AGA NR 1 01.10.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Nie ma już takiej promocji w LEROY. Tzn. jest dokładnie ten odkurzacz, ale SAM ODKURZACZ. Bez separatora. Ja kupiłam właśnie tak - bez separatora. Ale sam odkurzacz - super. Jestem bardzo zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papolinek 01.10.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2009 Warto kupić ten odkurzacz w Leroy,dobrze ciagnie?.Szkoda ze nie ma juz separatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 02.10.2009 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dobra chłopaki, przerywając tą arcyciekawą wymianę zdań. Całkiem przyziemne pytanie. Zakupiliśmy tego Matrixa z Leroy i kurcze straszliwie on głośny. Czy tylko mój tak ma? No i jak wyczyścić ten filtr, który jest w klapie, ten w drugim otworze nad rurą. Rozumie mnie ktoś? Bo mi tam kurzem zawiewa. A worek cały. To się chyba jakoś odkręca - chodzi Ci o tę gąbkę schowaną pod taką kopułką na wylocie? Ja jeszcze tego nie czyściłem, ale chyba czas, bo kurzy niemiłosiernie, zwłaszcza przy starcie Ok, sprawdziłem, wyczyściłem trochę (nie bardzo miałem czas na gruntowne czyszczenie). Czyli robi się to tak, że tę kopułkę plastikową się... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . (pełna napięcia chwila rodem z tanich seriali, wszyscy ogryzają paznokcie z nerwów wbijając łzawiące od wytrzeszczu oczy w ekran, w tle biją werble i gra surma basowa) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ... wyciąga Ona jest na wcisk wepchnięta w tę dziurę wylotową. Wystarczy chwycić ją palcami i przechylając raz w lewo, raz w prawo (albo góra dół) wyciągnąć powoli z otworu, gąbkę wytrzepać/wyprać/wymienić i wcisnąć wszystko z powrotem - wsio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 02.10.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Ale napięcie. Aż mi ciarki przeszły, brrrrrrrr ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julenka3 02.10.2009 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Dziękuję Ci dobry człowieku. Dzisiaj spróbuję wykonać tę skomplikowaną operację na moim fantastycznym urządzeniu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 02.10.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Jestem Wam baardzo wdzięczna za ten temat. Nawet mi do głowy nie przyszło, że sprzątanie to nie tylko miotła Kupiłam dziś polecany przez Was Matrix i szybciusiem odkurzyłam 200m na budowie Ktoś pisał, że nie ma już Matrixa z separatorem. Nieprawda Dziś w Leroy w Szczecinie kupiłam wersję z separatorem za 235 PLN. Ale... bez filtra, który musiałam dokupić w innym Leroy za 28zl. Moja uwaga: koniecznie dokupić worki, najlepiej Karchera (w Szczecinie w Kerpolu przy Leroy można dobrać odpowiednie). Zużyłam dziś 3, ale faktycznie syf był okrutny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Croolick 02.10.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2009 Zapolowałem dzisiaj w OBI. Cena 240PLN. Mały, zgrabny, jakość zdecydowanie lepsza niz u konkurencji z CHRL. Pojemność tylko 12l ale dla mnie to akurat zaleta. Budowa to raptem jeszcze rok, potem zostanie do samochodu. Dwa lata gwarancji, tylko se paragonik trzeba skserowac bo do tego czasu bankowo wyblaknie. Relatywnie cichy, jutro idzie do boju. O taki: http://img402.imageshack.us/img402/5234/p1010022vk.jpg Co ciekawe pan w OBI poinformował że Karczer robi problemy z reklamacjami "bo gips albo pył w silniku" z chińczykami ponoć nie ma żadnych problemów. Aha, w OBI jest zdecydowanie większy wybór tego typu odkurzaczy ( w budżetowych przedziałach ) niż w Lerłamerlę bo tam ze dwa tanie a potem od razu wyższa póła. P.S. Nie jestem pracownikiem OBI ani Karchera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 11.02.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Zapolowałem dzisiaj w OBI. Cena 240PLN. Mały, zgrabny, jakość zdecydowanie lepsza niz u konkurencji z CHRL. Pojemność tylko 12l ale dla mnie to akurat zaleta. Budowa to raptem jeszcze rok, potem zostanie do samochodu. Dwa lata gwarancji, tylko se paragonik trzeba skserowac bo do tego czasu bankowo wyblaknie. Relatywnie cichy, jutro idzie do boju. O taki: http://img402.imageshack.us/img402/5234/p1010022vk.jpg Co ciekawe pan w OBI poinformował że Karczer robi problemy z reklamacjami "bo gips albo pył w silniku" z chińczykami ponoć nie ma żadnych problemów. Aha, w OBI jest zdecydowanie większy wybór tego typu odkurzaczy ( w budżetowych przedziałach ) niż w Lerłamerlę bo tam ze dwa tanie a potem od razu wyższa póła. P.S. Nie jestem pracownikiem OBI ani Karchera. Trochę offtopic - na wyblakniety paragonik jest jedna rada, podgrzać do zapalniczką lub żelazkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.02.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Trochę offtopic - na wyblakniety paragonik jest jedna rada, podgrzać do zapalniczką lub żelazkiem. Taaaa... po takim zabiegu paragon z drukarki termicznej wyblaknięty już faktycznie nie będzie. Tylko jednolicie czarny. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 11.02.2010 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 A co do samego Karchera 2004 - jest do wzięcia "za punkty" w lojalce BP i miałem na niego ochotę, ale poczytawszy natknąłem się na kilka negatywnych opinii, wg których ma on mieć bardzo kiepska sparwność ciągnie dobrze jedynie przez krótki czas od założenia nowego worka, dodatkowo Karcher robi problemy z gwarancją w przypadku stwierdzenia zapylenia silnika. Tak więc sam chyba tego Karchera nie kupię, zastanawiam się nad: - kupnem tak reklamowanego tutaj Matrixa (nawiasem mówiąc w Leroju jest nadal dostępny, czy tylko allegro zostało?) - poczekaniem aż w Lidlu pojawi się ten sprzedawany przez nich. - kupnem odkurzacza Profi (sam nie wiem, którego 20, 20.1, 21) Zastosowanie - budowlane a potem jako przejściowa jednostka centralna OC. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimka27 11.02.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 mam pytanie a co sądzicie o tym odkurzaczu? kupowac?http://www.allegro.pl/item909414843_odkurzacz_przemyslowy_20l_1400_w_fv_sklep.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffi23 11.02.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Mam prawie identyczny w pracy różnica w filtrze ten czerwony filtr wygląda ok ma tylko jedną wadę głośny jak cholera trzeba używać słuchawek przy dłuższej pracy. Zaleta trzeba uważać żeby Cię nie zassało do środka.Też sobie go kupię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 12.02.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Z innej beczki - do którego modelu Karchera polecacie worki pasujące do Matrixa? Skończyły mi się "oryginalne" Matrixowe, a chciałem spróbować tych karcherowskich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.02.2010 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Od czwartku w Lidlu znów odkurzacz warsztatowy będzie do kupienia. Sucho/mokro, 1500W, 30l, dodatkowe gniazdko na osprzęt, 299zł. Czy zna ktoś jakieś opinie na jego temat? Wygląda bardzo rozsądnie i szczerze mówiąc zastanawiam się nad nim. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 25.02.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 No i kupiłem tego lidlowego Parkside. Zrobiłem rundę Leory - Lidl, porównałem Matrixa oraz Parkside i zdecydowanie wyszło mi ma korzyść tego drugiego. Lepsze parametry, lepsze możliwości, lepsze wyposażenie. Jedyny plus Matrixa, to fakt, że był sprzedawany w komplecie z separatorem popiołu, ale po zastanowieniu stwierdziłem, że o wiele bardziej mi się przyda funkcja automatycznego startu wraz z podłączonym urządzeniem (warsztat!), i dodatkowa rura "narzędziowa", o większej mocy i większym zbiorniku już nie wspominając. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 25.02.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2010 Po kilku miesiącach użytkowania stwierdzam, że bardzo istotny jest worek materiałowy wielokrotnego użytku, który można otworzyć, wysypać zawartość, a co jakiś czas wyprać. Druga sprawa to ssawki i szczotki - niestety zużywają się, tarcie o wylewki i inne szorstkie powierzchnie powoduje, że ścierają się, a o akcesoria do chińszczyzny trudno. Sieci hipermarketowe nie prowadzą, na razie próbuję ściągać coś od importera. Sprzedawcy mówią, że jeśli to nie Karcher to będzie trudno. Ja mam inny i jest trudno Średnice nie pasują i nie da się kupić w Euro RTV lub innym coś np. do Zelmera. Nie pasuje. Ogólne wnoski - odkurzacz budowlany za 200-300 zł w zupełności wystarcza, nie ma sensu wywalać kasy na lepszy, o o ile ma służyć tylko podczas budowy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 06.04.2010 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Witam właśnie przymierzam się do kupna odkurzacza bedzie od używany głównie do odkurzania kurzu czasem może wody i do pyłu gipsowego znajomy miał makite za 900zł i zajechał silnik przez odkurzanie własnie pyłu gipsowego na dodatek jeszcze nie uznali mu reklamacji ,czy warto przepłacać czy może lepiej kupić np za 200 zł a jak się zepsuje kupić następny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 06.04.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 (edytowane) Jest o tym osobny wątek, niestety teraz na nowym FM na razie go nie zlinkuję. Jesli o mnie chodzi to zwykły odkurzacz budowalny z marketu za 200-300 zł, taki jaki akurat bedzie w promocji. po roku użytkowania mam dwie uwagi dla kupujących teraz:1. koniecznie z materiałowym/wielorazowym workiem, który można wytrzepać.2. być może karcher - można dokupić zapasowe akesoria. przy intensywnym odkurzaniu ssawki ścierają sie od tarcia o beton/wylewkę itd. W przypadku innych odkurzaczy może to być problem, mnie póki co się nie udało. Edytowane 7 Kwietnia 2010 przez Wirecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 06.04.2010 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 Ja korzystam z taniego odkurzacza SPARKY kupionego w Castoramie za całe 399zł.Używam go do odsysania pyłu z bruzdownicy oraz do odkurzania z pyłu i gruzu po skończonej pracy.Pierwsza uwaga to - Nie chce się zapsuć mimo intensywnego użytkowania.Druga uwaga - często się zapychają filtry i trzeba je czyścić co około 10-15 minut pracy z bruzdownicą.Więcej uwag nie mam i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bizon_3 07.04.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Ja kupiłem najprostszy Karchera model 2004, jest teraz w promocjach w marketach budowlanych za około 200 PLN. Ma 1200W i odsysa wodę i błoto. Robiłem nim porządek po ekipie G-K i sie sprawdził. Co prawda nie mam zbyt wielkich oczekiwań od takiego sprzętu - ma posprzątać bez problemu i tyle. Zostanie teraz do odkurzania samochodu i czyszczenia poprzez separator kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts