Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

przeciekające fundamenty

gulek5

Recommended Posts

Witam, mam problem w poniemieckim domu z przeciekiem wód gruntowych wydostających się z fundamentów (narożnikach pomiędzy ścianą a posadzką). Odkopywanie zewnętrzne i dawanie izolacji pionowej plus zrywanie starych posadzek w piwnicach i ponownym zalaniu nowych z izolacją nie powstrzymało przecieków.

Słyszałem, że jest jakiś płyn 2-składnikowy, który uszczelnia stare fundamenty budynku po nawierceniu otworów i wstrzyknięciu tego płynu.

Jeżeli ktoś zna coś takiego to prosił bym o podanie nazwy tego produktu.

Z tego co wyczytalem to dość droga ta iniekcja krystaliczna, w moim przypadku wyniosła by okolo 3,5tys zł. I tu pytanie, próbował ktoś z was robić to na własną rekę?? Cała praca to banał jedynie trzeba znać proporcje składników i tu już sa schody. Mógłby ktoś się wypowiedzieć na ten temat?

Z tego co wyczytalem to dość droga ta iniekcja krystaliczna, w moim przypadku wyniosła by okolo 3,5tys zł. I tu pytanie, próbował ktoś z was robić to na własną rekę?? Cała praca to banał jedynie trzeba znać proporcje składników i tu już sa schody. Mógłby ktoś się wypowiedzieć na ten temat?

Ja mogę tylko poptwierdzić że faktycznie jak zrypiesz choć tylko ciut ilosci to dupa.

pzdr

Ja mogę tylko poptwierdzić że faktycznie jak zrypiesz choć tylko ciut ilosci to dupa.

pzdr

Dupa? czyli co masz dokładnie na myśli? Jak to może zaszkodzić budynkowi jak wykona się to nie prawidłowo?

ozważyłbym rezygnację z piwnic w przypadku autora postu. Z wodą ciężko wygrać... Nawet najlepsza hydroizolacja po kilkunastu latach lub nawt wczesniej zacznie przeciekać, jeżeli napór wody jest duży..

pzdr

Rezygnacja z piwnic na pewno nie wchodzi w grę.