się. Odkurzacz się sam włącza po chwili. Ciąg taki że szlifierka mi się przykleja do sciany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MirekSza 17.09.2009 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2009 A coś takiego ktoś testował?http://www.leroymerlin.pl/produkty/odkurzacz-przemyslowy-bezworkowy-vj1118s,1248780953,1248780381.htmlWarto to kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 28.09.2009 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Wirecki: niestety, musisz wybrać sam Sprawdź klepaki w kieszonce i policz, co możesz kupić Policzyłem. Dzięki za zajeb.. radę. Pomogło. Może nawet starczy na Poloneza, kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.09.2009 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Wirecki, bierz MATRIXA. A przy okazji - budujesz piękny dom. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 29.09.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Wirecki: niestety, musisz wybrać sam Sprawdź klepaki w kieszonce i policz, co możesz kupić Policzyłem. Dzięki za zajeb.. radę. Pomogło. Może nawet starczy na Poloneza, kto wie... No sorry, Miszczu, ale ja za Ciebie przecież nie wybiorę. Jeśli chodzi o mój wybór, to padło na Matrixa i jak na razie się spisuje, choć wory ma jednak słabawe trochę... Jeśli stać Cię na coś lepszego, to kup, choćby Karchera. Nie ma co się bulwersować, tylko przekalkulować i kupić podług swoich potrzeb i możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 29.09.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Wirecki: niestety, musisz wybrać sam Sprawdź klepaki w kieszonce i policz, co możesz kupić Policzyłem. Dzięki za zajeb.. radę. Pomogło. Może nawet starczy na Poloneza, kto wie...No sorry, Miszczu, ale ja za Ciebie przecież nie wybiorę. Jeśli chodzi o mój wybór, to padło na Matrixa i jak na razie się spisuje, choć wory ma jednak słabawe trochę... Jeśli stać Cię na coś lepszego, to kup, choćby Karchera. Nie ma co się bulwersować, tylko przekalkulować i kupić podług swoich potrzeb i możliwości Nie rozumiesz Kolego? To podam Ci na łopacie: Skąd założenie o chęci kupna najtańszego odkurzacza? A może policz swoje klepaki przy okazji zakupu bułek jutro rano? Zawsze wszystko mierzysz w k pln ? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 30.09.2009 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Cóż.. Na brak poczucia humoru to chyba nikt jeszcze nie znalazł odtrutki :/ Nikomu w kieszeni nie siedzę i nie wiem, kto jaką kasą dysponuje. Takie "cudo" jak odkurzacz techniczny po zakończeniu budowy średnio się przydaje (ze względu na gabaryty, prądożerność i hałaśliwość), więc zakładam, że każdy chciałby wydać na niego jak najmniej, aby bez żalu po zakończeniu budowy wrzucić go do pakamery "na wszelkij słuczaj", a jak sczeźnie, to nikt nie będzie płakał, że 2k zł poszło się paść.Trochę uśmiechu natomiast nikomu jeszcze nie zaszkodziło... EOT z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julenka3 30.09.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Dobra chłopaki, przerywając tą arcyciekawą wymianę zdań. Całkiem przyziemne pytanie. Zakupiliśmy tego Matrixa z Leroy i kurcze straszliwie on głośny. Czy tylko mój tak ma? No i jak wyczyścić ten filtr, który jest w klapie, ten w drugim otworze nad rurą. Rozumie mnie ktoś? Bo mi tam kurzem zawiewa. A worek cały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 30.09.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 To już ostatni raz, obiecuję Bo tak naprawdę to szukałem tu wyników castingu na odkurzacz, a nie rozrywki. Po prostu w tym co piszesz brakuje konsekwencji. ...więc zakładam, że każdy chciałby wydać na niego jak najmniej... versus:Jeśli stać Cię na coś lepszego, to kup kupić podług swoich potrzeb i możliwości Trochę to przypomina mi ulubione powiedzenie kumpla: "Słuchaj mojej rady: Rób jak uważasz." A żeby nie było za bardzo off topic: Coś a`la matrix mają też w OBI. W środku pudełka z innymi napisami jest niemal taki sam odkurzacz. 1400W, roczna gwarancja, gniazdo do elektronarzędzi.Dodatkowo jest materiałowy worek na pyłwielokrotnego użytku. Przypuszczam, że wszystkie te odkurzacze schodzą z jednej taśmy w dalekim kraju, ale jak słusznie tu napisano, to temat na czas budowy, roczna gwarancja powinna zapewnić dobry ciąg... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 30.09.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 ale czy roczne gwarancje są zgodne z polskim (czy tam unijnym) prawem konsumenckim? czy przypadkiem nie powinno by obligtoryjnie 24 miechy? a na pewno taki jest okres odpowiedzialności sprzedawcy (nie producenta) jeśli tylko nie kupujemy na firmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.10.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Dobra chłopaki, przerywając tą arcyciekawą wymianę zdań. Całkiem przyziemne pytanie. Zakupiliśmy tego Matrixa z Leroy i kurcze straszliwie on głośny. Czy tylko mój tak ma? No i jak wyczyścić ten filtr, który jest w klapie, ten w drugim otworze nad rurą. Rozumie mnie ktoś? Bo mi tam kurzem zawiewa. A worek cały. To się chyba jakoś odkręca - chodzi Ci o tę gąbkę schowaną pod taką kopułką na wylocie? Ja jeszcze tego nie czyściłem, ale chyba czas, bo kurzy niemiłosiernie, zwłaszcza przy starcie Co do hałasu, to chyba wszystkie hałasują... Kwestia na pewno jakości komponentów używanych do montażu silnika. Być może te droższe były by odrobinę cichsze, ale nie ma co się oszukiwać - aby odkurzacz ciągnął dobrze, musi trochę wyć To już ostatni raz, obiecuję Obiecanki cacanki? Nie, no czepiam się, ale wbrew pozorom w moich wypowiedziach jest sens i continuum. Każdy sam musi ocenić, co dla niego jest minimum, więc nie można za nikogo podejmować decyzji. Mam też za małe doświadczenia w użytkowaniu innych odkurzaczy, żeby wyrokować, który lepszy No i zgadzam się w pełni, że wszystkie te odkurzacze są produkowane i tak w kraju rad, a różnice są praktycznie tylko kosmetyczne (piszę tu o tych z niższych półek). Co do odkurzacza z OBI, to jeśli cenowo wypada porównywalnie do tego Matrix-a z Lerła, to bierz go - worek materiałowy to duża oszczędność, a nowy taki wór kosztuje sporo kasy. No i moc większa. Przydała by się ta dwuletnia gwarancja, ale roczna od biedy styknie W sam raz na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 01.10.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Ludzka cena, a możesz jeszcze wkleić linka ze zdjęciem, jak owo cudo wygląda ? Wygląda tak: http://lh5.ggpht.com/_4STjwinLOH8/SpvELSzweKI/AAAAAAAACC4/uDCNU889kUA/s512/odkurzacz.jpg Może kiedyś szczelę foto z reala Aha, taka uwaga odnośnie użytkowania - faktycznie wory oryginalne są kiepskie - mi pękł po jakiejś pół godzinie odsysania kurzu. Zaklejenie taśmą DUCT pomogło, ale na krótko i trzeba było ponownie kleić. Później pękł w innym miejscu i dałem sobie siana. Także na pewno ma minus pod tym kątem, ale za to silnik ma całkiem niezły - wysysa do imentu ładnie, a jak mi worek pękł, to przerzucał ten kurz bezproblemowo (na krótko, bo robił taką kurzawę, że odkurzanie traciło sens ). zakręciłam się, czy on ma też separator do czyszczenia kominka? jak tak, to lecę do LM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 01.10.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Tak, ma. Ten czarny karnister na pudle widoczny to jest właśnie ten separator. W zestawie jest też metalowa rura ssąca do wyciągania popiołu z kominka/pieca. Póki co jeszcze nie testowałem, więc nie dam gwarancji, że sprawuje się jak należy No i nie wiem, czy jeszcze jest ta prymicja w LM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts