Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Alter Ego zuzków - kometnarze

Recommended Posts

Witaj Monika.Bardzo fajna płytka.Gris jest fajny bo taki docieplony beżem.Fajnie dopasowałaś go do płyt kamiennych, które planujesz za kominkiem. Zmartwiłaś mnie tym daszkiem.Wszyscy dookoła mnie przestrzegali przed takim rozwiązaniem ale ja sie uparłam, bo bryła mi się podobała. Do nas na budowe się nie dojedzie od ponad tygodnia więc nie chcę myśleć ile śniegu mamy na dachu.

• Odpowiedzi 253
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ha, no i to właśnie jest dobre pytanie.

Zalać to nas nie zalało ale nad bramą garażową są takie jakby zacieki. W dotyku nie są bardziej mokre niż ściana w innym miejscu, więc chyba to tylko pozostałości po przesiąkach z okresu przed pokryciem papą.

W każdym razie kontrolujemy to teraz uważnie.

Tak sobie myślę, że stropodach odwrócony to byłoby dobre wyjście. Izolujesz beton, na nim jest ocieplenie i wykończenie.

A standardowo, czyli jak u mnie, na beton folia, potem styropian, wylewka i papa. Jak teraz z dachu zjedzie kilkaset kilo (jak nie kilka ton) śniegu, to styropian może się ugiąć, przygnieść, co doprowadzi do pękania papy.

przepraszam że na twoim wątku ale powiem jak u siebie

sama podłogówka

piec gazowy 14kw

dach w połowie ocieplony, ciągle w trakcie i w domu mam non stop 21 bez większych ale

woda na rurki idzie teraz 34 stopnie :)

wszystko zależy od ocieplenia i budynku ale praktycznie wszędzie podłogówka wystarczy sama w sobie

pozdrawiam

Moniko, z okazji świąt Bożego Narodzenia życzę Wam przede wszystkim zdrówka, miłości oraz radosnej, aniołkowo- choinkowej atmosfery w gronie rodziny i przyjaciół a po świętach kontynuacji planów wnętrzarskich z wymarzonymi efektami końcowymi..... http://3.bp.blogspot.com/_HM1gvAeSZL8/SVUALix1Q3I/AAAAAAAAAH0/qrPc3qqTf6Q/s1600/Obraz%2B022.jpg

• 3 weeks później...

no już nikt nie powinien mówić, że nuda.

Prawdę mówiąc, to nie ma zbytnio czasu na to wszystko. Całą energię zużywamy na czytanie, latanie od jednego sklepu do drugiego. Dziennik to chyba ostatnia rzecz o której myślimy.

Ja bym z chęcią zobaczyła postępy naszych kolegów i koleżanek alteregowiczów. Zaraz ide tam na wątkek coś naskrobać.

No nareszcie Monika jesteś :) Ale nie dziwię się, że tak nieczęsto nas odwiedzasz, bo ja na razie nie biegam po sklepach, ale MYŚLĘ,MYŚLĘ.....i już nic nie wiem.Za duzo tego wszystkiego do ogarnięcia. Ale muszę Ci przyznać, ze zakupy zrobiliście udane! A koza jest boska i wierzę, że dacie radę ją podłączyć....Nie wiem co Ty chcesz od tych płytek do salonu.Wcale nie są za beżowe.Wiem, że kolory w komputerze są przekłamane ale sama zobacz na to zdjęcie gdzie płytki leżą na beżowym kartonie! Bardzo mi sie podobaja. Może za dużo tu pochwał ale ora ito na plus, płytki do łazienek nietuzinkowe no i ten zlew mmmmmmmm. A co to za kabina? Widzę że drzwi ma przesuwne.Mozna ją montować bez brodzika???? Drzwi przesuwaja sie na szynie czy jakiś kółeczkach? I ile za to cudo?