Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tygodnik remontowy szeregowca

amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amalfi widzę ,że ostro pracujecie lub Wasz pracownik, a powiedz mi czy będziecie tynkować czy okładać ściany płytami?

Płyty będą na ścianie zewnętrznej, czyli na tej, gdzie jest okno i na przyległej do łazienki. Na reszcie będą gładzie. Chodzi o izolację, a ta ściana od łazienki jest krzywa, więc zostanie wyprostowana właśnie płytą. To jest pokój letni i nie sądzę żeby zimą ktoś w nim siedział, więc ogrzewany też jakoś specjalnie nie będzie.

Dzisiejsze zmiany są mało spektakularne. Więcej było dłubaniny, a mniej zamaszystych działań. Nie wiem, czy ktos zauważył, że w remontowanych pomieszczeniach, a szczególnie pozbawionej okna łazience nie ma wentylacji. Dziś właśnie zapadła decyzja jak ten problem rozwiązać. Zaraz będą zdjęcia jeśli przeładowana sieć pozwoli, bo jestem zmuszona korzystać z mobilnego internetu. Młoda wróciła od dziadków, gdzie z dziadkiem rozwiązywała sudoku i krzyżówki, a nie miała kompa. Wygłodniała więc rzuciła sie na podpięty do neostrady, a mnie został bezprzewodowy. :(

No to po kolei. Obudowany geberit.

http://i53.tinypic.com/2qxs50x.jpg

Spokojnie Aisa. U mnie szaro nie będzie. Wystarczy, że to piwnica i że za oknem przez większość roku ten kolor właśnie dominuje. A tak poważnie, to nie wiem jak będzie, bo ten pokoik został oddany Młodej do wybierania kolorów. Młoda twierdzi, że w sezonie letnim bedzie tam urzędować ze swoim badziewiem. No zobaczymy.

Wczoraj niewiele sie zmieniło. Otwór na drzwi sie wstępnie wymurował.

http://i54.tinypic.com/a9s7wl.jpg

Na wstępie witam się gorąco :)

To jest nieprawdopodobne :) właśnie się żalę u siebie w dzienniku, że mam nową koncepcję na łazienkę czyt. alabastrino + "drewno" a tu patrzę i u Ciebie widzę to samo :D Jesteś zadowolona z tego rozwiązania? Będę kibicowała ;)

Pozdrawiam serdecznie

Na wstępie witam się gorąco :)

To jest nieprawdopodobne :) właśnie się żalę u siebie w dzienniku, że mam nową koncepcję na łazienkę czyt. alabastrino + "drewno" a tu patrzę i u Ciebie widzę to samo :D Jesteś zadowolona z tego rozwiązania? Będę kibicowała ;)

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Alana.

No i poruszyłaś wątek mojej łazienki, który ze wstydem pomijam, bo w łazience nie ma jeszcze ani mebli ani umywalki. :oops: Cały czas sie zbieramy, ale zebrać się nie możemy. Dlatego drewna za wiele nie ma. Tylko panel i podłoga kabiny plus kosze na bieliznę. Co do drewnianej podłogi w kabinie, to widać już na niej ślady użytkowania. Myślę, że niedługo trzeba będzie ją pomalować jakimś lakierem czy impregnatem.

Podłoga w łazience jest z płytek drewnopodobnych i powiem, że jest to najlepsza podłoga w całym domu pod względem utrzymania w czystości, śladów zostawianych po wyjściu z wanny itp. Bardzo żałuję, że nie mam tej podłogi w kuchni i w korytarzu. Gdybym zmieniała, to tylko te płyteczki (nie wiem, czy je jeszcze robią).

Pozdrawiam i życzę wytrwałości. :)

właśnie o podłogę mi chodziło dlatego napisałam "drewno" w cudzysłowie ;) tak myślałam, ze to coś w stylu Paradyż Woodentic. Też myślę o takim rozwiązaniu u siebie (mam jednak za dużo pomysłów, z którymi sobie nie radzę :) ) A jak się sprawują Alabastrino? Widać zacieki np? Mam na tym punkcie już chyba bzika i najlepiej gdyby się nic nie brudziło, a jak już się ubrudzi to dobrze by było gdyby się samo umyło :D