MARTiiii 26.02.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Robotnicy robiący mi schody uszkodzili mi kawałek panelu na górnym korytarzu. Wiadomo jaka reakcja była... Akurat uszkodzenie jest prawie na srodku korytarza. Wymiana odpada... Uszkodzenie 4cm na dlugosc i z 0,5 na szerokosc - takie oderwanie samego wierzchu. Myslalem by to potraktowac szpachla... Porady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hardy50 26.02.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 u mnie na środku salony też jest wgniecenie od młotka (a mam anele za 140 zł za metr). Żona położyła chodnik i o tym zapomniałem. Poza tym ja mam panele na metalowe zatrzaski i podobno można go wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.02.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Robotnicy robiący mi schody uszkodzili mi kawałek panelu na górnym korytarzu. Wiadomo jaka reakcja była... Akurat uszkodzenie jest prawie na srodku korytarza. Wymiana odpada... Uszkodzenie 4cm na dlugosc i z 0,5 na szerokosc - takie oderwanie samego wierzchu. Myslalem by to potraktowac szpachla... Porady? Jedną z nielicznych zalet (oprócz ceny) paneli jest to, że w miarę łatwo można je wymiecić. Jeśli u ciebie to odpada to zaszpachluj i zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.02.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 szpachla poliestrowa do samochodu... mały szlif (oczywiście z głową!) ...flamastry do podmalowania (artystycznego) i odrobina lakieru... wszystko można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.02.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 specjalne szpachle chemoutwardzalne dostępne w marketach - sprawdzone, działa choć połyskiem odbiega - kolorystykę możesz dorobić idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 27.02.2009 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Spox dzięki, teraz wiem czego szukać przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 28.02.2009 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Mój wujek kiedyś zajmował sie podłogami zawodowo i do naprawy uszkodzonych paneli posiadał zestaw Noworyt.Była to waliza w której miałeś kilkadziesiąt odcieni takiej jakby plasteliny,dobierałeś konkretny odcień do swojego panela,kroiłeś jakiś kawałek,który nastepnie był podgrzewany specjalnym palnikiem dołaczonym do zestawu.Nastepnie po utwardzeniu materiału,ścinało sie nadmiar i naprawione uszkodzenie ginęło po prostu.Wiec może popytaj wśród ekip montujących, może mają cosik takiego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 28.02.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Robotnicy robiący mi schody uszkodzili mi kawałek panelu na górnym korytarzu. Wiadomo jaka reakcja była... Akurat uszkodzenie jest prawie na srodku korytarza. Wymiana odpada... Uszkodzenie 4cm na dlugosc i z 0,5 na szerokosc - takie oderwanie samego wierzchu. Myslalem by to potraktowac szpachla... Porady? Jest akryl w kolorze drewna ...moze cos dopasujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.02.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Ja też mam do zamaskowania , ale nie uszkodzenie mechaniczne tylko szczelinę Mieliśmy sytuację kiedy to mój małż przewiercił przy montazu progów podłogówkę (i zaistniał haos ) na styku gresu kuchennego i paneli salonowych . Musieliśmy rozkuć podłogę w tym miejscu , nie uniknęliśmy częściowej rozbiórki paneli , no i kurcze została mi w jednym miejscu szczelina (niewielka, ale jest) ... tak jakby pióro nie weszło do konca w pust (pewnie pękło i się zagięło- po zawodach ) ...za nic nie da się tego wcisnąć . Teraz już wiem , czym to wypełnić . Kurcze... no człowiek sie uczy całe życie ...dzięki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts