Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rodzaje materiałów co, c.w.u

Recommended Posts

Witam!

W ofercie hydraulik poleca wykonanie instalacji:

- wodnej z rur PP zgrzewanych firmy Zinplast,

- kanalizacyjnej z rur PP firmy Dyka

- c.o system Kan-therm (ogrzewanie grzejnikowe + podłogowe) – rura wielowarstwowa PE-RT/AL/PE-HD 16x2

Grzejniki stalowe płytowe firmy Stelrad

Łazienkowy firmy Enix

Co sądzicie o jakości zaproponowanych materiałów?

Przegrzebałam forum, na temat grzejników oraz systemu Kan są opinie mieszana natomiast nie ma nic o pozostałych firmach.

Witam!

W ofercie hydraulik poleca wykonanie instalacji:

- wodnej z rur PP zgrzewanych firmy Zinplast,

- kanalizacyjnej z rur PP firmy Dyka

- c.o system Kan-therm (ogrzewanie grzejnikowe + podłogowe) – rura wielowarstwowa PE-RT/AL/PE-HD 16x2

Grzejniki stalowe płytowe firmy Stelrad

Łazienkowy firmy Enix

Co sądzicie o jakości zaproponowanych materiałów?

Przegrzebałam forum, na temat grzejników oraz systemu Kan są opinie mieszana natomiast nie ma nic o pozostałych firmach.

Co do materiałów to rury pp zgrzewane są powszechnie stosowane do instalacji wodnych a producentów na rynku całe multum o firmie zinplast nie słyszałem chodz to nie dyskfalifikuje producęta jak i produktu najbardziej znany na rynku to wawin tak samo w kanalizacji nie znam firmy i również zastosował bym rury wawina jako najbardziej znane na rynku natomiast co do instalacji z rur kan-termu to jak najbardziej tak ale jest kilka równie znanych produktów takich jak purmo czy też tece