marek1971 26.02.2009 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Mam takie pytanie np. trace prace i nie moge spłacac kredytów co mozna zrobic w takiej sytuacji ?Kredyty sa konsumpcyjne bez zabezpieczen cel remont domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 26.02.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Idź do banku który udzielił Tobie kredytu i przedstaw problem. Zazwyczaj albo zawieszają spłatę kredytu albo pozwalają na spłatę samych odsetek do czasu ustabilizowania się sytuacji życiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 27.02.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Bez zabezpieczeń? No to mamy powód kryzysu.To tak jakby ja obcemu turyście z ulicy pożyczył 100 tys. PLN i narzekał, że nie oddał...Różnica tylko taka, że Bank pożyczył nie swoje a czyjeś pieniądze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 27.02.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 czesc kredytobiorcow mialo w pakiecie kredytowym ubezpiecznie na wypadek utraty pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 28.02.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 czesc kredytobiorcow mialo w pakiecie kredytowym ubezpiecznie na wypadek utraty pracy jak byś przeanalizował o co chodzi z tym ubezpieczeniem na wypadek utraty pracy, to byś w ogóle o tym nie wspomniał. Niestety, a szkoda nas, kredyty należy spłacać. Ubezpieczenie na wypadek braku możliwości spłaty kredytu jest bardzo drogie, co i jest normalne z zasady. Nic za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lampka 21.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 ja mam kredyt w dB Kredyt i tam bank po prostu zawiesza ratę, z tego co się orientuję to większość banków tak robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagger 24.04.2009 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 najczęściej banki porostu zawieszą na pewien czas spłatę lub zaproponuję mniejsze raty w tym czasie bankowi zależy na spłacie kredyty i wcale się nie palą do przejmowania mieszkań i ich sprzedaży. Chodzi o to, że jak są problemy to pójść do banku i rozmawiać, a nie ignorować wezwania i telefony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dreikainnen 24.04.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Dokładnie tak, kolega (tutaj mówię na przykładzie kredytu samochodowego) mial problem ze spłatą, po pierwszym upomnieniu poszedł, wyjaśnił sytuacje i zawiesili mu spłatę na 2 miesiące (wystarczyło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 30.08.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2009 czesc kredytobiorcow mialo w pakiecie kredytowym ubezpiecznie na wypadek utraty pracy jak byś przeanalizował o co chodzi z tym ubezpieczeniem na wypadek utraty pracy, to byś w ogóle o tym nie wspomniał. Niestety, a szkoda nas, kredyty należy spłacać. Ubezpieczenie na wypadek braku możliwości spłaty kredytu jest bardzo drogie, co i jest normalne z zasady. Nic za darmo. A co jest nie tak z tym ubezpieczeniem bo ja mam i wydaje mi się O.K no ale może czegoś nie doczytałam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnt1719505752 07.10.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Najlepiej przy braniu takiego kredytu pod umowę o pracę, jednak się ubezpieczyć od utraty pracy. Zazwyczaj kosztuje to 30-50 zł miesięcznie dodatkowo, a może uratować d... w kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zabina 07.10.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Zgadzam sie w 100% procentach z przedmowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
faceone 13.10.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Jak nie ma ubezpieczenia to ja bym się nie przyznawał do utraty pracy. Bank w takiej sytuacji może zażądać natychmiastowej spłaty całego zadłużenia. A ubezpieczenia od utraty pracy też są po to żeby płacić składki a nie pomagać w sytuacji faktycznego problemu - wystarczy poczytać OWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 18.11.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Witam, jestem w podobnej sytuacji, musze spelnic warunki; 1. pracowalam conajmniej 12 miesiecy u ostatniego pracodawcy 2. pracowalam na calym etacie 3. pracodawca wypowiedzial umowe 4. mam prawo do zasilku, Oczywiscie spelniam wszystkie warunki, ale nie mam jeszcze odpowiedzi od ubezpieczyciela i nie wiem jak bedzie. Po za tym kredyt mam do 2015 roku, a ubezpieczyciel nie pokryje kredytu na dluzszy okres niz 18 miesiecy. Witam! Proszę o pomoc,mam kredyt w Lukas Banku który jest ubezpieczony w pakiecie który jest pełny.W lutym straciłem pracę {art.33 kp} ,mam prawo do zaśiłku jestem zarejstrowany w u.p.Złozyłem wszystkie dokumenty w oddziele lukas banku ,a teraz okazuje sie ze mój wniosek został odrzucony bo miałem umowe o prace na czas okreslony i mimo że płace pełną wysokosc ubezpieczenia, spłata w okresie bezrobocia nie nalezy sie.Umowe o prace miałem do 2032r .Prosze o pomoc moze ktos wie co mam zrobic. Ja mam podopną sytuacjię , tylko , że pracę straciłem na skutek ciężkiej choroby (ostra niewydolność nerek) - złożyłem wniosek o odszkodowanie z tytułu niezdolności do pracy do PZU bo z nimi zawarłem polisę do kredytu hipotecznego. według prawnika miało to się skończyć ugodą lub ewentualnie jedna rozprawą, a trwa już prawie dwa lata. Byłe już u biegłego sądowego i w zakładzie medycyny sądowej i jak na razie nic. te złodzieje z PZU twerdzą że jestem zdolny do samodzielnej egzystęcji i to jest jedynym powodem do niewypłacenia odszkodowania. Zaznaczę że mam taką opinię ze Starostwa Powiatowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 18.11.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 To wyżej to przykłady z jednego z forów gdzie są ludzie który utracili pracę a mają ubezpieczone na ten wypadek kredyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nitka_31 17.02.2010 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Ja też mam takie ubezpieczenie przy "okazji" kredytu hipotecznego. Po zapoznaniu się z OWU stwierdziłam, że polisa to nic innego, jak ukryta prowizja banku, ponieważ w razie utraty pracy praktycznie nie mamy żadnych szans na przejęcie spłaty przez PZU czy odszkodowanie. W razie rezygnacji z takiego ubezpieczenia marża banku automatycznie szła w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszb1 19.02.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Tu jest ciekawy artykuł na temat tych ubezpieczeń o których rozmawiacie.. http://www.tvn24.pl/12692,1587754,0,1,uwazaj-na-ubezpieczenie-od-utraty-pracy,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts