Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tygodnik remontowy szeregowca

amalfi

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam wyniki:

ALT: było - 441, jest 173 133

AST: było - 1530 jest 185 66

Fosfataza zasadowa: było - 1350, jest 650 505

Czyli póki co, jest dobrze! :lol2::lol2::lol2:

Nie jest to oczywiście norma, ale i tak ładnie spadło.

Badania kontrolne z 2, 3 tygodnie i ewentualnie kwalifikacja do zabiegu. Pilnujemy diety i może jeszcze pociapie ta sierść.

Ja tak szybko i w przelocie donoszę, że dziś były badania i wyniki są na niebiesko. Następne za 3 tygodnie, operacja czeka, bo to jeszcze nie jest to, co powinno. Ale lepiej. Niedobrze tylko, że guz rośnie. :(

Trzymam sierścia wirtualnie za łapę, oby zdrowiała!

Co do luxusowego wyposażenia łazienki (jakże praktycznej farelki :) )- nam do zwykłych uciążliwości remontowych doszła jeszcze awaria baterii wannowo-prysznicowej. Stałym wyposażeniem łazienki są teraz kombinerki, którymi można odr\kręcić wodę lub zmienić jej temperaturę- i tak jest od tygodnia. Nie dość, że nikt nie ma czasu kupić co trzeba, to jeszcze sie wszyscy powoli zaczęli przyzwyczajać :rolleyes:

Pewnie, że zrobię. :)

Muszę poszukać w piwnicy. Przy okazji pewnie jakieś inne rzeczy znajdę. Dlatego niestety dziś baterii nie będzie. Może w sobotę nasz Waldi przyjedzie, to nam popodłącza. On i tak mówił, że nawet jak znajdę tę baterię, to żebym nie pozwalała nikomu jej podłączać, bo on nikomu nie wierzy. ;)

Zdjęcia nie oddają urody tych mebli ;)

Ale poważnie, meble wyszły . Teraz to nie pasują do tej zdezelowanej już kabiny. No i jestem zmuszona zakupić cos w okno, bo do tej pory to jakoś mi nie zależało.

Fronty są dębowe. Kolor w katalogu był bardziej zbliżony do podłogi, ale "na żywo" nie razi ta różnica. Blaty też mi się podobają. Mają taki ciepły kolorek. Na zdjęciach wyglądają jak białe, ale w rzeczywistości są takie yyyyy budyniowe? Coś jak banan (nie skóra, tylko to w środku). :D

Edytowane przez amalfi

czy mam rozumieć, że to biurko to jest toaletka? Hmm, jeżeli tak, to zazdroszczę, choć w sumie ja się nie maluję, więc po co mi toaletka?

Śliczny, ciepły kolor mebli...

A dlaczego zlew przyklejasz? Ja mam taki bardziej miskowaty ale stoi sobie i się kręci nawet czasem :)

czy mam rozumieć, że to biurko to jest toaletka? Hmm, jeżeli tak, to zazdroszczę, choć w sumie ja się nie maluję, więc po co mi toaletka?

Śliczny, ciepły kolor mebli...

A dlaczego zlew przyklejasz? Ja mam taki bardziej miskowaty ale stoi sobie i się kręci nawet czasem :)

Ja się maluje, ale raczej robię to w kuchni pijąc kawę i słuchając radia. Ale wysuszyć włosy, czy jakie kremowanie na noc, to mozna zrobić. Muszę dokupić krzesełko.

Umywalkę podobno klei się silikonem (takim specjalnym do kamienia), aby woda nie przeciekała pod nią jak się blat zachlapie, bo te korpusy z płyty się rozlezą. Tak mi powiedzieli. No i jak przecieknie, to może woda się dostawać do szuflady pod umywalką.

Kabina zdezelowana? Czyzbym cos przeoczyla?

A meble super- fajnie to wszystko razem zgrane i takie pokojowe, nie lazienkowe- czyli saloon kapielowy bardziej :)

Moja toaletka miala stac w sypialni i sie nie chce nigdzie, cholerna, zmiescic siedze sobie i probuje ja wrysowac, a ta uparta sie nie da :bash:

Najlepsze jest to, ze zawsze myslalam, ze potrzebuje do zycia o wiele mniej przestrzeni, ze mi wystarczy naprawde kurnik, ze nie mam niepotrzebnych sprzetow- a tu masz- kolejny grat wejsc nie chce :p

a prowizorki- coz w niejednej lazience role umywalki pelni wanna bez mozliwosci zmiany w perpektywie 10 lat (patrz mieszkanie moje-wynajmowane w kamienicy, wcale nie takie male, tylko nieustawne) albo bidet (zwlaszcza dla dzieci). Trzeba sobie radzic :) Zreszta nie minely 3 tygodnie i bateria jest, jak z bicza strzelil :rolleyes:

Kabina ma już kilka lat i jest wyrobem pośledniego gatunku, więc zaczyna się sypać.

Mam już baterię przy umywalce. Kupiłam do kompletu z pozostałymi. Dobrze, że pamiętałam producenta, to jakoś poznałam w sklepie kolekcję. Nie obyło się bez dzwonienia do domu, aby sprawdzili, czy bateria wannowa ma kulkę, czy słupek (chodzi o wyciąganą część do skierowania wody z kranu na słuchawkę prysznica). Niby codziennie się tego używa, a jak przyjdzie w sklepie opisać, to zonk! :D

http://s1.zmniejszacz.pl/114/pa191529__274051.jpg

http://s1.zmniejszacz.pl/114/pa191530__904807.jpg

Ale to nie koniec. Zbyt prosto by było. Teraz trzeba zadzwonić po pana stolarza, aby przerobił górną szufladę, aby się syfon zmieścił i aby szuflada została jak największa.

http://s1.zmniejszacz.pl/114/pa191531__162900.jpg

Edytowane przez amalfi

• 2 weeks później...

Witaj JagaR. Zwierzątko będzie badane po niedzieli. Mam nadzieję, że wyniki będą znowu lepsze. W międzyczasie zarosła, więc czeka ją kolejny stres, czyli fryzjer. Guz rośnie, ale operacji jeszcze absolutnie nie można zrobić.

Cały czas jest na diecie i cały czas domaga się "normalnego" jedzenia. Już jakby mniej, ale i tak trzeba się opędzać.

Humor mi się poprawił na widok pałacu - gargamela. :D

Wprawdzie mam dziś podły dzień, ale na takie coś zawsze chętnie patrzę, bo wtedy bardziej lubię mój stary szeregowiec. ;)