lamia6806 05.01.2010 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Kończę budowe w powiecie Kielce i poszukuję :1) geodety, który sprawnie zrobi inwentaryzację geodezyjną do zgłoszenia budynku do uzytkowania2) kogoś, kto za rozsądne pieniądze sporządzi świadectwo energetyczne budynku Możesz pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 05.01.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dziękuję za wskazówki odnośnie dachu. Jak się spisuje podczas zimy? Powodzenia z elektrykami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 05.01.2010 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Kończę budowe w powiecie Kielce i poszukuję : 1) geodety, który sprawnie zrobi inwentaryzację geodezyjną do zgłoszenia budynku do uzytkowania 2) kogoś, kto za rozsądne pieniądze sporządzi świadectwo energetyczne budynku Możesz pomóc ? 1. Kumpel ma brata geodetę, tyczyli u mnie budynek, całkiem sprawnie poszło. Nie wiem czy to "układy", czy zawsze tak. Nawet nie mam tel. do niego, wszystko załatwiałam przez kumpla. W razie czego napisz na priv, poszukam namiarów. 2. O tym jeszcze nie myślałam. Długa droga na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 05.01.2010 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dziękuję za wskazówki odnośnie dachu. Jak się spisuje podczas zimy? Prawdę mówiąc nie wiem. Jakoś dawno nie byłam na budowie. Jutro popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 05.01.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Fajnie, będę czekała na info Głownie to jestem ciekawa jak z wodą, czy zamarza na dachu czy spływa... jakoś nie daje mi to spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 07.01.2010 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2010 No i za dużo tego dachu nie widziałam. Od środka wszystko OK, a na zewnątrz to wszystko pokryte puchową pierzynką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 08.01.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2010 Dzięki Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 15.07.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Ale super domek. podziwiam.i będę zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 16.07.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2010 Że też ja dopiero do Twojego dziennika trafiłam. Boski domek i zajefajna elewacja. Gratuluję, wygląda nie tylko nowocześnie, ale także niesamowicie elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 19.07.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 acca5: witam u mnie i zapraszam jak najczęściej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 19.07.2010 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 claris:w miarę wolnego czasu wczytuję się w Twój dziennik. I zazdroszczę tych wizualizacji wnętrz. Ja jakoś nie mogę się za to zabrać. Na początku jakiś ogólny zarys się zrodził ale żeby konkretne płytki, meble, sprzęty - nie ma nigdy na to czasu. Wydawało się, że jeszcze tyle na to czasu, a pewnie okaże się, że wszystko wybiorę w jeden dzień, w jednym sklepie. I potem będę żałować przez długie lata, do dużego remontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 19.07.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Monika, my 1.5 roku straciliśmy na wszelka papierologię zanim dostaliśmy pozwolenie na budowę. Wierz mi, to wystarczająco dużo czasu żeby przemyśleć milion detali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 19.07.2010 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 My też mieliśmy sporo na analizy, przemyślenia. Szkoda,że nie było nikogo na forum, kto już postawił taki domek, od kogo można by czerpać doświadczenia. Dopiero jak byliśmy w trakcie, rozwinął się trochę wątek o Alter Ego.Teraz, z perspektywy czasu widzę jednak, ile rzeczy przeoczyliśmy, o czym nie pomyśleliśmy w ogóle, ile decyzji trzeba było podjąć na budowie albo nawet i przez telefon, w ciągu 5 min. Prawdą jest to powiedzenie, że pierwszy dom dla wroga...A dodam, że skupialimy się bardziej na etapie do SSZ plus reku i podłogówka. Mąż rozkminił OZC, policzył ogrzewanie i wentylację. Główne założenie to dom energooszczędny. I w całym tym ocieplaniu, uszczelnianiu, łataniu mostków itd. nie było czasu na wykończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 19.07.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Nie da rady nie przeoczyć pewnych rzeczy. Nam tez się nie udało mimo oglądania domu wybudowanego wg tego samego co nasz projektu. Ale następny dom już na pewno będzie łatwiej wybudować A teraz mam tę przewagę, że chwilowo nie pracuję i mogę więcej czasu poświecić na budowę. Jutro wchodzi ekipa od rekuperacji - kciuki się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Christopher_Krzychu 22.07.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Monika, super zdjęcia, super chata .... ale podgoniliście... elewacja - palce lizać. U mnie idzie trochę wolniej, utknąłem na walkach z kolejnymi wykonawcami o dotrzymanie umowy - czyli jak rolety - ta mają się kurczę podnosić i opuszczać a nie tylko być zapłacone przez skromnego inwestora. Niestety to dochodzenie swego zajmuje sporo czasu. Ale podgonię budowę jeszcze trochę i też pochwalę się zdjęciami. Trzymam za Was nieustająco kciuki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 23.07.2010 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Oj, szkoda że to tylko z zewnątrz takie postępy. A środek czeka na instalacje, też mamy spory poślizg. Nie daj się wykonawcom, walcz o swoje. W końcu płacisz grubą kasę (jak każdy budujący) i należy się za to solidna usługa. Oby jak najmniej partaczy, czego sobie i wszystkim budującym życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 01.09.2010 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 gdzie ja bylam jak mnie tutaj nie bylo?ale super stodola!!!! bede sie za nia rozgladac w miescie.... dodaje do podgladanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 02.09.2010 06:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 Choć mapka z googla jest na początku dziennika, to przyznam, że domek mamy nieźle schowany. Trochę nad tym ubolewam, bo czasem to by się człowiek tak chciał pochwalić wszystkim.Najlepszy widok mamy od sąsiada z działki i to zimą, jak liście z drzew spadną.W każdym razie jak najbardziej zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 02.09.2010 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 (edytowane) mam identyczny ksztalt dzialki jak Ty(tylko szerokosc wjazdu 4 metry,brama sie tylko zmiesci)z jednej strony fajnie byc troszke schowanym,a z drugiej nawet frontu ogrodzenia nie ma jak zrobic..... http://cheesebuerger.de/images/smilie/boese/a035.gif coby jakos ladnie bylo....a z trzeciej strony,zaoszczedzi sie na froncie http://cheesebuerger.de/images/smilie/froehlich/k015.gif Edytowane 2 Września 2010 przez prawdziwy.anika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 02.09.2010 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 no jest jeszcze 4 strona: jak na takim kawałeczku zmieścić wszystkie media. Do tego w ogrodzeniu, od ulicy skrzynka od prądu i gazu. Na bramę może braknąć miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts