Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tygodnik remontowy szeregowca

amalfi

Recommended Posts

A wiesz, co było najgorsze? Musiałam zacisnąć zęby i NIE zrobiłam karczemnej awantury.

Bo po pierwsze znajomy chciał dobrze a w dodatku robił za free a po drugie mąż pod koniec budowy był w takim stresie i tak znerwicowany, że mógłby nie wytrzymać. Więc powiedziałam tylko "przecież tłumaczyłam.." a awanturę zrobiłam po 2 latach, jak mu się psyche wyprostowało :)

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:D

Jak zaplanowana zemsta po latach.

Jeszcze mi się przypomniało, że mój wspaniałomyślnie oddał blaszany garaż znajomemu (taki większy na 2 samochody) bez konsultacji ze mną i do dziś jak o tym pomyślę, to mam takie nerwy, że piany dostaję. Ostatnio się zapomniał i mówi, że jak dojdzie do budowy, to trzeba taki garaż kupić. Nie wspomnę, że u moich rodziców mógł stać i nawet się przydać, a ten obdarowany ma kasy jak lodu. Oddał również nowe meble (szafę i komodę) majstrom, którzy spartolili ściany. Taki dobrodziej. Ale już ma zapowiedziane, że jak jeszcze coś zrobi bez mojej zgody, to zabiję, a potem spakuję i wystawię walizki. I nioe chodzi o to, że ja jakaś skąpa jestem, bo nie jestem, ale ciągle dokładamy jak głupki do wszystkiego, a wolałabym dać jakimś biednym dzieciom czy zwierzakom.

Wszystko na dobrej drodze. Słup może na dniach zniknie z wjazdu.

Przeczytałam dzisiaj, że od końca czerwca nie będzie potrzebne pozwolenie na budowę, a wystarczy zgłoszenie. Więc chyba się załapiemy.

Tak zaglądam od czasu do czasu do Juskry i podpatruję Jej zmagania z kuchnią i chyba będę miała podobne problemy, bo moja też mała i mało ustawna. Już się nawet zaczęłam zastanawiać nad rezygnacją ze spiżarki, ale jak wczoraj popatrzyłam na badziewie, które stoi w kuchni i nie ma gdzie tego schować (zapas wody, zakupy, które się nie mieszczą w szafkach itp.), to chyba tę spiżarkę zostawię.

Projektant miał mi przysłać koncepcję domu po korekcie i chyba zapomniał, ale w sumie to mi się nie śpieszy specjalnie, więc nie będę Go nękać.

• 2 weeks później...

Przeczytałam dzisiaj, że od końca czerwca nie będzie potrzebne pozwolenie na budowę, a wystarczy zgłoszenie. Więc chyba się załapiemy.

Tak zaglądam od czasu do czasu do Juskry i podpatruję Jej zmagania z kuchnią i chyba będę miała podobne problemy, bo moja też mała i mało ustawna. Już się nawet zaczęłam zastanawiać nad rezygnacją ze spiżarki, ale jak wczoraj popatrzyłam na badziewie, które stoi w kuchni i nie ma gdzie tego schować (zapas wody, zakupy, które się nie mieszczą w szafkach itp.), to chyba tę spiżarkę zostawię.

Projektant miał mi przysłać koncepcję domu po korekcie i chyba zapomniał, ale w sumie to mi się nie śpieszy specjalnie, więc nie będę Go nękać.

jak zauważyłaś wszystko da się opanować :) moja trudna jest, dwa wejścia, okno tarasowe, też była myśl aby zrezygnować z spiżarki ale jest :) też dasz radę :D

radziłabym się pośpieszyć.

Poczytaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?235744-Zmiana-Prawa-budowlanego-2015

Marzy mi sie na starość chałupka parterowa wśród starodrzewu i z widokiem na Góry Świętokrzyskie......:rolleyes:[/quote

To Twoje słowa z 17.12.2011. Spełniasz marzenia :) nie wiem co z tymi widokami ale parterówka na pewno będzie :)

I tylko jedno stare drzewo, o które muszę walczyć, bo już mąż chciał je wycinać. ;)

No i z czasem mi się trochę odmieniło, bo już mi się nie podoba w tym chorym kraju. Marzy mi się gdzieś nad ciepłym morzem, ale Góry Świętokrzyskie muszą zostać. Wprawdzie nie będe m,iała widoku na te góry, ale blisko są. :yes: