stukpuk 26.02.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam.Małe i szybkie pytanie.W jakiej odległości od ściany wyprowadzić rure doprowadzającą powietrze w okolice kozy? Pod kozą? Tuż przy ścianie?Przy kominku to ma mniejsze znaczenie, bo jest zabudowany, ale przy piecu wolno stojącym bedzie widoczna "kratka", jak to estetycznie wykończyć?I jakieś średnicy powinna być? 160 czy 110? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teklin 26.02.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Doprowadzenie najlepsze jest, gdy jest jak najbliżej się tylko da i tak żeby było jak najmniej widoczne.średnica fi 100-120 będzie wystarczające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 26.02.2009 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Dzięki! Nikt więcej nie ma kozy w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pkm 26.02.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Średnica doprowadzenie powietrza do kozy, jest zależny od mocy tego ,,zwierzątka" , ale chyba bezpiecznie jest zastosować rure fi 160, jednak moim zdaniem najlepiej zastosowić koze która ma doprowadzenie powietrza bezpośrednio do obudowy kozy, jest to najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teklin 26.02.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Średnica doprowadzenie powietrza do kozy, jest zależny od mocy tego ,,zwierzątka" , ale chyba bezpiecznie jest zastosować rure fi 160, jednak moim zdaniem najlepiej zastosowić koze która ma doprowadzenie powietrza bezpośrednio do obudowy kozy, jest to najlepsze rozwiązanie. Fakt że wszystko zależy od kozy ale fi 160!? To chyba do kozy wielkiej jak żubr Nie przesadzajmy, kozy najczęściej mają około 8kW więc nie ma co przeginać. A co do kóz z bezpośrednim doprowadzeniem powietrza to oczywiście lepiej, tyle tylko że większy wybór jest tych bez niego. Jeśli z doprowadzeniem powietrza to ja polecam takie cudeńko: ROMOTOP MALAGA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.02.2009 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ja też wybierałem kozę z dojściem powietrza z zewnątrz-o taką: http://twojekominki.pl//index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1954&category_id=0&manufacturer_id=40&rodzaj=piec%20kominkowy&moc=&pow=&ksztalt=&open=&plaszcz=&zeliwny=&stalowy=&kaflowa=&szamotowa=&powietrze=&option=com_virtuemart&Itemid=3 BTW jak zamienić taki długi link na nazwę własną np. TUTAJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 27.02.2009 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ja też wybierałem kozę z dojściem powietrza z zewnątrz-o taką: http://twojekominki.pl//index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=1954&category_id=0&manufacturer_id=40&rodzaj=piec%20kominkowy&moc=&pow=&ksztalt=&open=&plaszcz=&zeliwny=&stalowy=&kaflowa=&szamotowa=&powietrze=&option=com_virtuemart&Itemid=3 BTW jak zamienić taki długi link na nazwę własną np. TUTAJ? [url=http://długi.długi.długi.adres.pl]Tutaj[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 27.02.2009 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 TUTAJ albo w zależności od efektu... Edit: poszło, dzięki piterazim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 27.02.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 zdecydowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 27.02.2009 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 No to ostatni raz podciągam i starczy........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damimax 27.02.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Hej, nie pomoge w temacie, bo doprowadzenie powietrza mam juz poprowadzone w posadzce, ale za to nie wiem które kozy maja mozliwość podłączenia do takiego doprowadzenia. Przyznam, że wolałabym się poruszać w okolicach max 4000zł, niestety producenci rzadko piszą czy koza ma możliwość takiego podłączenia czy nie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 27.02.2009 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ale ja planuje koze bez bezpośredniego doprowadzenia powietrza, rozchodzi mi sie tylko o to ile cm. od ściany wyjść(w podłodze) z tą rurą?! Pod kozą?Za nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romando1 14.03.2009 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Co Was poje...ło z tymi kozami. Robić sobie kotłownię z salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosmo77 14.03.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Nawet nie wiesz ile radości może dać dmuchana koza z trzema rozkosznymi dziurkami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts