amalfi 19.03.2010 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Naprawa samochodu, a właściwie części kosztowały prawie 8 stów Przewaliła mi się przez życiorys seria nieszczęć (to z samochodem, to w sumie pryszcz), ale mam nadzieję, że z końcem tego tygodnia zła passa się skończy. Jakoś tak w transie i żeby za dużo nie myśleć ruszyłam doopsko i zamówiłam kanapę do gabinetu. Będzie za 3 tygodnie. Wybrałam też obicia do foteli w przedpokoju dolnym. Tapicer na dniach ma po te fotele przyjechać. Byłam też wybrać materiał na mebelki do łazienki, ale szczerze mówiąc nie wybrałam, bo zgłupiałam lekko przed ekspozycją. Chyba sie nie dogadaliśmy ze stolarzem. Kazał mi wybrać z jakiejś brzydkiej płyty, która mi sie nie podoba. Tyle czekałam i teraz mam wstawić jakieś pudła z płyty? Chcę drewniane fronty i musimy jechac razem, czyli ja i stolarz do tego sklepu i mu wyjaśnię na miejscu o co mi chodzi. Fronty będą nietypowe, więc trzeba zamawiać, więc potrwa to trochę. Jeśli chodzi o blat, to też za mądra nie jestem. Może dzisiaj pojadę jeszcze popatrzeć na te blaty w nadziei, że mnie oświeci. W sprawie mebli Młodej cisza, ale na dniach powinny być gotowe. Stolarzowi powiedziałam tylko, że jak nie zrobi przed świętami, to niech sie domyśli, co będzie miał urwane. Miałam wolny dzień i już już prawie pojechałam zamówić plisy albo żaluzje do okien, ale zdecydowałam, że szkoda tego wolnego dnia i wybrałam byczenie sie. Żaluzje nie zając.... Mam wiadomość dla zwolenniczek drewnianych żaluzji w mojej łazience. Otóż wygrałyście, moje Panie. Będą w łazience drewniane żaluzje, bo plisy odpadają ze względu na bliskość szyby, która po półgodzinnym prysznicu Młodej spływa wodą mimo wentylacji. Zastanawiam się nad białymi żaluzjami w sypialni. Chyba by ładnie wyglądały, ale jeszcze nie podjęłam decyzji. Co jeszcze? Ptaki śpiewają, śnieg topnieje, wreszcie jak wracam do domu, jest jeszcze widno, więc może ta cholerna zima sie skończy W ogródku mam mase roboty, ale i jakiś zapał do kontaktu z ziemią, więc niech sie wreszcie ciepło zrobi zanim mi ten zapał siądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.03.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Drewniane zaluzje bardzo fajnie wygladaja, tak ze spoko ... bo fakt, z tymi plisami przy ciagle mokrym oknie nie miala bys za ciekawie.Ja do goscinnej lazienki, tez kupilam zaluzje - nie drewniane, bo to nie moja bajka tylko alumiiniowe ale w granacie i mysle ze bedzie lepiej niz zaluzje plisowe ktore mialam zamiar tam kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 19.03.2010 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 Ale chyba poczekam z żaluzjami na meble, bo może być tak, że nie uda mi się dobrać koloru drewna frontów do podłogi i kabiny, więc jak bedzie jakiś dysonans, to wyrównam żaluzjami. Tyle wytrzymałam z obrusem w oknie, to moge jeszcze poczekać A jak ładnie ten obrus wygląda z zewnątrz. Jak jakaś tłoczona roleta Nawet mi sie sąsiadka pytała, co takiego ładnego mam w oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 19.03.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2010 obrusy i serwety sa bardzo przydatnym elementem - tak u mnie wygladalo zanim zaluzji zewnetrznych nie mialam moze za bardzo nie widac, ale pogladowo ps ale faktycznie z zaluzjami sie wstrzymaj, bedziesz mogla dobrac tak zeby Tobie najlepiej sie "wgralo" w pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 21.03.2010 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.03.2010 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2010 Stolarz milczy. Czyli tradycyjnie. Znając moje szczęście, to zwiezie mi te meble w wielki piątek i będę z rozwianym włosem układać w nocy bety. Albo w ostatniej chwili powie, że jednak na święta się nie wyrobi. Młoda też już się niecierpliwi, bo wszystko rzuca na fotel i wiadomo, jak to wygląda. Wczoraj byłyśmy na wiosennych zakupach i towaru do wieszania na fotelu przybyło. Wprawdzie dałam jej tymczasową szafe w garderobie, ale.... tak wygodniej. Ciepnąć na fotel i gotowe Sąsiad zwiózł jakieś stare politurowane meble i palił w swoim piecu. tak śmierdziało u nas, że mąż nie wytrzymał i wypadł z awanturą. Nie, no to już przestaje być zabawne. Okna mam znowu usyfione jakimś ciągnącym się brudem. Myślę, że to z tych palonych plastików. Pewnie pali, jak nas nie ma w domu. Ma powiedziane, ze musi naprawić komin. Na razie robi głupią minę i twierdzi, że go nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.03.2010 19:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Mam dziś prywatny, osobisty dzień dziecka. Mąż wybył na szkolenie i nie będzie go do jutra. To jakiś cud wielkanocny. Jego ruszyć z domu.... Stolarz nadal nie daje oznak życia. W poniedziałek go pogonie, bo w czasie cudu nie będę sobie psuła humoru. Garderoba ma się dobrze. Zamieszczę zdjęcia z użytkowania pod warunkiem, że nie zostanę wyszydzona za bałagan. Ciuchy prasuję przed wyjściem i stąd ten bałaganiarski wygląd mej garderoby (dodam, że stan fotografowany jest przed świątecznymi porządkami ) http://i41.tinypic.com/x229l3.jpg http://i39.tinypic.com/s2bblu.jpg Tak, czy siak, to bajka. Takie pomieszczenie, gdzie sie chowa ciuchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 25.03.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Garderoba - wspaniała rzecz, szczęśliwa kobieto . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.03.2010 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Szkoda tylko, że nie jest większa Dzwonił stolarz. Meble Młodej będą w środę. Aż się boję, jakie wyjdą. Nie mogę dojść do ładu z ogródkiem, w którym nic nie robiłam jesienią (remont). Najgorsze, że działka jest mała i nie mam co zrobić z gałęziami. Chyba trzeba jakoś spalić, ale jak. Za płotem, od strony głównej ulicy jest tyle śmieci (trasa powrotu żuli z pobliskiej mordowni), że nawet nie wiem, jak sie za to wszystko zabrać. No i kiedy? Znowu by się przydał kontener, ale to drogi gips, a i tak jak bedzie remont tarasu, trzeba zamawiać. No właśnie. Co do tarasu, załamałam się po stopnieniu śniegu. Płytki sterczą do góry, a fug już prawie nie ma. Trzeba go zrobić tej wiosny koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 29.03.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Ale Ci zazdroszczę tej garderoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.03.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 Ale Ci zazdroszczę tej garderoby. To naprawdę super sprawa. Nawet się zaczęłam zastanawiać, czy podobnej nie zrobić w piwnicy. Można by przechowywać sezonowe rzeczy. A mam tam takie pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea7777 29.03.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 No, to też super sprawa. Chowasz tam teraz zimowe kurtki i masz spokój. My mamy na to miejsce na strychu tylko, że strych jeszcze nie wykończony. Jest narazie wata i folia. Od kilku miesięcy kombinuję z szafą wnękową w przedpokoju i nie moge nic wymysleć (musi stać tyłem pod skosem) i po całym domu walają się kurtki, szaliki i buty.. Juz mam dość tego bałaganu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 29.03.2010 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2010 http://grafika.redakcja.pl/Gift.obiekt2.aspx/400/0/Gift/a80c8f33-9324-4747-90ee-198e2f861309_20090306020149_Zabawne-wielkanocne-zyczenia.png Tęczowych pisanek,na stole pyszności,mokrego dyngusai wspaniałych gości.Niech to będzie czas uroczy,życzy Magda miłej Wielkanocy. http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-99.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.03.2010 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 http://i44.tinypic.com/30wqtd4.gif Wszystkim odwiedzającym mój Tygodnik życzę spokojnych i szczęśliwych Świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.03.2010 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2010 Zapodałam już świąteczne życzenia, to nie wiem, czy wypada do przyszłego tygodnia marudzić? Ale coś sie dzieje. Niby bardzo mało, ale cieszy. Wczoraj był tapicer i zabrał fotele z dolnego przedpokoju do obicia. Pochwalił mnie, że wybrałam bardzo ładną i dobrą jakościowo tkaninę. Obiecał też, że przed świętami fotele będą gotowe. Dziś ma przyjść magik od internetu, bo w jednym pokoju nie działa. Mam wrażenie, że magik jest ciągle narąbany, ale przecież alkomatem go nie będę sprawdzać. Zobaczymy, co dzisiaj wykombinuje. Meble jutro, to może uda mi się rzutem na taśmę dokupić Młodej jakiś dywan, chociaż przed świętami wszystko wykupione i ciężko o większy wybór. Kanapa będzie po świętach. Łudziłam się, że zrobią w tym tygodniu, ale niestety. Wczoraj jeszcze wygrzebałam z ziemi worek gruzu po remoncie. Wyglądało, jakby został celowo zakopany Poza tym na bzie są już malutkie listki, a pod garażem, od północnej strony domu leży jeszcze malutka kupka śniegu. Dziwnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.03.2010 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Był magik od internetu i okazało się, że gniazdo jest uszkodzone. dziś ma wymieniać Mógł zrobić to wczoraj, ale mu się bardzo śpieszyło (wygladał na skacowanego). Na razie spiął na krótko i działa, więc kamień z serca, bo myślałam, że kabel gdzieś przerwany, a to by była masakra, bo kabel jest pod tynkiem i przechodzi przez dwa pokoje i korytarz. Meble creatio są do bani Nie będę szukać teraz, ale wklejałam tu gdzieś przekrój płyty, z której są zrobione. Wnętrze wyglądało jak wypchane papierem toaletowym. Bałam się, że może to służyć grzybom, a okazało się, że ustawienie książek na półce spowodowało, że półka się wygięła Stolarz przy okazji ma dziś naprawić tę półkę. Kurcze, to są dość drogie meble, a taka chała. Może mi się uda dzś wkleić foty, to pokażę o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 31.03.2010 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 Internet działa, meble się montują i..... chcialam sprawdzić, czy da sie jeszcze wpisy popełniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 31.03.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://www.sukurs.edu.pl/inne/gazetki/48/42.jpg Szczęścia i radości moc, na tą świętą Wielką Noc - życzy Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 31.03.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2010 http://img519.imageshack.us/img519/2655/gifywielkanocne005.gif Niech króliczek przyniesie Wam w prezencie to, czego najbardziej pragniecie. To coś nie musi być ani widoczne, ani dotykalne,może nawet nie pachnieć, ale niech będzie czymś, bez czego nie można i nie warto żyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 01.04.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2010 Pełnych nadziei i radości ŚWIĄT WIELKIEJ NOCY życzy Nel z rodzinką http://arch.blox.pl/resource/marthastewart_com_dekoracje_wielkanocne_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts