grazi 02.06.2013 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 Kupiłam Electroluxa i jestem zadowolona. Szczególnie, jeśi chodzi o zbieranie kłaczków z ubrań. Nie wszystko jest idealnie suche, ale jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.10.2013 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 Witam. Czy pojawiło się coś nowego w temacie suszarek ? ktoś coś kupił, szukał, widział ? Muszę wybrać a informacji praktycznych mało Czy lepiej jedno Miele czy dwa Bosze ? pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bayzone_pl 22.10.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Witam. Czy pojawiło się coś nowego w temacie suszarek ? ktoś coś kupił, szukał, widział ? Muszę wybrać a informacji praktycznych mało Czy lepiej jedno Miele czy dwa Bosze ? pozdrawiam adam Miałem okazję ostatnio być na szkoleniu - prezentacji modelowej BSH Jest nowy Siemens z linii iQ800 - dość ciekawy - WT47Y781PL - samoczyszcząca, samorobiąca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiemuchy 22.10.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2013 Witam. Czy pojawiło się coś nowego w temacie suszarek ? ktoś coś kupił, szukał, widział ? Muszę wybrać a informacji praktycznych mało Czy lepiej jedno Miele czy dwa Bosze ? pozdrawiam adam Ja dalej optowałbym za tym Electroluxem ktorego mam (bodaj EDH 97981) - póki co nie widzę o nim złych opinii, a od Boscha o porównywalnych parametrach był 30% tańszy (i szczerze powiedziawszy to patrząc na jakość innych sprzętów Boscha, które mam nie jest on wart tej różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 07.12.2013 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Po kilku dniach czytania opinii wybór padł na Electroluxa EDH3498RDL. Co prawda cały sprzęt w domu mamy siemens lub bosch, przy suszarce postanowiliśmy zaryzykować i w końcu zdecydowaliśmy się na tego electroluxa. Mamy go dopiero 3 dni, więc jeszcze nie mogę się tak w 100% wypowiedzieć, ale suszyła już ręczniki, koce oraz zwykłe pranie - koszulki, majtki, skarpetki itp. Dla mnie ten sprzęt to bajka. Przed zakupem miałam mieszane uczucia, no bo powiedzmy sobie szczerze, to nie jest niezbęny sprzęt w domu, nie stoi nawet w drugim rzędzie po niezbędnych... ale wg mnie warto. Pranie daję do pralki, z pralki do suszarki, po 4 godzinach do szafy i zapominam o temacie. Żadnego wieszania na zwykłej i kombinowania gdzie by tu ją ustawić. Wszystkim, którzy się wahają - WARTO Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 12.12.2013 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Hej. Zakup dokonany (AEG T76280AC) i jak na razie same plusy. O awaryjności lub jej braku to jeszcze za wcześnie pisać ale na plus mogę zaliczyć to, że suszarka działa i nie była zepsuta od nowości Temat suszarek jest jeszcze bardzo mało popularny wśród sprzedawców i ich rady i opinie są mocno teoretyczne. Podobnie jest z serwisami które z racji małej popularności niewiele mogą powiedzieć na temat awaryjności. Generalnie wszyscy polecają Miele bo ... Miele i żadnej konkretnej argumentacji w czym Miele ma być lepsze. Ceny najtańszych Miele to już górna półka dla Boscha czy innych firm. Bosch i Siemens, Aeg i Elektrolux i Zanussi, w danej grupie te same modele różniące się logiem. Szukałem Elektroluxa bo taką mam pralkę i działa, ale w sumie kupiłem Aeg bo był jeszcze tańszy. Wybrałem opcję najtańszą z wymienionych marek - Whirpola, Beko, Samsunga nie brałem pod uwagę.Klasa energetyczna nie była istotna. Jeśli okaże się, że opcja najtańsza się nie sprawdzi to może następnym razem wybiorę opcję droższą Suszarka suszy dobrze, trochę szumi i dmucha ciepłym aż szkoda, że nie jest w łazience Pranie miękkie i pachnie - o zapachach różnie piszą i zalecają jakieś tam wkłady zapachowe ale sam płyn do płukania daje wystarczająco dużo zapachu, chyba nawet mocniej pachnie niż przy tradycyjnym suszeniu. Suszarka to super sprawa do szybiego suszenia dużych kurtek, spodni, śpiworów i poduszek. Powtórzę to co wyżej, wszyscy którzy się wahają - warto. Cena jaką zapłaciłem to 1550 i do tego jeszcze wykupiona gwarancja za 200-300 pln. Jak tylko wytrzyma okres gwarancji to już jest super Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukllasz 16.12.2013 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Hej. Zakup dokonany (AEG T76280AC) i jak na razie same plusy. O awaryjności lub jej braku to jeszcze za wcześnie pisać ale na plus mogę zaliczyć to, że suszarka działa i nie była zepsuta od nowości Temat suszarek jest jeszcze bardzo mało popularny wśród sprzedawców i ich rady i opinie są mocno teoretyczne. Podobnie jest z serwisami które z racji małej popularności niewiele mogą powiedzieć na temat awaryjności. Generalnie wszyscy polecają Miele bo ... Miele i żadnej konkretnej argumentacji w czym Miele ma być lepsze. Ceny najtańszych Miele to już górna półka dla Boscha czy innych firm. Bosch i Siemens, Aeg i Elektrolux i Zanussi, w danej grupie te same modele różniące się logiem. Szukałem Elektroluxa bo taką mam pralkę i działa, ale w sumie kupiłem Aeg bo był jeszcze tańszy. Wybrałem opcję najtańszą z wymienionych marek - Whirpola, Beko, Samsunga nie brałem pod uwagę.Klasa energetyczna nie była istotna. Jeśli okaże się, że opcja najtańsza się nie sprawdzi to może następnym razem wybiorę opcję droższą Suszarka suszy dobrze, trochę szumi i dmucha ciepłym aż szkoda, że nie jest w łazience Pranie miękkie i pachnie - o zapachach różnie piszą i zalecają jakieś tam wkłady zapachowe ale sam płyn do płukania daje wystarczająco dużo zapachu, chyba nawet mocniej pachnie niż przy tradycyjnym suszeniu. Suszarka to super sprawa do szybiego suszenia dużych kurtek, spodni, śpiworów i poduszek. Powtórzę to co wyżej, wszyscy którzy się wahają - warto. Cena jaką zapłaciłem to 1550 i do tego jeszcze wykupiona gwarancja za 200-300 pln. Jak tylko wytrzyma okres gwarancji to już jest super Pozdrawiam Adam Witam. Również poluję na tę suszarkę AEG T76280AC z podobnych powodów. Cena 1550 jest satysfakcjonująca, tylko gdzie mogę za tyle kupić? Może jakaś mała podpowiedź...? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 16.12.2013 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Czy po suszeniu ubrania powinny być gorące czy też nie? Na czym polega "chłodzenie" w końcowej fazie? Pytam, bo mój Electrolux dziwnie się zachowuje.Program "bawełna do szafy", który powinien trwać 2:03 automatycznie się skraca o ok. 40 minut. Kiedy na wyświetlaczu jest 0:40 do końca, nagle robi się 0:02 i za moment jest koniec.Co jest qrde grane?Co ciekawe ostatnio piorąc kurtkę zauważyłem, że cykl prania nagle skrócił się o 30 minut w podobny sposób jak przy suszarce. Oczywiście pralka też Electrolux. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 18.12.2013 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 r19 nasz electrolux ma jakieś tam czujniki, które widzą jak bardzo jest mokre pranie i w zależności od tego zmniejszają lub nie czas suszenia. Zależy to pewnie od tego ile prania włożysz i jak bardzo odwirowane. Moja też skraca czas - na początku wyświetla sobie tam np. 2.38, a potem sobie skraca. No i tak na logikę to chyba dobrze - wrzucisz dwie pary skarpetek to nie suszy ich całego czasu jaki ma w programie, tylko tyle ile schną skarpetki Jakby tak jechała 2.38, to suche wióry by wyszły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.12.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 r19 nasz electrolux ma jakieś tam czujniki, które widzą jak bardzo jest mokre pranie i w zależności od tego zmniejszają lub nie czas suszenia. Zależy to pewnie od tego ile prania włożysz i jak bardzo odwirowane. Moja też skraca czas - na początku wyświetla sobie tam np. 2.38, a potem sobie skraca. No i tak na logikę to chyba dobrze - wrzucisz dwie pary skarpetek to nie suszy ich całego czasu jaki ma w programie, tylko tyle ile schną skarpetki Jakby tak jechała 2.38, to suche wióry by wyszły Pozdrawiam Jaki masz model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 18.12.2013 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 r19, mam suszarke Miele i jest tak samo. Wszystk ozależy od ilości prania i jego poziomu wilgotności. Czasem się suszy 30min czasem 1h. Chyba nie zdarzyło mi się, żeby suszenie trwało tyle ile zegar pokazuje. I przy okazji. Warto zatrzymać sobie wodę ze zbiornika suszarki do żelazka - jest do tego celu doskonała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 19.12.2013 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagrusz 19.12.2013 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Jaki masz model? Model EDH3498RDL - pisałam już trochę wyżej. Co do temperatury prania wyjmowanego z suszarki - moje jest dobrze ciepłe, mięciutkie i puszyste :) Takie ciepłe szybko składam i wieszam na wieszaki i 2/3 prasowania jest mniej. Dlaczego ja dopiero teraz wpadłam na to, żeby sobie suszarkę sprawić? pojęcia nie mam, ale jestem od miesiąca fanem suszarek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 25.12.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2013 Witam, Szukam suszarki i do końca nie wiem co wybrać. Zależy mi na programie odświeżania i standardowych, przeźroczystych drzwiczkach, wykorzystanie dla 2 dorosłych i 2 małych dzieci. W polecanej AEG pod linkiem: http://allegro.pl/suszarka-kondensacyjna-aeg-t76280ac-8-kg-24m-gw-i3820251602.html w opisie nie ma programu odświeżania, ale np. tu: http://www.ceneo.pl/12231943#tab=spec jest "odświeżenie wełny" to jak z nią jest - ma to odświeżanie czy nie ? Za trochę więcej można kupić Hoover o pojemności 9 kg z odświeżaniem: http://allegro.pl/lodz-suszarka-do-ubran-hoover-dyc-7913-nowosc-i3810611021.html Nie wiem czy warto dokładać do wersji z pompą ciepła bo to się pewnie nigdy nie zwróci a więcej się w niej może popsuć w przyszłości, no i ponoć nie ma programów parowych [ta pod linkiem ma "odświeżanie" ale nie wiem na czym ono polega]: http://www.neo24.pl/?p=electrolux_edh13487rw Jeśli chodzi o wilgoć to jest ona u mnie wręcz wskazana bo mam zwykle zaledwie 33-35% wilgotności w domu i muszę używać nawilżacza. Może ktoś z praktyką w temacie podpowie mi co wybrać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 28.12.2013 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Witam serdecznie,szukam dużej suszarki i pralki (oddzielne urządzenia). Mam wydzielone pomieszczenie na pralnie.Warunki:- duża (dla 4 osób)- energooszczędna - rozsądny współczynnik ceny do jakościNa szybko w sieci znalazłem 3 modele (w mieszkaniu mam sporo elektroluxa i boscha i złego słowa nie mogę powiedzieć): BOSCH WTY 87781 PL BOSCH WTB66211PL ELECTROLUX EDH 13386 GW z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 01.01.2014 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Obejrzałem wczoraj w MM tą AEG ku której się skłaniałem i ... estetyka, jakość wykonania oraz użytych materiałów przekonała mnie do szukania czegoś lepszego. Poszukałem na stronach producentów i znalazłem suszarkę Hotpoint z tej samej linii produktów co nasza pralka [która sprawdza się od ponad 5 lat] i okazało się, że: 1) Ma więcej programów - 16 2) Są ciekawsze programy [ suszenie zabawek, bielizny dziecięcej, jeans itp.] 3) Zapewne będzie lepiej i ładniej wykonana [o ile będzie to poziom naszej pralki] 4) Jest tańsza od AEG W związku z tym znalazłem ten model w Ceneo - nie wiem dlaczego w Ceneo jest ona w kategorii "Pralki" przez co nie mogłem jej znaleźć wcześniej - link: http://www.ceneo.pl/23196401 Poniżej link do strony producenta z opisem tej SUSZARKI http://pl.hotpoint.eu/sprz%C4%99t_agd_h/Suszarka_AQC9_BF7_T_%28EU%29/pid_F082354PL.do Dam znać gdy ją zamówię, dotrze do nas i ją wypróbujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fuxszyk 04.01.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Trochę poszperałem w sieci i znalazłem takie cudo:Electrolux EDH13487RWcena ok 2.5k Czy ktoś jest może szczęśliwym posiadaczem i może coś na jej temat napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 08.01.2014 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Trochę poszperałem w sieci i znalazłem takie cudo: Electrolux EDH13487RW cena ok 2.5k Czy ktoś jest może szczęśliwym posiadaczem i może coś na jej temat napisać? Mam tą suszarkę. Poza tym, że dziwnie skraca programy (ale ponoć tak ma być to żona się dziwi, że mogła dotąd żyć bez tego urządzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majowamama 08.01.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 Trochę poszperałem w sieci i znalazłem takie cudo: Electrolux EDH13487RW cena ok 2.5k Czy ktoś jest może szczęśliwym posiadaczem i może coś na jej temat napisać? Do mnie wlasnie jedzie ten model, jak przetestuje to podziele sie opinia. Juz nie moge sie doczekac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 09.01.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2014 Witam! Podzielę się swoją opinią, bo może komuś się przyda:rolleyes: 12 stycznia 2013 zakupiłem suszarkę kondensacyjną Siemens SIWATHERM 7400 IQ z komisu w Gdańsku (gwarancja pół roku). Razem z wniesieniem do domu zapłaciłem 600zł Za 3 dni mija rok niezawodnej i na prawdę ciężkiej pracy suszarki - odkąd ją mamy NIGDY nie wywiesiliśmy prania do tradycyjnego suszenia (rodzinka 2 + 2). Także, jeżeli ktoś chciałby cieszyć się porządną suszarką za niewielkie pieniądze to serdecznie polecam. Nie wiem co prawda co to za cudo bo nowej nigdzie nie widziałem, nawet na stronie Siemensa nie ma śladu, ale na aledrogo jest ich sporo. Miałem okazję dużo korzystać z przemysłowych suszarek mieszkając w USA i powiem szczerze, że ta pod względem zarówno wyglądu, pracy jak i jakości suszenia nie wiele się od nich różni:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts