Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tygodnik remontowy szeregowca

amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mycie ok, ale reszta za ładnie szła. Ekipa od ścian kończy tymczasowo w poniedziałek. Plan był taki, że malują raz ściany. Potem wchodzi glazurkarz i robi łazienkę, potem cykliniarz do schodów i parkietu, a potem znowu nasza ekipa maluje drugi raz razem z dolnym korytarzem.

Niczego się nie spodziewając dzwonimy wczoraj do glazurkarza, aby potwierdzić, że nie ma opóźnienia i można we wtorek albo poniedziałek wchodzić z łazienką, a ten ....... mówi, że trafiła mu sie robota znacznie większa, bo cały domek i nie przyjdzie :evil: :evil: :evil: :evil:

Zostaliśmy bez glazurkarza. W niedzielę i poniedziałek mają dwaj poleceni przez znajomych dać znać, czy będą mogli przyjść. Już o nic mi nie chodzi, tylko o ten syf w domu, bo jak mi przyjdzie znowu czekać jak przy remoncie dołu, to chyba sie załamię. Tylko, że wtedy była łazienka, sypialnia, dziecko miało pokój, a teraz są materace na podłodze i wanna w piwnicy.

Panie Heńku glazurkarzu, niech Pan omija mnie z daleka, bo jak Pana spotkam, urwe Panu wie Pan co !!! :evil: :evil: :evil:

Ponieważ jutro muszę zamówic płytki, wczoraj zrobiłam ponowne rozeznanie w salonie. I dalej nie jestem przekonana. Na pewno chcę mieć podłogę w łazience z płytek imitujących drewno.

Znalazłam gres - imitację drewna:

http://img213.imageshack.us/img213/7541/pytkipodoga.jpg'

[/img]

I wersja jaśniejsza:

[/img]

Ale znając mojego męża, to nie będzie chciał takich, więc alternatywnie:

http://img213.imageshack.us/img213/7541/pytkipodoga.jpg' alt='pytkipodoga.jpg'>

[/img]

Takie płytki też mi sie podobają, ale trzeba by połączyć też i inną kolekcją.

http://img197.imageshack.us/img197/9708/blatstaredrewno.jpg'

[/img]

No i dwa blaty (wstępnie, do rozważenia, zależnie od koloru mebelków) do łazienki:

[/img]

http://img197.imageshack.us/img197/9708/blatstaredrewno.jpg' alt='blatstaredrewno.jpg'>

[/img]

Mi też te pierwsze najbardziej się podobają :wink:

Ja mam poler w łazience i na śliskość nie narzekam - za to klnę przy sprzątaniu, a raczej tuż po nim, każdą plamkę z wody widać :x W kuchni mam satynę (półmat) i jest o niebo lepiej :wink:

Mi też te pierwsze najbardziej się podobają :wink:

Ja mam poler w łazience i na śliskość nie narzekam - za to klnę przy sprzątaniu, a raczej tuż po nim, każdą plamkę z wody widać :x W kuchni mam satynę (półmat) i jest o niebo lepiej :wink:

Tu sie zgadzam, do utrzymania czystosci zdecydowanie mat latwiejszy, szczegolnie w lazience.

Poza tym wydaje mi się, że taka imitacja drewna będzie dużo lepiej wyglądać w macie, jakoś poler mi nie pasuje w ogóle do idei takich płytek :roll:

No i skoro tańszy ma być... :wink:

Moja satyna kosztowała równo pół ceny poleru z tej samej serii, więc to nie była nieznaczna różnica :lol:

Jak dla mnie, to taki sam - najgorszy ten polerowany, ale jakby to była zwykła płytka glazurowana na wysoki połysk, to myślę, że problem byłby ten sam :wink:

Mój był impregnowany po położeniu i tyle, teraz go myję jak zwykłe płytki :roll: