monika.KIELCE 26.02.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 No to jazda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1kinia1 26.02.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 no to będę pierwsza - życzę powodzenia - piękny ten projekt..jeśli chodzi o ytonga to nie bedziecie żałować.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marijah 02.03.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 witam:) bardzo ładny projekt wybraliście:) podobają mi sie nowoczesne domki bo sa takie inne i z charakterem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 04.06.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2009 [wpis przeniesiony z dziennika budowy] No pięknie witam i gratuluję nowego członka rodziny. Czekałem na Wasz powrót do gry... czyli na forum muratora. Zaczęliście wątek Alter Ego i zniknęliście na prawie trzy miesiące. Ale jesteście rozgrzeszeni bo przyczyna była ważna Króciutkie pytanie ile kosztował Was ten wspaniały stan zero ??? Acha, moje przygotowania do budowy opisałem wątku w uwagi i opinie o Alter Ego. Obecnie kończę casting na wykonawcę stanu surowego zadaszonego. Pozdrowiania http://forum.muratordom.pl/uzytkownik90061.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 WitamKolejny ( z nielicznej grupy) piękny, nowoczesny projekt - mam nadzieję, że wkrótce zamieścicie więcej zdjęć?pozdrawiamMałgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 14.06.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Witaj, tutli_putli. Ja też się cieszę, że coraz więcej osób chce postawić coś oryginalnego, a nie tylko te, bez urazy, muchomorki z czerwonym, kopertowym dachem. Zdjęcia oczywiście będą, potrzeba tylko znaleźć chwilkę na ich powklejanie. Dziś kolejna porcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawidoff 17.06.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam gratuluje wyboru projektu mi tez on wpad do gustu, 1 sierpnia zaczynam budowe Alter Ego.Ile czasu zajeło postawienie stanu zero? z góry dziękuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 17.06.2009 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam serdecznie dawidoff Od wytyczenia przez geodetę do zalania chudziaka równe 2 tygodnie. Nie zostało wykonane zewnętrzne ocieplenie fundamentów - to zamierzamy zrobić sami jak czas pozwoli, zapewne już po przykryciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher_Krzychu 21.06.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Witaj monika.Kielce Melduję, że z moim Alter Ego już Was gonię. Wczoraj zostały zalane fundamenty. Widzę że też wybieracie dachówki w kolorach typu grafit , antracyt itp. Jakie ceny dostaliście na pokazywane przez Ciebie dachówki ? pozdrowienia i powodzenia http://images47.fotosik.pl/148/dc3e5f650b7f3629med.jpg' alt='dc3e5f650b7f3629med.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 21.06.2009 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2009 Hej Christopher,jak już zaczęte to teraz poleci. Widz, że fajnie wykopane miałeś. U nas był dużo większy bałagan, na szczęście szybko zniknął. Co do dachówki, to ciężko porównać konkretne wyceny, bo każdy sprzedawca wliczał coś innego: jeden dawał dachówki wentylacyjne, inny nie. Jeden liczył rynny plastikowe, drugi stalowe, trzeci tytan-cynk. Inna membrana, inna ilość obróbek. Generalnie dachówka podstawowa Creaton Balance 33pln/m2 brutto, Koramic L15 38,5, Roben SF-plus 32. Wybraliśmy Creatona. Dalej nie wiem yjakie rynny i obróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkutnikwoj 06.07.2009 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2009 Witaj Moniko,Gratuluje slicznej coreczki oraz ladnego domu w budowie. Musze sie pochwalic ze tez budujemy wedlug tego projektu i juz wykanczamy powoli pomieszczenia.Widze ze projekt zostal juz poprawiony, my mielismy blad w rzucie fundamentow.Pozdrawiam:Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 08.07.2009 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Musze sie pochwalic ze tez budujemy wedlug tego projektu i juz wykanczamy powoli pomieszczenia. Miło słyszeć, że ktoś jest już dalej niż my. Mam w takim razie pytanie odnośnie dachu nad garażem - jak go wykonałeś? Zgodnie z projektem? Majstry kręcą nosami i odradzają takie rozwiązanie. Najchętniej to by tam zrobili dodatkowy pokój z normalnym dachem Ja się im jednak nie daję. Mówię że ma wyglądać jak w projekcie i nie przeciekać. I nic więcej od nich nie wymagam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher_Krzychu 09.07.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 szkutnikwoj napisał: Widze ze projekt zostal juz poprawiony, my mielismy blad w rzucie fundamentow. szkutnikwoj, ależ mnie przestraszyłeś. Napisz proszę na czym poległ błąd w rzucie fundamentów. I to jeśli możesz jak najszybciej - zapewnisz mi dzięki temu spokojny sen. Będę bardzo wdzięczny. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szkutnikwoj 10.07.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Moniko, Dach nad garazem wykonalismy zgodnie z projektem czyli strop, paroizolacja, welna mineralna, folia dachowa przystosowana pod zwirek, i zwirek, ktory maja nam rozsypac w przyszlym tygodniu. Wszystkie obroki dachowe z blachy firmy Planija, z tej samej firmy mamy rynny. Nas tez wszyscy pytaja dlaczego na garazu nie zrobimy tarasu albo pokoju, ale nam sie podoba dach jak w projekcie i basta! Krzysztofie, Blad w naszym projekcie, ktory zresza zglosilismy projektantowi by inni nie mieli tego problemu co my, polegal iz rzut scian fundamentowych nie pokrywal sie z rzutem scian parteru. Bylo to dokladnie w miejscu lukarny, sciana fundamentu byla linia prosta a sciana parteru byla wysunieta, efekt byl taki ze jak panowie budowlancy zaczeli murowac sciany parteru to sciana lukarny wychodzila im w powietrzu. Jakos sobie poradzilismy!Natomiast na twoim zdjeciu widze ze masz ten sam bledny projekt jak my. Musisz poszerzyc lawe w miejscu sciany lukarny by sciana parteru miala wsparcie na scianie fundamentowej! Jezeli masz watpliwosci o co chodzi podaje moja komorke, smialo dzwon to wytlumacze Ci na projekcie 695-987-446 Pozdrawiam i powodzenia:Wojciech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 10.07.2009 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 To u mnie już jest poprawione. Na rzucie fundamentu część 'lukarniana' wysunięta o 30 cm. Może to zależy, z jakiego biura projekt zakupiony. Jedni poprawili, inni nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 28.07.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Domek bardzo fajny.... ale mała zabka pobija go na głowy - jest śliczna....i taka słodka Życzę powodzenia na budowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 25.08.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Witaj Moniko, przepiękny projekt wybraliście. Baardzo mi się podoba. Trafiłam do Ciebie przez wątek o dachówce. Lada dzień, ma do nas przyjechać transport z identycznym Balancem. Napisz mi proszę, jakie rynny zamontowaliście? Bardzo ładnie dobraliście kolor do dachówki. Właśnie czegoś takiego szukam. W ogóle pięknie Wasz dach się prezentuje. Wciąż mam nadzieję, że ominą nas kłopoty związane z Creatonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 25.08.2009 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Rynny to Gleco stalowe, kolor grafit. Powiem szczerze, że nie celowaliśmy w identyczną kolorystykę ale jakoś tak samo wyszło Miały być Rheinzink patynowane. Pierwsze wyceny obu firm były zbliżone. Tylko potem na Galeco dostaliśmy dodatkowy rabat, a z tytan-cynkiem wyszły komplikacje i cena poszła w górę. Na razie nie żałuję wyboru. Co do kolorystyki, nie chcieliśmy mieć trzech kolorów na dachu (dachówka, obróbki, rynny). Myślę, że gdyby rynny miały inny odcień, też wyglądałyby ładnie. Lub rynny i obróbki w jednym kolorze, a dachówka w drugim. Dodam jeszcze, że blacha to RAL 7016. Udanego budowania, samych trafnych decyzji i pożądnych ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 26.08.2009 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedz. No nie mogę się napatrzeć na ten Twój dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_mac 01.09.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ja również jestem pod wrażeniem dachu. Nie ukrywam że ja wciąż się zatsanawiam co wybrac na dach tzn jakiej firmy dachówkę bo że antarcyt to już jest dawno przesądzone. Mam do Ciebie tylko takie pytanko a gdzie zamawialiście dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts