amalfi 08.03.2011 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Zbysiu, dzięki. Jak miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Ktoś chyba ma zawaloną skrzynkę, bo nie mogę wysłac widomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2011 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam wiosennie! Trochę się opuściłam w pisaniu, bo tak naprawdę to niewiele się dzieje. Ale idzie wiosna, więc jest szansa, że zacznie. Wczoraj, jako, że doznałam dziwnego jak na mnie o tej porze roku olśnienia, aby polatać po jakimś budowlano - ogrodniczym markecie i popatrzeć, co nowego sie pojawiło. Na swoje nieszczęście wybrałam Praktiker, bo jakoś tak mi po drodze do domu było. Na moje też nieszczęście obok Praktikera odbywało się właśnie otwarcie nowego chińskiego centrum handlowego. No to sobie pomyślałam, że zobacze, co tam mają. Dzikie tłumy przepychały się między regałami, szarpiąc bluzki po 12 zł i mierząc dzinsy po 29 zł. Całe towarzystwo spocone, zziajane i uradowane treścią metek przemierzało sklep, wdychając smród gumowych zabawek i kleju do butów. Przedarłam się przez wieszaki i nie powiem, załadowałam do koszyka trzy piżamy, kilka sztuk majtek i dwa kapelusze w stylu M. Jacksona dla Młodej. Odstałam swoje w kolejce do kasy i zapytałam dwie uśmiechnięte Chinki stojące za ladą: - Czy mogę zapłacić kartą? - Ne, yn-to on-tun-ta - padła gardłowa odpowiedź, którą zrozumiałam jako "Nie, tylko gotówka". No to sie wkurzyłam i pojechałam do domu zapominając o Praktikerze. A w domu, a właściwie w ogródku bieda z nędzą. Śnieg stopniał i ujawnił różne rzeczy, które pozostały od jesieni i dopiero o sobie przypomniały. Liście, śmieci, igliwie. Oj, będzie roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 12.03.2011 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 Ach wiosna , jak wiedzę Ty bez gotówki ja bez kluczy, Ty nie kupiłaś majtek a ja prawie w nie narobiłam (wytłumaczenie w moim wątku). Moje podwórko w poniedziałek zamieni się w piaskownicę , zamówiłam 25 ton piachu na podsypkę. I zastanawiam się czy chwasty wylezą w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 12.03.2011 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2011 A w domu, a właściwie w ogródku bieda z nędzą. Śnieg stopniał i ujawnił różne rzeczy, które pozostały od jesieni i dopiero o sobie przypomniały. Liście, śmieci, igliwie. Oj, będzie roboty. ... na ten weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.03.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Tak, w ten weekend coś trzeba było zrobić, bo pogoda była taka, że siedzenie w domu było męczarnią. Po pierwsze "uruchomiłam" taras. Jedzenie śniadania na słoneczku po zimie..... Ech, dla takich chwil warto żyć. Jeśli chodzi o ogródek i piwnicę, to trzeba zamawiać kontener na badziewie. Nazbierało się od zeszłego lata. Odbyła się również akcja - antena. Sąsiad w sobotę zapytał, czy widziałam, co mi wisi nad głową jak wchodzę do domu. No nie widziałam. Nie mam zwyczaju zadzierać głowy. Najprawdopodobniej wchodziłam ostatnio ze spuszczoną głową, przybita zimą, przygnieciona myślami o ciężkości żywota. Jak wyszłam przed dom i zobaczyłam, to mi ciarki przeszły. Nad wejściowymi schodami wisiała ułamana wielka antena telewizyjna - spadek po poprzednim właścicielu. Zardzewiała i kolczasta. Jakby na kogoś spadła, to amen w pacierzu. Sąsiad wlazł na dach i stwierdził, że mamy na nim 3 anteny. Ta, o której mowa, już nie nadaje się do niczego. Żeby było śmieszniej, to na niej w sypialni "odbierałam" 2 programy. Dobry sąsiad Sławciu przełączył mi kabel antenowy do innej (lepszej, bo mam teraz 4 programy w moim osobistym telewizorku), a ułamaną konstrukcję odpiłował fleksem (tak sie to chyba nazywa) i spuszczał po kawałku na linie. Od dziś będę zadzierać głowę, bo na dachu zostały jeszcze dwie podobne konstrucje. Podobno póki co, są dobrze umocowane, ale trzeba być czujnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 14.03.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Sąsiad naprawiał antenę? Tak to się teraz nazywa?:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.03.2011 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Sąsiad naprawiał antenę? Tak to się teraz nazywa?:lol2: Zbysiu, spokojnie. Sąsiadka siedziała i obserwowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 18.03.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Tak, w ten weekend coś trzeba było zrobić, bo pogoda była taka, że siedzenie w domu było męczarnią. Po pierwsze "uruchomiłam" taras. Jedzenie śniadania na słoneczku po zimie..... Ech, dla takich chwil warto żyć. Szkoda, ze ten weekend pogodowo zapowiada sie nieciekawie. Czasami przydalby sie jednak ogrod zimowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.03.2011 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Szkoda, ze ten weekend pogodowo zapowiada sie nieciekawie. Czasami przydalby sie jednak ogrod zimowy Taaaaaaa Dodatkowa powierzchnia do jazdy na mopie i kfiotki do podlewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 18.03.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Taaaaaaa Dodatkowa powierzchnia do jazdy na mopie i kfiotki do podlewania. Amalfi, bez takich wymowek To wszystko zalatwi za Ciebie samojezdny odkurzacz, np. Robocleaner http://metashop.at/img/4634.jpg i mop, np. Scooba http://images.businessweek.com/ss/06/06/robots/image/irobot_scooba.jpg A podlewanie kwiatkow tez mozna zaprogramowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.03.2011 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 W moim malutkim domku tyle maszyn? Do tego jakieś programatory, o nastawianiu których pewnie bym zapominała. No i nie wspomne o kosztach ogrzewania takiego ogrodu. No właśnie. Anika sie nie pokazuje. Jak tam faktury za gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.03.2011 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Jakiś czas temu założyłam taki temat: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147210-Na-czym-zawiesi%C4%87-obrazki&highlight=czym+zawiesi%C4%87+obrazki Właśnie sie zmobilizowałam i zakupiłam 8 ramek (na początek) oraz taśmę dwustronną. Miły (i bardzo przystojny, chociać to bez znaczenia) Pan Sprzedawca poinformował mnie, że taki klej z taśmy po pół roku wchodzi w reakcję z farbą na ścianie, więc przy remoncie konieczne będzie skrobanie. Trudno. Chyba zacznę kleić te obrazki, bo sie zbieram od roku. Jak się będzie trzymać, to wylepię zdjęciami cały dolny korytarz i klatkę schodową. Jutro będę u rodziców, to wyniosę parę "cennych" zdjęć do oprawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 18.03.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 No właśnie. Anika sie nie pokazuje. Jak tam faktury za gaz? Moze dochodzi do siebie po urazie pofakturowym Chyba zacznę kleić te obrazki, bo sie zbieram od roku. Jak się będzie trzymać, to wylepię zdjęciami cały dolny korytarz i klatkę schodową. Raczej nie nalezysz do osob zadowalajacych sie polsrodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.03.2011 22:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 A co by miało być półśrodkiem? Wielki portret pradziadka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.03.2011 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Dla rozrywki bedą dziś zdjęcia: Moja sierść po strzyżeniu, które zniosła dobrze, ponieważ było jej głupi, że sie wyrwała sprzed drzwi salonu i pognała na ruchliwą dwupasmówkę, gdzie omal nie straciła życia, a ja obcasów i życia. http://img707.imageshack.us/img707/8771/piespostrz1.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img232.imageshack.us/img232/5027/piespostrz2.jpg Uploaded with ImageShack.us No i pytanie. Jaki stolik kawowy tu wstawić? Szukam i szukam i sama nie wiem..... Myślałam o trojaczkach, czyli trzech małych stolikach chowanych jeden pod drugim i w razie czego (salon jest mały - 24 m2) usuwalnych pod kominek. Ale sama nie wiem. http://img823.imageshack.us/img823/9814/salonwyp.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 18.03.2011 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 No i pytanie. Jaki stolik kawowy tu wstawić? Szukam i szukam i sama nie wiem..... Myślałam o trojaczkach, czyli trzech małych stolikach chowanych jeden pod drugim i w razie czego (salon jest mały - 24 m2) usuwalnych pod kominek. Ale sama nie wiem. Wiem, ze nie do konca jestes fanem nowoczesnego wystroju. Ale sama sie prosilas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 18.03.2011 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Wierzch, druga część salonu wygląda tak: (przepraszam za te wiszące portki)http://img651.imageshack.us/img651/8192/jadalnia.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 18.03.2011 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) No tak, trafilem jak kula w plot Edytowane 19 Marca 2011 przez wierzch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 19.03.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Moze styl kolonialny ? http://jmayarustic.pl/_images/projects/salon/12.jpg http://jmayarustic.pl/_images/projects/salon/1.jpg Cala kolekcja stolikow kawowych tej firmy mozna znalezc tutaj. A moze pojsc po bandzie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?132891-wnętrze-monah&p=3863336&viewfull=1#post3863336 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts