asizo 26.02.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Jaki piekarnik (Boscha) jest wygodniejszy i bezpieczniejszy w użytkowaniu - z wózkiem czy z prowadnicami? Obawiam się, ze przy małych dzieciach wózek to pokusa do ciągłego wysuwania (podobnie jak to jest z szufladami ), zwłaszcza, ze wózek wysuwa się praktycznie bez użycia siły. Już mam wizje przyciętych paluszków. A ze strony praktycznej - w którym wygodniej się piecze (chodzi mi m.in. o możliwość przełożenia blachy wyżej lub niżej w trakcie pieczenia). W wózku to chyba niemożliwe albo bardzo utrudnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bioork 26.02.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 ja podeszłam do sprawy inaczej zamówiłam piekarnik " obsługiwany klasycznie " ale z możliwością dokupienia prowadnic teleskopowych, jak uznam, że tak jest zle to wymienię a co do dzieci - nie wiem jak Twoje ale moje piekarnika nie tykają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peeka 26.02.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A ze strony praktycznej - w którym wygodniej się piecze (chodzi mi m.in. o możliwość przełożenia blachy wyżej lub niżej w trakcie pieczenia). W wózku to chyba niemożliwe albo bardzo utrudnione Masz juz powyzej odpowiedz Mam piekarnik z prowanicami teleskopowymi Boscha - nic lepszego nie potrzebuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i mat 26.02.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Też zastanawialiśmy się nad wózkiem, powiem szczerze: baaardzo podobają mi się tego typu bajery Ale przeczytałem gdzieś na forum (nie wiem czy tym), że wbrew pozorom w miarę trudno się tam wkłada potrawy. Front wysuwa się razem z wózkiem i łatwiej się oparzyć bo trzeba uważać z dwóch stron: frontu i samego piekarnika. W przypadku prowadnic wysuw jest taki sam i nie trzeba wcale uważać. Poza tym nie mam absolutnie pojęcia jak można zmieniać wysokość blachy i piec na 2 wysokościach jednocześnie. Kolejny ładnie wyglądająca innowacja, która średnio się sprawdza. A najgorsze jest to, że nadal bym go chciał bo lubię gadżety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fude 26.02.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Wózek to nie nowość, mam piekarnik z wózkiem już od 18 lat, marki Bosch i tak mi z nim dobrze, że następny też będzie z wózkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akacja 26.02.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Mam Boscha z wózkiem. Moim zdaniem wygodny, nie mam problemów ze zmianą wysokości blachy w trakcie pieczenia. Poprzednio miałam klasyczny - nie widzę różnicy w użytkowaniu. Tak sobie myślę, że problem mógłby byc z używaniem takiego piekarnika zamontowanego w słupku, na wyższym poziomie. Wtedy faktycznie, wyjmowanie blach mogłoby byc trudniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gogdi 26.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Ja mam z prowadnicami. Wózek jest fajny, ma go moja koleżanka. Jeden z nim problem. Kiedy pieczesz np. biszkopt i musisz zajżeć do piekarnika na momencik aby sprawdzić ciasto patykiem... Zwykle uchylasz drzwiczki i sprawdzasz. Przy wózku niewykonalne, musisz wyjechać z blachą kawałek poza piekarnik! Można blachę odczepić od drzwiczek wózka, ale to też wymaga czasu i w tym czasie biszkopt siaaadaaa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 26.02.2009 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Już sondowałam ten temat i każdy mówił, że wózek do bani No to kupiłam z prowadnicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia i mat 26.02.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Mam Boscha z wózkiem. Moim zdaniem wygodny, nie mam problemów ze zmianą wysokości blachy w trakcie pieczenia. Poprzednio miałam klasyczny - nie widzę różnicy w użytkowaniu. Tak sobie myślę, że problem mógłby byc z używaniem takiego piekarnika zamontowanego w słupku, na wyższym poziomie. Wtedy faktycznie, wyjmowanie blach mogłoby byc trudniejsze. Wypowiedzi na forum dotyczyły właśnie piekarnika z wózkiem w słupku. Tak się skoncentrowałem na takim sposobie montażu piekarnika, że zapomniałem o istnieniu innych. Faktycznie w klasycznym miejscu wózek może się bardzo dobrze sprawować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zott36 26.02.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Wozek niewygodny. Polecam prowadnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.02.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 A ja sobie bardzo chwalę wózek - jest super-wygodny, jeśli piekarnik jest zamontowany pod blatem i jest do niego swobodny dostęp z obu stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
escape 26.02.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 U nas wózek ......podobał mi sie bardzo i taki postanowałam miec .... narazie jestem zadowolona i myśle ze bedzie kazdy pod warunkiem ze bedzie miał dobry dostep do niego z boku jesli piekarnik jest zamontowany w słupku....po drugie trzeba się przyzwyczaić ze zmianą wysokosci pieczenia niezważyłam jakiegoś problemu...gdybym miała kupić ponownie to kupiłabym własnie wózek...jeszcze niemieszkamy ale juz gotujemy na budowie a piekarnik "chodzi"prawie codziennie fajna sprawa ja polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts