Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tygodnik remontowy szeregowca

amalfi

Recommended Posts

a to witaj w klubie;) ja robiąc mój remont nie planowałam połowy rzeczy, które wyszły w praniu... np: kafle w kuchni, przedpokoju i werandzie miały być nietknięte ale w kuchni spadła belka... w przedpokoju ze wzgledu na pewne zmiany musiałam dołożyć kilka i okazało sie że 2 zabraknie... skoro trzeba było wymienić płytki w kuchni i przedpokoju to zdecydowaliśmy się (namówili nas hydraulicy;)) na podłogówkę... a weranda ? to tylko 6m2 i poszła za ciosem....bo miały być wymienione drzwi wejściowe i wybite przejście do piwnicy, wiec i tak mogłoby sie cos uszkodzic wiecej, a tak to za jednym kuciem założyliśmy podłogówke w werandzie... a potem gdy wybieraliśmy płytki ... ja miałam zaplanowany określony budżet (czytaj. jak najtańsze;))ale spodobały mi się takie, które nie koniecznie spełniały to kryterium i mój mąż mnie do nich przekonal twierdząc, ze jeśli je weźmiemy to owszem teraz wydamy te 300 zł wiecej ale lepiej to zrobić teraz i mieć od razu takie, z których bedzie się zadowolonym niż niby teraz oszczedzić a za kilka lat zmieniać bo kiepska jakość, sliskie w zimie lub jeszcze coś innego.... i "niestety" ciężko to przyznac ale mój chłop miał rację:lol2: i dobrze że mnie przekonał, bo płytki są warte swojej ceny (86 zł/m2)

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I dowód rzeczowy na to, że nową podłogę wiatrołapu robię z konieczności. a nie dla widzimisię. ;)

Tak budowano domy w latach osiemdziesiątych. Po wprawieniu nowych drzwi tak wygląda sytuacja starej, całkiem jeszcze dobrej podłogi wobec nowego progu.

http://img535.imageshack.us/img535/143/p9220818.jpg

Uploaded with ImageShack.us

No i problem. Sierściuch drapie nowe drzwi. Przemawiałam dziś do sierścia, że zostanie wywieziony do schroniska, ale zdaje się, że zupełnie nie jest moją przemową przejęty. Nie wiem, co robić. Trzeba chyba pilnować, bo co? Zakleję czymś? Jak to będzie wygladało? Ale los.

http://img718.imageshack.us/img718/5139/p9220820.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Na koniec płyteczka rovere rosso czy jak jej tam. Oj pikna ona. Mówie Wam. Może jutro położą. Jak nie, to zobacze dopiero za tydzień, bo odpalam w delegację. Może już drzwi w piwnicznych izbach będą jak wrócę? Fajna niespodzianka by była. :) Jedno jest pewne. Chałupa nie będzie posprzątana i po powrocie pewnie wpadne w deprasję.

http://i55.tinypic.com/2rdi5oy.jpg

Oj zazdrość straszna rzecz.... oj straszna :/ ale cóż ja poradzę no.... Szybko robota idzie ehhhh... super, piwniczka będzie piękna :)

Witaj zgubo, bo sie jakoś ostatnio nie pokazujesz. Nawet nie wiesz, jak sie boje, że sąsiadowi taras puści, albo nam nawet i wszystko w pi.... sie zaleje. Ten strach mi będzie chyba już zawsze towarzyszył.