Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tygodnik remontowy szeregowca

amalfi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mnie sie i tak wydaje, że za wolno, bo mam już dość. Dzisiaj wracam wypompowana, a tu w domu znowu syf i biały pył w każdym zakamarku.

Czeka mnie jeszcze wybór płytek na podłoge. Ze względu na krzywe ściany muszą być odpowiednio położone, żeby nie rzucała sie ta krzywość w oczy.

Kubelko kochana, o jakim finiszu mówisz? A gdzie remont klatki schodowej, reszty piwnicy, czyli: trzech piwniczek, pralni, dużego "pokoju", "kuchni", garażu wraz z wymianą bramy, przedniego tarasu i betonowych alejek? To tak na pocieszenie, gdybyś sie poczuła daleko od swojego finiszu. ;)

Co do tego, że wracam, a tam sie robi, to rzeczywiście jest to komfortowe. Ale jak wiadomo, coś za coś. Robi sie, ale trzeba za to słono płacić. Mamy z mężem takie prace, że nawet jakbyśmy chcieli i umieli grzebać przy remoncie, to nie mamy kiedy. :( No i podstwowa rzecz, nie czuję się mocna w takich pracach, jakie Wy dziewczyny z remontowego wątku samodzielnie wykonujecie. Nie powiem, kiedyś próbowałam i nawet udawało mi się coś sklecić na przykład z drewna, ale tę przyjemność zostawię sobie chyba na emeryturę. :D

Zapomniałam dodać, że bedę miała rzecz, o której marzyłam odkąd zamieszkałam w moim szeregowcu. Będę miała GNIAZDA ZEWNĘTRZNE!!!! Wreszcie w świeta sobie walne całą mase lampek, a może nawet całą choinkę na tarasie? Ech, już stosowne kable nawet zostały przeciągnięte i pięknie wystają z elewacji. :D

amalfi(tak z ciekawości: czy amalfi od włoskiego miasta? jeśli tak to pięknie!! Mieszkałem kiedyś w okolicach) remoncik Wam idzie bardzo dobrze i szybko, napiszę tak: chciałbym być z remontem na Waszym miejscu. Ja niestety jestem jeszcze w lesie!! hehe

Witaj w mych pokrytych białym pyłem progach. :) Tak, amalfi to od włoskiego miasta, które uwielbiam tak jak całą jego okolicę. Zazdroszczę, że miałeś okazję tam pomieszkać.

Powiem tak sama wychowałam się z domku więc obce mi nie jest mieszkanie w takim miejscu i odkąd pamiętam jak jedno kończyło się remontować to drugie zaczynało . Tu nie ma funduszu remontowego , tu nie ma dozorcy... to jest ciężki chleb ...ale to wiesz Amalfi sama. Więc nie przejmuj się jak pomalujesz dół i skończysz górę :) to zajmiesz się ogrodem i tak w kółko . Taka nasza karma :D... zawsze jest wesoło i nigdy nudą nie wieje.

Ładna ta piwniczka się robi :)

Dziś zostały przywiezione płyteczki podłogowe do wiatrołapu. Szkoda, że tylko 4,25 m2, bo najchętniej to bym cały parter nimi wyłożyła.

Z miłości do drewnopodobnych płytek i z powodu małego metrażu zaszalałam troche i nabyłam Rovere Rosso z Paradyża. Są cudne. Moim zdaniem oczywiście. :)

http://plytki24.pl/ceramika-paradyz/plytki-salonowe/rovere/rovere-rosso/cat_1489.html

nie tylko Twoim... moim też:)

No to sie ciesze, że ktoś podziela moje zdanie. Ale teraz popatrzyłam na ceny i kurcze.... przepłaciłam w salonie. Tyle, że były prawie od ręki bez zamawiania i innych mecyi. Tym bardziej, że remontu wiatrołapu nie planowałam aż na taką skalę, jaka wyszła "w praniu".