Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Alter Ego zuzków - kometnarze

Recommended Posts

Monika ale nam zrobiłaś niespodziankę tym tarasem i ogrodem w te chłodne brzydkie dni.ja bym u Ciebie czuła sie jak na wczasach.A ten widok (fotka) z okna na poddaszu na taras jest katalogowa.Ja też czekam na zdjęcia wnętrz.Jak Ci się użytkuje biała kuchnia? nie brudzi się? A jak z rysowaniem frontów? A tak w ogóle to pozdrawiam Cię serdecznie :-)

• Odpowiedzi 253
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
Monika ale przyjemnie w tej Twojej kuchni.Pliski super! Tez planuję je w pokojach na górze. fajnie zagospodarowałaś wnękę pod schodami a z tym lustrem na szafie bardzo fajny pomysł. Szkoda tylko, że takie marne zdjęcie ściany z kominkiem :-( Takie jakieś ciemne.Koniecznie zrób fotki salonu w dzień.No i jak tam Wasza sypialnia ? ;-)

• 2 weeks później...

Sorki, że tak późno, przeoczyłam Twój wpis, a potem długo nie wchodziłam.

To zwykła płyta meblowa. Teraz szukam ładnych śrub (zamaskowanych jakoś, ozdobnych) bo założone było na sam klej no i nie sprawdza się.

Sprawdza się natomiast (po pół roku użytkowania) jako element wykończeniowy - nic się nie topi, przypala itd. Od czasu do czasu przetrzeć ścierką i to wszystko w zakresie pielęgnacji.

• 1 month później...

Witam,

Na wstępie powiem że PIĘKNY domek:yes: zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz-już myślę jakby tu w naszym skomponować taką elewację-rewelacja:D A przychodzę z pytaniem odnośnie dachówki (Creaton Balance-tak?) zakupiliśmy taką samą...jesteście zadowoleni na dzień dzisiejszy? Czy może zauważyliście jakieś mankamenty...my kupiliśmy w tempie błyskawicznym i teraz, w porę:D, szukam potwierdzenia słusznego wyboru...

pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję domku, oby się równie fajnie mieszkało!

Co by tu powiedzieć o dachówce....

Leży na dachu, jak się zakurzy to deszcz umyje, nie porosła niczym, nie spadła :) więc wcale o niej nie myślę.

A jaki masz kolor? Bo tak mi przyszło do głowy, że jak łupek to może jakieś kominki dachowe Ci potrzebne? Ja kupiłam 4, poszły 2 a 2 zostały. W składzie nadmiar dachówki przyjęli ale kominków się wyparli no i mi zostały.

Edytowane przez monika.KIELCE

Co by tu powiedzieć o dachówce....

Leży na dachu, jak się zakurzy to deszcz umyje, nie porosła niczym, nie spadła :) więc wcale o niej nie myślę.

A jaki masz kolor? Bo tak mi przyszło do głowy, że jak łupek to może jakieś kominki dachowe Ci potrzebne? Ja kupiłam 4, poszły 2 a 2 zostały. W składzie nadmiar dachówki przyjęli ale kominków się wyparli no i mi zostały.

Dziękuje za odpowiedź, uspokoiłaś mnie;). Bo generalnie decyzje podjęliśmy tak szybko że żadnych informacji nt tej dachówki wcześniej nie sprawdzaliśmy. A wybraliśmy kolor czarny...więc troszkę inny. Kominków nie kupiliśmy wcale, czemu to trzeba by męża zapytać:rolleyes: Choć w sumie jeśli byłyby potrzebne to może taki 'łupkowy' bardzo by się nie odznaczał...będę pamiętać w każdym razie:) A nawet wybieramy się kiedyś w Twoje okolice (Kielce?), niedaleko mieszka rodzina i właśnie dziś rano dyskutowaliśmy że musimy się wybrać w odwiedziny:)

Kolor jednak się sporo różni. A co do stosowania kominków to, jak pisałam, założone mamy dwa, z czego jeden podpięty pod pion kanalizacji, a drugi wentyluje stryszek, bo innej funkcji mu nie znaleziono :)

Mój mąż stwierdził tylko że "nie potrzebujemy" bo wentylacje to zrobi się tak a tak (trudno mi to było ogarnąć;)) i kazał wykreślić (a szt. kosztuje 400zł:eek:) no a poza tym są dachówki wentylacyjne...w sumie póki co to nawet nie wiem czemu te kominki mają służyć tak konkretnie, muszę się zagłębić w temat:)

• 7 months później...

tak na szybko o lecie to tu:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?61589-GWC-100-sposob%C3%B3w-zmieszczenia-jamnika-pod-szaf%C4%85&p=5541155#post5541155

zimą to już nie bardzo pamiętam.

dziś przy pracy ciągłej na 1 biegu:

- wlot do kotłowni z gwc +9

- wyciąg z pomieszczeń +20,5

- nawiew do pokoju +18

Jak przyjdą mrozy to na pewno podam osiągi GWC