Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tygodnik remontowy szeregowca

amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Siedzę sobie i ślęczę czekając na Młodą, która wraca z wycieczki, więc skorzystam z okazji i Wam coś napiszę ku przestrodze. Otóż ostatnio, zachłyśnięci pierwszym wiosennym ciepłem siedzieliśmy sobie na tarasie, a ktoś wlazł do domu i ukradł mężowi portfel. Sąsiadce rownież. Innemu sąsiadowi trzy telefony komórkowe, które leżały razem. Dlatego uważajcie i zamykajcie domy!

Na naszej ulicy nigdy nie było żadnego złodziejstwa, a teraz zwlokła sie jakaś menda i trzeba sie pilnować.

My to zawsze mamy zamknięte drzwi, ale najgorsze że trzeba zamykać tez bramkę. Sąsiadowi w zeszłym roku ktoś ukradł rower z jego własnego ogrodu. Zresztą ten to miał w ogóle pecha, bo wcześniej nakrył w dzień złodzieja, który na całe szczęście zwiał zamiast atakować. To chyba jakaś nowa metoda...kraść gdy właściciele w domu :jawdrop:

Ja w mieszkaniu też zawsze zamknięta jestem, ale teściowa wyluzowana u siebie - latem otwiera drzwi od strony ulicy, żeby się powietrzyło chyba ;/ ostatnim razem wlazł jej pies koleżanki, za 5-10 min przyszła koleżanka. A ciekawe co zrobi jak wlezie ktoś obcy - aż strach pomyśleć. Dobrze, że na górze będę miała osobne drzwi - zamknę i tyle.

U mnie to bywało tak, że sobie otwierałam piwnicę i sie wietrzyło podczas, kiedy ja na górze w domu urzędowałam. Tam naprawdę było bardzo bezpiecznie. A ile razy samochód otwarty stal......

Powiem Wam, że mnie to osłabiło, że mając dom, trzeba sie tak pilnować i zamykać, ale nie ma wyjścia. Dobrze, że dziecko nie wlazło w momencie jak ten gad myszkował, bo nie wiadomo, co mogło sie wydarzyć. Aż mnie ciarki przechodzą.

Opowiem Wam coś jeszcze. Tylko dla ludzi o mocnych nerwach, ale też ku przestrodze. Ja jak o ty mówię, to mam gęsią skórkę. Byłam ostatnio z wizytą u koleżanki i ta opowiadała, co przytrafiło się jej koleżance całkiem niedawno. Wracała autem nocą (nie wiem o której, ale ciemno było) i nagle patrzy, a na drodze leży jakiś pniak, czy drzewo i nie da się przejechać. Wysiadła z samochodu i zaczęła to drzewo przepychać do rowu. Za nią w pewnej odległości jechał TIR i zaczął będąc jeszcze dość daleko bardzo trąbić (miał właczone długie światła, bo ta kobieta stała na awaryjnych i chyba chciał zobaczyć co sie dzieje). Zbliżał sie i trąbił i migał światłami. Kobitka sie wystraszyła, bo pomyślała, że to jakiś szurnięty tirowiec i zostawiwszy samochód, biegiem ruszyła przez łąkę do widocznej stacji benzynowej. Gdy tam dobiegła, TIR dojechał za nią. Okazało się, że on w tych długich światłach zobaczył, jak w czasie, kiedy ona pcha to drzewo, do jej samochodu na tylne siedzenie wpełza z rowu jakiś facet. TIRowiec był za daleko, aby wyskoczyć i jej powiedzieć, a bał się, że ona zaraz wsiądzie do auta z tym gnojem na tylnym siedzeniu. Wezwali policję i podjechali do pozostawionego samochodu. Na tylnym siedzeniu została linka, taki kabel. Mieści sie to komuś w głowie?

Opowiem Wam coś jeszcze. Tylko dla ludzi o mocnych nerwach, ale też ku przestrodze. Ja jak o ty mówię, to mam gęsią skórkę. Byłam ostatnio z wizytą u koleżanki i ta opowiadała, co przytrafiło się jej koleżance całkiem niedawno. Wracała autem nocą (nie wiem o której, ale ciemno było) i nagle patrzy, a na drodze leży jakiś pniak, czy drzewo i nie da się przejechać. Wysiadła z samochodu i zaczęła to drzewo przepychać do rowu. Za nią w pewnej odległości jechał TIR i zaczął będąc jeszcze dość daleko bardzo trąbić (miał właczone długie światła, bo ta kobieta stała na awaryjnych i chyba chciał zobaczyć co sie dzieje). Zbliżał sie i trąbił i migał światłami. Kobitka sie wystraszyła, bo pomyślała, że to jakiś szurnięty tirowiec i zostawiwszy samochód, biegiem ruszyła przez łąkę do widocznej stacji benzynowej. Gdy tam dobiegła, TIR dojechał za nią. Okazało się, że on w tych długich światłach zobaczył, jak w czasie, kiedy ona pcha to drzewo, do jej samochodu na tylne siedzenie wpełza z rowu jakiś facet. TIRowiec był za daleko, aby wyskoczyć i jej powiedzieć, a bał się, że ona zaraz wsiądzie do auta z tym gnojem na tylnym siedzeniu. Wezwali policję i podjechali do pozostawionego samochodu. Na tylnym siedzeniu została linka, taki kabel. Mieści sie to komuś w głowie?

No kurczaki.... niezła historia.... strach się bać.... masakra jakaś

ale, że uciekała!! Ja to jeszcze prędzej wsiadłabym do auta i uciekała od tirowca!! a nie po nocy po polu... ufff

Ja chyba też bym wsiadła. Czasem w sytuacjach zagrożenia ludzie sie zachowują inaczej niż sie wydaje "na sucho". Z drugiej strony może sie bała, że ją będzie tym tirem gonił i zepchnie do rowu? Cholera wie.

Na mnie ta historia też zrobiła wrażenie. Tym bardziej, że zdarza mi się wracać nocami autem. Między innymi dlatego sprzedałam jeden z moich samochodów, bo mnie coś podkusiło i założyłam instalację gazową i potem stał się awaryjny. Na przykład gasł mi w środku lasu i nocy. :o

Co do kradziezy w domu to my tez wszystko mamy pootwierane jak slubny dopoludnia pracuje w gospodarczym :o.

Historia lesna okropna, sama nie wiemjakbym sie zachowala, bo ja panikara jestem w takich sytuacjach!

Asia222 wiem, ze zamykacie sie dla swojego bezpieczenstwa ale w razie wypadku nie bedzie mozna otworzyc drzwi aby pomoc, wiec pomysl o tym. Gdy przyjedzie fachowa pomoc to wybije szyby ale najpierw zatrzymuja sie kierowcy chcacy udzielic pierwszej pomocy, a oni raczej nie beda trzaskac szyby no, bo czym, a drzwi beda zamknieta. Oczywiscie zycze Ci jak najlepiej ale trzeba myslec o wszystkim.

Asia222 wiem, ze zamykacie sie dla swojego bezpieczenstwa ale w razie wypadku nie bedzie mozna otworzyc drzwi aby pomoc, wiec pomysl o tym. Gdy przyjedzie fachowa pomoc to wybije szyby ale najpierw zatrzymuja sie kierowcy chcacy udzielic pierwszej pomocy, a oni raczej nie beda trzaskac szyby no, bo czym, a drzwi beda zamknieta. Oczywiscie zycze Ci jak najlepiej ale trzeba myslec o wszystkim.

Niestety nie ma złotego środka i wolę myśleć, że jestem bezpieczna a o wypadku to tfu, tfu..... lepiej nie

• 2 weeks później...