aisa222 01.09.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 A po co grodzić przed budową? Niektórzy mówią, że to bez sensu, bo tylko przeszkadza maszynom. Ale ja nie mam doświadczenia, więc może i racja? Może i tak ale zanim budowa nastąpi trzeba zwieźć potrzebne materiały ..... a do pilnowania zatrudnić pieska .... a piesek musi biegać nawet jak będzie indywidualny to ważne że koncepcja już się rodzi A to oznacza, że budowa bliżej niż dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 03.09.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 jakiś zastój w interesie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.09.2014 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Działka się czyści, żeby zobaczyć jaki tam grunt. Wychodzi jakieś badziewie w postaci pokruszonego betonu itp. Chyba inni budujący pozbywali się swojego badziewia podrzucając w krzaki na naszej działce. Sprawę przemyślałam i chyba dam sobie spokój z czterema pokojami. Może postawię na trzy, ale trochę większe. Cały czas sobie szukam projektów. A co u Ciebie Juskra? Już coś działacie? Aisa, raczej dalej, bo na razie tylko o tym domu gadamy i tyle. Ale już coraz bardziej mi się chce stąd wyprowadzić, bo chyba za długo mieszkam w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 05.09.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Aisa, raczej dalej, bo na razie tylko o tym domu gadamy i tyle. Ale już coraz bardziej mi się chce stąd wyprowadzić, bo chyba za długo mieszkam w jednym miejscu. A to jednak oznacza, że bliżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.09.2014 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Będę wklejać projekty, które wpadną mi w oko, bo jak nie wkleję, to zapominam nazwę. http://extradom.pl/projekt-domu-dom-w-gloksyniach-ver2-SLA1904 Troche za duży, ale niech zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.09.2014 10:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 http://projekty.muratordom.pl/projekt_wesoly-poranek,2034,0,0.htm?photo_id=28876&mirror=yes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 05.09.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 cóż u mnie czekanie.... na pozwolenie, projekt jest w starostwie... hmm albo w innym urzędzie, nie wiem dokładnie bo dostałam tylko mmsa od projektanta z pieczątką cieszę się że on się tym zajmuje, załatwił także uzgodnienia z tauronem i gazownią, czekają na nas tylko wodociągi. nie mamy jeszcze kierbuda ale maż twierdzi że wszystko ma pod kontrolą.... W przyszłym tygodniu mają nam wykosić działkę a za dwa tygodnie ma wejść koparka zobaczymy. Mój mąż ma raczej lajtowy stosunek do świata więc uwierzę jak zobaczę staram się nie stresować aczkolwiek trudno mi, i chyba odetchnę jak zobaczę tę koparkę. chyba jestem zmęczona, przed mną 2 tygodniowy urlop a że ze względu na finanse nigdzie nie jedziemy to raczej nie naładuje akumulatorów. Sorry, mam jakiś podły nastrój ale to twój wątek 3 pokoje czyli zrezygnowałaś z gabinetu? czy sypialni dla teściówki projekty jakieś takieś, każde z nich ma 2 tarasy, po co? widziałaś korytarze w domu w glosyniach ( co za nazwa? ) 8+12 m, Wc dla gości maleńkie, ale i tak trzeba je sprzątać a weź pod uwagę że masz jeszcze 2 łazienki, za to kącik dla córci super a wesoły poranek jest taki sobie, bez polotu chyba z dotychczasowych to najbardziej ten Ibis mi się podoba, prosty układ, ładna elewacja, taras zadaszony. Moim zdaniem powinnaś się na nim skupić idąc do projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.09.2014 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Gabinet jest mi potrzebny. Tak myślę, że może teściowa wcale nie będzie potrzebować pokoju. Albo jak będzie, to córka już się usamodzielni. A jak nie, to jakoś się pomieścimy i gabinet przeniosę do salonu? Nie chcę za dużych kosztów utrzymania. Dom też musi być tani w budowie (np. dach), bo wolałabym zainwestować w jakieś bajery ułatwiające życie zamiast na przykład w dach. I jeszcze: http://extradom.pl/projekt-domu-murator-c316-z-perspektywa-WAJ2862 http://projekty.muratordom.pl/projekt_dom-na-zawsze,2826,0,0.htm Juskra, czas zakładać dziennik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 08.09.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 na wątku o parterowych kiedyś byla dyskusja o colorado, wkleję może Ci się spodoba, bo też ma osobną część sypialnianąhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?6711-DOM-PARTEROWY-w%C4%85tek-o-zaletach-i-wadach-takich-dom%C3%B3w-polecane-projekty&p=6381075#post6381075 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.09.2014 21:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 No nie pasuje do końca, ale dzięki za pamięć. Mam wytypowane trzy na wzór architektowi. Ale działka się czyści. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/170/927066_20140910_184848.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.09.2014 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Jeszcze taki znalazłamhttp://www.e-domy.net.pl/e-121_rzuty-i-elewacje.html?przestronny-dom-na-waska-dzialke Ale ten chyba drogi w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 12.09.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 a ja mam problem, dwie oferty budowlane. Jedna poleconego górala który wycenił naszą budowę na 85 tys po ciężkich negocjacjach ( pierwotnie to było 110 tys) za całość, z dachem z rynnami i garażem a drugi gość z oferii który ma firmę i kilka ekip budowlanych 70 tys. Skłaniamy się mentalnie do górala ale ta różnica w cenie powala. Do poniedziałku musimy podjąć decyzję a nie mam pojęcia skąd wynika ta różnica. Jednak boję się że ten z oferii nas jakoś chce wyrolować, co robić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.09.2014 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 a ja mam problem, dwie oferty budowlane. Jedna poleconego górala który wycenił naszą budowę na 85 tys po ciężkich negocjacjach ( pierwotnie to było 110 tys) za całość, z dachem z rynnami i garażem a drugi gość z oferii który ma firmę i kilka ekip budowlanych 70 tys. Skłaniamy się mentalnie do górala ale ta różnica w cenie powala. Do poniedziałku musimy podjąć decyzję a nie mam pojęcia skąd wynika ta różnica. Jednak boję się że ten z oferii nas jakoś chce wyrolować, co robić... Nauczona doświadczeniem kilku przeprowadzek, a co za tym idzie remontów wybrałabym poleconego. Wzięcie partacza, który liczy na wyrolowanie klientów (a da się wyrolować, bo ja nawet zostałam okradziona z kleju do tynków, o czym dowiedziałam się po miesiącu, jak tynki japońskie odeszły od ścian, a co dopiero przy budowie domu) to w konsekwencji jeszcze większe koszty ewentualnych poprawek albo wad, które będą wyłazić z czasem. Obecnie wolę dopłacić i wiedzieć, że zrobione jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 12.09.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 tez się właśnie skłaniamy ku temu droższemu...dziś nasza działka się kosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.09.2014 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 tez się właśnie skłaniamy ku temu droższemu...dziś nasza działka się kosi Taki koszt w porównaniu do całości inwestycji, a dający gwarancję solidnej roboty nie jest aż tak duży. ps. czyli czas na założenie dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 12.09.2014 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 kusisz i kusisz.... a ja jeszcze nie gotowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 12.09.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 amalfi to urodzona kusicielka .... prawda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 12.09.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 dokładnie! ale da się lubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.09.2014 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Hehe, dobra dobra. Jeszcze taki znalazłam, po małych zmianach albo na wzór by się nadał. http://extradom.pl/projekt-domu-murator-c316-z-perspektywa-WAJ2862 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 13.09.2014 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2014 Fajny, a jakie zmiany masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts