Juskra 06.03.2015 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 spytaj Autorusa, on chyba coś o tym wiehttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?210173-s%C5%82up-energetyczny-na-dzia%C5%82ce&highlight=s%C5%82up+energetyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.03.2015 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 spytaj Autorusa, on chyba coś o tym wie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210173-s%C5%82up-energetyczny-na-dzia%C5%82ce&highlight=s%C5%82up+energetyczny Ok, dzięki. Jak mi nerwy przejdą. Idę do koleżanki na imieniny, to może się troche uspokoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 06.03.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 udanej imprezki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.03.2015 17:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 udanej imprezki Napisałam post, może ktoś odpisze. A jeśli chodzi o imprezke, to nie dziękuję, bo ostatnio jakaś przesądna jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 07.03.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 dla mnie ten rok też do dupy.... pech mnie prześladuje.... no ale co zrobić.... z większych rzeczy to uwaliłam pół ściany w sypialni piwem no a dziś zalałam sokiem laptopa mężusiowi.... na szczęście po szybkiej interwencji i suszeniu laptop działa.... te mniejsze to już przestałam liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.03.2015 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 dla mnie ten rok też do dupy.... pech mnie prześladuje.... no ale co zrobić.... z większych rzeczy to uwaliłam pół ściany w sypialni piwem no a dziś zalałam sokiem laptopa mężusiowi.... na szczęście po szybkiej interwencji i suszeniu laptop działa.... te mniejsze to już przestałam liczyć Mnie to się normalnie tego domu odechciało, bo jak przyjdzie zmieniać koncepcję, to właściwie jej nie mam.. Yak się nastawiłam na ten, który sobie wymyśliłam, że nie wiem. Już myślałam o rezygnacji z garażu, ale szkoda mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2015 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Wygląda to tak jak poniżej. Na działce położonej analogicznie do mojej (z lewej strony, przy wewnętrznej drodze) słup stoi w granicy działek. W ZE przyznali, że powinien stać w granicy i nie znają powodów, czemu stoi 7 m od niej, ale przy przenoszeniu trzeba zapłacić z własnej kieszeni. Nic z tego nie rozumiem. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/230/2004439_slupy.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 10.03.2015 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 a orientowałaś się co do kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2015 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 (edytowane) a orientowałaś się co do kosztów? Mąż poszedł i nie zapytał. Jak zwykle. W internetach piszą, że to koszt kilku tysięcy zl. Edytowane 10 Marca 2015 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 10.03.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 to kiepsko, a pytał ile to może trwać? kiedy planowaliście zacząć budowę? musisz iść tam i konkretnie o wszystko wypytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2015 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 to kiepsko, a pytał ile to może trwać? kiedy planowaliście zacząć budowę? musisz iść tam i konkretnie o wszystko wypytać Samo załatwianie podobno kilka tygodni, ale trzeba zebrać jakąś dokumentację. Ja niestety nie mogę iść w najbliższym czasie, bo długo pracuję. Tak pomyślałam, że trzeba zapłacić, zrobić, a potem zastanowić się, czy nie wystąpić o regres do ZE (jeśli suma będzie powalająca). Bo skoro powiedzieli, że powinien być w granicy, to znaczy, że jakieś przepisy na to chyba są. Już się zaczęłam zastanawiać,. czy nie zrezygnować z garażu. I to zaczęłam o tym mysleć nawet w sytuacji, gdyby słupa nie było. Nawet poczytałam wątek o garażach i wiatach. Bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że będę wprowadzać auto codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.03.2015 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 Zmieniłam troche w projekcie. Głównie garaż. Do tego poszerzyłam łazienkę. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/232/2029383_dom.png Dzięki temu będzie więcej miejsca przed garażem. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/232/2029385_dnd.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 13.03.2015 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 a garaż skróciłaś? narysuj ten słup na tym planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 13.03.2015 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 No właśnie, gdzie ten słup wypada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.03.2015 22:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 a garaż skróciłaś? narysuj ten słup na tym planie Słup jest dokładnie na środku garażu. W poprzedniej wersji garaż był wysunięty do przodu i miał dwa stanowiska i pomieszczenie gospodarcze na tyłach, a teraz jest do tyłu i ma jedno stanowisko i pomieszczenie obok, ale dzięki temu podjazd, który z czasem może być wiatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.03.2015 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 http://zmniejszacz.pl/zdjecie/232/2029766_dnd.png Jutro będę wiedziała coś więcej o słupie. Dziś wiem tyle, że podobno problemu nie będzie z przeniesieniem ale to na gębę obiecane. Jutro ma przyjść jakiś fachowiec, to się dowiem co dalej. Muszę jeszcze się udać do Urzędu Wojewódzkiego i zobaczyć plany rozmieszczenia słupów, bo nie wykluczam, że ktoś sobie tak wstawił niezgodnie z planami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juskra 13.03.2015 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2015 my też mamy słup w granicy ale prawie na środku działki, na szczęście w niczym nam to nie przeszkadzaczy ja dobrze odczytuję Twój szkic że chcesz "okrążyć" słup, zrobić taką S na podjeździe aby wjechać do garażu? bo jak nie uda Ci się przenieść tego słupa to bramę będziesz musiała przesunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.03.2015 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 my też mamy słup w granicy ale prawie na środku działki, na szczęście w niczym nam to nie przeszkadza czy ja dobrze odczytuję Twój szkic że chcesz "okrążyć" słup, zrobić taką S na podjeździe aby wjechać do garażu? bo jak nie uda Ci się przenieść tego słupa to bramę będziesz musiała przesunąć? Zrobię wszystko, żeby słup został przeniesiony, lae jakby to miało trwać nie wiadomo ile, to bramę da się zrobić przed słupem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 14.03.2015 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Melduję, że czytam ale za wiele do powiedzenia nie mam w tych tematach..... mogę jedynie trzymać kciuki za pomyślne rozwiązanie problemów "słupowych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.03.2015 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2015 Najgorsze, że ja też się nie znam na przepisach o słupach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts