Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tygodnik remontowy szeregowca

amalfi

Recommended Posts

Oto, co zastałam po powrocie do domu:

http://img190.imageshack.us/img190/7443/pobzie.jpg' alt='pobzie.jpg'>

[/img]

Czarny bez padł dziś rano. Tak go skurczybyka nie lubiłam, a teraz jestem w żałobie. Strasznie łyso sie zrobiło w moim kąciku plotkarki. Widac mnie teraz z ulicy jak na dłoni. Już sobie rano nie wyjde w samym ręczniku na papieroska buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ech z tą mocą, to cienko ostatnio. Tylko bym leżała, patrząc bezmyślnie w sufit. 8)

W domu nic mi sie nie chce robić, bo co robić, jak wokół stoją dechy z boazerii. Potłukł się też klosz z łazienki, więc wszystko już zmierza do oczekiwanego remontu. Pogoda była podła i z piątku na sobotę w nocy urwało nam rynnę, która zatrzymała się na jabłoni jednego z sąsiadów. Nawet do kina wczoraj nie dotarłam, bo nie znalazłam miejsca do zaparkowania :)

Pocieszam się, że jeszcze ten tydzień i znowu ide na urlop 8)

Mam nadzieję wysprzątać piwnice i spakować górę domu oraz tymczasowo urządzić dół, aby przeżyć, jak rozwalą piętro. Ale nie będę za dużo obiecywać, bo wiadomo jak to ze mną jest.

Wspomniana rynna została urwana przez łopocący na wietrze krzak rózy. :o Resztki rynny nie można było wyplątac z gałęzi i kolców, więc róża podzieliła los czarnego bzu. Nawet juz mi nie żal, bo zbyt ekspansywne to wszystko było i jedyne, co mogłam robić, to łazic z sekatorem :-?

A teraz sobie coś nowego posadzę. Mam dwa wolne miejsca 8)

jak jutro mi sie uda doprowadzic troche to pobojowisko do porządku, to cykne fote w celu wysłuchania rad :) Bardziej uczonych w dziedzinie ogrodnictwa koleżanek.

Dziś mnie cos podkusilo i miast oddać się pasjonującemu zamiataniu tarasu po wycince rózy, pojechałam z Młoda na wycieczkę do Zanańska i okolic. Dla mało zorientowanych, to miejscowość, w której rosnie Dąb Bartek. kto jeszcze nie był, powinien nadrobioć zaleglości, bo staruszek ledwo dycha. Pojechałam pod pretekstem odwiedzin u Bartka, ale tak naprawde olądałam domy wystawione do spzedania. Nie żebym miała kupowac, ale od czasu do czasu jak niektórzy idą do knajpy "dać w siekacze", bo muszą, ja muszę oglądac domy do sprzedania :-? Myślę, że sie minełam z powołaniem. Powinnam mieć agencje nieruchomości.

Magików od drzwi oczywiście nie było, bo musimy od nowa odczekac kolejke. Za to dziś wysłuchalam wykładu na temat tynkowania ścian w celu wyrównania różnic w grubosci otworów na oscieznice. Wykład wygłosił facet, który w życiu nie miał w ręku kielni :wink: :)

No pięknie - wyciąć wycięłaś, ale jeśli nie wykarczowałaś, to wstrzymaj się z sadzeniem :lol: Samo odrośnie, tylko już tnij regularnie, żeby w ryzach utrzymać :lol:

No nie wykarczowalam, bo mają byc robione chodniki i wtedy będzie rewolucja. Widziałas pień po tym bzie? Trzeba by jakimś traktorem go wyciąać. Boje sie, że poszło by za nim pół domu :lol:

Wiadomo, gdzie on sie zapuścił, jak tu na betonie drzewa rosną :roll: :)

Róża, jeśli była ekspansywna też odrośnie :lol: Nic tam nie sadź, tylko od przyszłego roku sekator w łapę i tnij, jak Ci będzie pasować :lol:

Czyli bardzo se odmieniłam. Obcinanie odrostów na pilnowanie pniaków :-?

Nie pilnuj pniaków, tylko jak odrośnie tnij tyle, ile Ci pasuje i już :lol:

Nic tam nie sadź i tyle :roll: Po co Ci kolejny pniak za chwilę :roll: :wink:

Ide spac, bo monsz robi jakies kluski i jak nie zasne, to pewnie zjem, a w sobote jade nad morze i jak bede wyglądac w kostiumie ? 8) :lol:

Na szczęscie cały czas ma padać :p

Do jutra. Tak naprawde, to Młoda mnie goni od kompa, bo sobie zepsuła ten interes od bezprzewodowego i siedzi na moim. Obiecałam, to ide. :roll:

Róża, jeśli była ekspansywna też odrośnie :lol: Nic tam nie sadź, tylko od przyszłego roku sekator w łapę i tnij, jak Ci będzie pasować :lol:

Ot mądrego przyjemnie posłuchac 8)

Ot mądrego przyjemnie posłuchac 8)

Doświadczenie, Kochana, doświadczenie :lol: :lol: :lol:

Był magik od drzwi, czyli .....czekamy. Będzie troche zachodu, bo ściany mają różną grubość i będzie trzeba wytynkować. Tak. Domy budowane w okresie komuny mają swoje tajemnice, które wychodza jak króliki z kapelusza.

Rynna została naprawiona i przytwierdzona do ściany. Znowu nieoceniony sąsiad.

Zaraz "przybije gwoździa", czyli głowa mi opadnie na biurko i zasne. Jakiś senny dzień dzisiaj :roll:

Ale jaki ma być, jak w nocy byłam budzona ze trzy razy. Najpierw Młoda miała zły sen i przyleciała, bo wystraszyła sie prania wiszącego na balkonie :o

Potem mąż sie ocknął na kanapie i zorientował, że już trzecia i w TV nic nie ma, więc przygalopował w swych plastikowych laczkach (głośnych, szczególnie w nocy) do sypialni. No i około czwartej psu sie przypomniało, że powinien lecieć pod krzaczek :evil: :evil: :evil:

Zastanawiam sie nad zrobieniem sobie pokoju z wyciszonymi drzwiami i wielkim kluczem.

...Domy budowane w okresie komuny mają swoje tajemnice, które wychodza jak króliki z kapelusza.

Oj znam, znam :evil:

...Rynna została naprawiona i przytwierdzona do ściany. Znowu nieoceniony sąsiad.

Takiej to dobrze :D

... No i około czwartej psu sie przypomniało, że powinien lecieć pod krzaczek :evil: :evil: :evil:

:D ciekawe czemu zawsze im się chce w najlepszym momencie naszego spania

PS: to mój 100 post :p nie wiem kiedy się to nazbierało :D

No z tymi sirściami to tak jest. Mój w drugą noc w nowym mieszkanku wylazł o 2 z kojca (on zasypia ok 22.30 i budzi sie dopiero ok 8 rano) i łązikował sobie po całym mieszkaniu chyba przez 30 w kółko. No myślałam,że go @#@^%$ :evil: :evil: Musiałam wyleżć z nim na dwór.

Co do sąsiada to musisz mu chyba jakąś szarlotkę upichcić ;) Może się chłopina jeszcze nie raz przydać.

aisa gratuluję setnego postu 8)