monika.KIELCE 01.09.2009 12:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 monia - poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia_mac 01.09.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FajnyRobert 22.09.2009 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 możesz dać mi namiary na tartak skąd masz więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FajnyRobert 22.09.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 ile płaciłaś za szt. podstawowej dachówki i gdzie w Kielcach kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 26.09.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Moniko, czy udało Ci się kupić coś do zamalowania odprysków na dachówce? Przydałby nam się jakiś spray do Balance. Zadzwonie w poniedziałek do przedstawiciela, no chyba że już rozpoznałaś rynek Nasza dachówka dojechała na ostatnią chwilę, po prawie 11 tygodniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 26.09.2009 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Niestety nie. Kilka razy pytałam na składzie, obiecywali dowiedzieć się u przedstawiciela, ew. ściągnąć coś, "bo przy tak popularnej dachówce, ludzie na pewno wezmą i zimną angobę" - tak mi mówili. Szukałam w necie, na allegro i po sklepach internetowych, znalazłam tylko preparaty Koramica, nie było wcale Creatona czy innych producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee 28.09.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Dzięki za odpowiedz. Za kilka dni zobaczę, jak bardzo potrzebuję takiego wynalazku i skontaktuję się z przedstawicielem Creatona.pozdrawiamcoffee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 28.09.2009 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Ano właśnie, o tym zapomniałam napisać. U mnie z dołu praktycznie nie widać odprysków na dachówce (poza kilkoma miejscami, a i to trzeba się wpatrzyć). Dlatego szukanie angoby na "zaprawki" na razie zeszło na dalszy plan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 13.10.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Hej, Moniko!Widzę, że macie komin wykończony blachą. Też chciałabym tak u siebie zrobić. Mam pytanie, czy pod blachę kładliście styropian? Może napisz parę słów o tym kominie, czy były jakies problemy z obróbką?Twój dom wygląda super! Ja buduję domek tradycyjny, ale chcę go wykończyć w stylu nowoczesnym.Pozdrawiam, Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 13.10.2009 19:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Może napisz parę słów o tym kominie... Gosiu, już się biorę za wklejanie, zaraz będzie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosik21 13.10.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 Dzięki Moniko za "Balladę kominową" Pozwolisz, że też wydrukuję sobie takie zdjątka i pokażę mojemu wykonawcy. Ciekawe, co na to powie? Nie jest typowym dekarzem, buduje nam dom od fundamentów po dach, ale jest zdolniacha i myslę, że z taką obróbką na pewno sobie poradzi. Najgorsze, że mój mąz nie jest przekonany do blachy, cały czas obstaje przy cegłach klinkierowych Muszę jeszcze nad nim popracować Pozdrawiam, Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 13.10.2009 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 A tu jeszcze parę fotek moich kominów. W razie czego, pytaj śmiało. http://img48.imageshack.us/img48/1751/dachowka021.jpg http://img67.imageshack.us/img67/4667/dachowka015.jpg http://img79.imageshack.us/img79/6827/dachowka016.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 04.11.2009 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Przychodzę z rewizytą! Zazdroszczę, że już tak daleko jesteście. A projekt bardzo fajny! Dach i kominy świetne i w ogóle dom bardzo fajnie się prezentuje, wyjdzie ładniej niż na wizualizacjach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 04.11.2009 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Dzięki mazo. Co do wizualizacji - na pewno będzie inaczej. Myślę, że chyba wyjdzie coś podobnego jak u Irmy. Drewno na pewno będzie pod zadaszeniem, na elewacji frontowej. A co dalej, to nie wiem, jeszcze nie zdecydowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 12.11.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 No proszę, jak fajnie u Was Mam pytanie techniczne, bo u nas będzie podobnie i zaczęłam się ostatnio nad tym zastanawiać. Jak z tej lukarny odprowadzacie wodę? tzn. tu jest dach płaski, prawda? więc jak spływa woda? Albo jak śnieg napada na ten płaski dach, to jak potem się roztopi, to gdzie i jak spłynie? Fotki dachu w budowie: http://img198.imageshack.us/img198/7513/dsc00267vrs.jpg http://img512.imageshack.us/img512/8099/dsc00271d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 13.11.2009 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witaj, muszę przyznać, że trochę zabawy z tym było. Ostatecznie zrobiono to tak: -konstrukcja ramowa z belek krokwiowych 8x18cm i łat 4x6cm, od razu z wyprofilowanymi spadkami - kierunek spadków zaznaczyłam na zdjęciu - dwie plyty OSB3, jedna na prawej, druga na lewej połowie - dodatkowa konstrukcja drewniana - imitacja małego ogniomurka - kliny na styku ogniomurka z płaszczyzną poziomą, aby nie było ostrych załamań papy (o tym niektórzy lubią zapomnieć) - papa podkładowa (3,2mm) i wierzchniego krycia (5mm),obie termozgrzewalne - na koniec obróbki tych moich ogniomurków Spadki zaznaczone na zdjęciu mają około 2%. Myślę że pewniejsze byłoby 3% - taki minimalny spadek zazwyczaj przyjmuje się dla dachów płaskich ale już tak u mnie zrobiono. Woda omija ścianę lukarny i po jej zewnątrznej stronie spływa do rynny. Na zdjęciu widać, że w jednym rogu zostaje mała kałuża - widać spadek nie jest idealny. Od sierpnia nic jednak nie przeciekło, mam nadzieję, że tak będzie przez kilkanaście najbliższych lat. Może na wiosnę mąż wylezie tam sprawdzić co i jak, przy okazji pomaluje jakimś specyfikiem konserwującym. Myślałam też, żeby wysypać tam ochronnie warstwę żwirku, tak z 5 cm grubości, nie wiem tylko czy woda nie będzie go wymywać. Uff, mam nadzieję, że w miarę to przejrzyste i zrozumiałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 13.11.2009 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 hehe, zapomniałam o zdjęciu http://img4.imageshack.us/img4/8783/dsc00266as.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 19.11.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 Bardzo ciekawy projekt. Będę zaglądać aby zobaczyć efekt końcowy Mnie jednak zaciekawił temat płaskiego dachu, który u Ciebie też występuje. U mnie cały dach będzie płaski. Czy mogę sobie skopiować informacje, które są u Ciebie w komentarzach. Pozdrawiam, BetaGreta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 21.11.2009 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Jasne, jeżeli tylko będą przydatne. Po to w końcu mamy to forum. Pisać o swoich doświadczeniach, pytać i czerpać wiedzę od innych forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 21.11.2009 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Jasne, jeżeli tylko będą przydatne. Po to w końcu mamy to forum. Pisać o swoich doświadczeniach, pytać i czerpać wiedzę od innych forumowiczów. To kopiuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts