Agi75 14.12.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Witaj Monika.Bardzo fajna płytka.Gris jest fajny bo taki docieplony beżem.Fajnie dopasowałaś go do płyt kamiennych, które planujesz za kominkiem. Zmartwiłaś mnie tym daszkiem.Wszyscy dookoła mnie przestrzegali przed takim rozwiązaniem ale ja sie uparłam, bo bryła mi się podobała. Do nas na budowe się nie dojedzie od ponad tygodnia więc nie chcę myśleć ile śniegu mamy na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 14.12.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 A jak z izolacją daszku ? Sucho macie w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 14.12.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ha, no i to właśnie jest dobre pytanie. Zalać to nas nie zalało ale nad bramą garażową są takie jakby zacieki. W dotyku nie są bardziej mokre niż ściana w innym miejscu, więc chyba to tylko pozostałości po przesiąkach z okresu przed pokryciem papą. W każdym razie kontrolujemy to teraz uważnie.Tak sobie myślę, że stropodach odwrócony to byłoby dobre wyjście. Izolujesz beton, na nim jest ocieplenie i wykończenie.A standardowo, czyli jak u mnie, na beton folia, potem styropian, wylewka i papa. Jak teraz z dachu zjedzie kilkaset kilo (jak nie kilka ton) śniegu, to styropian może się ugiąć, przygnieść, co doprowadzi do pękania papy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 14.12.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 U nas raczej w okolicy nie spotyka się stropodachów, ale chętnie porozmawiałabym z właścicielem nowoczesnej kostki, gdzie całość domu przykrywa stropodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 17.12.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Cześć Monika. Mam do Ciebie pytanie.Czy Wy na dole (hol, salon, kuchnia) oprócz podłogówki będziecie mieli jakieś grzejniki???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 17.12.2010 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Drabinka w łazience. Ale malutka. Bardziej do zawieszenia czegoś niż dogrzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 17.12.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 Pytam bo ja tez nie chciałam grzejników ale pewne osoby chcą mi ten pomysł wybić z głowy tłumacząc, ze sama podłogówka nie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 17.12.2010 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 A dlaczego nie? Skąd wiedzą? Policzyli? Dla jakiej temp. zasilania, jakiego rozstawu? To ile wat zabraknie? Ja, jak dzwoniłam do instalatorów żeby się umówić na odpalenie kotła, to wielkie zdziwko było, że kocioł tylko 15kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 17.12.2010 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 wiesz ja nie mam pojęcia jak to obliczać i nie znam sie na tych sprawach...Pewnie więcej będe miała do powiedzenia już przy urządzaniu, ale skoro się to się da!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manieq82 17.12.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 przepraszam że na twoim wątku ale powiem jak u siebie sama podłogówka piec gazowy 14kw dach w połowie ocieplony, ciągle w trakcie i w domu mam non stop 21 bez większych ale woda na rurki idzie teraz 34 stopnie wszystko zależy od ocieplenia i budynku ale praktycznie wszędzie podłogówka wystarczy sama w sobie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 17.12.2010 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2010 dobrze manieq prawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 20.12.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Dzięki Monika i manieQ za odpowiedź zgodną z moimi oczekiwaniami Już nie wiem dlaczego sa tak skrajne poglądy....A może dlatego, ze u nas tylko wentylacja grawitacyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 20.12.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Monika a jak u Ciebie z pomysłami na małą łazienkę? Ciężki orzech do zgryzienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 20.12.2010 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Pomysł na górną się szlifuje ale generalnie już jest.Dolna łazienka zacznie robić się już po świętach. Brakuje tylko lustra z oświetleniem i kabiny prysznicowej. Ale ta będzie chyba robiona na zamówienie u szklarza.Pomysła nie zdradzam, wrzucę końcowy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 20.12.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 u mnie też będzie na zamówienie robiona kabinka.A pomysł już wrzuciłam na forum ŁAZIENKI NASZE!!!!!. Mam straszne wątpliwości co do kolorystyki. Czekam z niecierpliwością na Twoje wszystkie wnętrza bo już elewacje świadczą o bardzo dobrym guście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 20.12.2010 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Widziałam Twoje koncepcje, widziałam. Forumowe wyjadaczki "obgadały" temat więc nie dodawałam już mojej opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 23.12.2010 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2010 Moniko, z okazji świąt Bożego Narodzenia życzę Wam przede wszystkim zdrówka, miłości oraz radosnej, aniołkowo- choinkowej atmosfery w gronie rodziny i przyjaciół a po świętach kontynuacji planów wnętrzarskich z wymarzonymi efektami końcowymi..... http://3.bp.blogspot.com/_HM1gvAeSZL8/SVUALix1Q3I/AAAAAAAAAH0/qrPc3qqTf6Q/s1600/Obraz%2B022.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 10.01.2011 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2011 Witaj Monika...Czemu taka cisza? Jak tam postępy na budowie???? Pozdrawiam noworocznie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika.KIELCE 13.01.2011 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 no już nikt nie powinien mówić, że nuda. Prawdę mówiąc, to nie ma zbytnio czasu na to wszystko. Całą energię zużywamy na czytanie, latanie od jednego sklepu do drugiego. Dziennik to chyba ostatnia rzecz o której myślimy. Ja bym z chęcią zobaczyła postępy naszych kolegów i koleżanek alteregowiczów. Zaraz ide tam na wątkek coś naskrobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 14.01.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 No nareszcie Monika jesteś Ale nie dziwię się, że tak nieczęsto nas odwiedzasz, bo ja na razie nie biegam po sklepach, ale MYŚLĘ,MYŚLĘ.....i już nic nie wiem.Za duzo tego wszystkiego do ogarnięcia. Ale muszę Ci przyznać, ze zakupy zrobiliście udane! A koza jest boska i wierzę, że dacie radę ją podłączyć....Nie wiem co Ty chcesz od tych płytek do salonu.Wcale nie są za beżowe.Wiem, że kolory w komputerze są przekłamane ale sama zobacz na to zdjęcie gdzie płytki leżą na beżowym kartonie! Bardzo mi sie podobaja. Może za dużo tu pochwał ale ora ito na plus, płytki do łazienek nietuzinkowe no i ten zlew mmmmmmmm. A co to za kabina? Widzę że drzwi ma przesuwne.Mozna ją montować bez brodzika???? Drzwi przesuwaja sie na szynie czy jakiś kółeczkach? I ile za to cudo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts