Iro 04.11.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Mam poddasze użytkowe z wylanym stropem i nad nim trochę strychu. Mam zamiar zrobić tam pralnio/suszarnię. Czy jednak skoki temperatury nie będą zabójcze dla pralki? Jestem w trakcie ocieplania tego strychu (15cm wełny) i w okolice pralki pociągnąłem kaloryfer. Mam jednak obawy, czy przy dużych mrozach nie będzie mimo wszystko tam za zimno. Może ktoś praktykuje coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Trochę dziwny pomysł. Ale może.... Z pewnością wymagana jest bardzo dobra wentylacja. Trzeba się też zastanowić, co w przypadku awarii i rozlania wody. Czy będzie to szczelne i nie zaleje pomieszczeń poniżej. Ostatnia wątpliwość dotyczy wygody. Czy jest wygodnie dreptać do takiego pomieszczenia na górze, jakie są schody itp. Temperaturą bym się nie martwił, zwłaszcza że przewidujesz ocieplenie i jakiś grzejnik. Cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 04.11.2003 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 pralka na pewno przezyje jesli nie bedzie mrozu na poddaszu i zbyt duzej wilgotnosci powietrza (sprawna wentylacja). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iro 04.11.2003 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Kwesta awarii zawsze wchodzi w grę. Można się tym nie martwić chyba tylko wtedy, gdy pralnia jest w piwnicy i najlepiej z kratką odpływową. W innym przypadku czy to będzie parter, piętro czy strych to szkody będą podobne. Ale fakt - o tym muszę pomyśleć. Co do wygody to pomysł nie wydaje mi się tak dziwny. Wolę mieć pralkę i pojemnik na brudne rzeczy na stryszku (wejście klatką schodową), a nie dźwigać ew. mokre rzeczy z pralki po schodach na strych. Jak pisałem nie mam piwnicy, ani innego miejsca typu pomieszczenie gospodarcze, które mogłoby "robić" za suszarnię. A łazienek wolałbym nie "przyozdabiać" pralką, a tym bardziej wieszako-suszarką.Tylko jak rozwiązać problem wentylacji? Po założeniu ocieplenia będzie dość szczelnie (folia)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Bez wentylacji ja bym nie ryzykował. Będzie na pewno grzyb. Trzeba wyprowadzić jakąś rurę ponad dach. Jak ludzie polecieli na księżyc i to rurę da się zrobić. Pomyśl, pokombinuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iro 04.11.2003 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Na strychu mam małe okienko, które teoretycznie może cały czas pozostać rozszczelnione lub uchylone. Nie wiem czy to wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.11.2003 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Zastanów się czy nie prościej (i taniej) jednak będzie kupić suszarkę za tysiąc kilkaset zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iro 04.11.2003 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 Wszystko OK, ale pralka i suszarka też muszą gdzieś stać. Faktycznie jednak odpadłby temat sznurków i wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.11.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2003 No i miejsca zajmuje znacznie mniej... (nie mówiąc o wygodzie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts