Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto ma MS OKNA?

Recommended Posts

Witam, proszę o wszelkie komentarze dotyczące okien PVC tej firmy. Na forum znalazłem komentarze tylko sprzed kilku lat (2005r.) a od tego czasu dużo się zmieniło. Ja osobiście jestem za oknami model tytanowymi etermo z szybą 0,6. Jak się Wam one sprawdzają? Wygląda wg mnie wszystko ok, obsługa, cena, jakość. Ale najwięcej wiedzą Ci co je mają. Dzięki za wszystkie komentarze.

Mam okna M&S standardowe białe 1.0. Ogólnie jestem zadowolony gdyby nie mały przedmuch w okolicy dolnych zawiasów. Brakuje tam możliwości dociągania okna do framugi. Serwis w mojej okolicy raczej kiepski. Jednakowoż, w porównaniu do konkurencji okna te wypadają bardzo dobrze i zakupiłbym je ponownie.

Mamy świeżutko zamontowane trzyszybowe model SevenLine. Są tańsze niż tytanowe i jak dla mnie ładniejsze. Wyglądają super, ale jak będa się sprawować to czas pokarze.[/quote

Ciekawe, bo u nas tytanowe są ok. 300 zł. na całości tańsze niż SevenLine. Ale fakt SevenLine są ładniejsze

My mamy trzyszybowe w złotym dębie. Są super. Zarówno wygląd - nie wyglądają na PCV jak i serwis - na piątkę. Panowie przyjechali ponownie po około pół roku po zamontowaniu wyregulować je po tynkowaniu, bez dodatkowej opłaty. Montowała nam je firma z Trójmiasta. Teraz też wybralibysmy te okna, warto:)

hm..trochę dziegciu...nie mówię że to złe okna,ale;z ponad 20 okien prawie wszystkie wymagały wymiany listw przyszybowych-jakoś krzywo były przycięte,uszczelki zewnętrzne jakoś tak chyba nie chcą być przyzwoicie szczelne,przy wietrznej pogodzie w rogach szyby podmuch gasił zapalniczkę.ale .."to się panu zdaje","jak wieje wiatr to okna muszą być nieszczelne-to prawa fizyki."może to jest tak jak z opinią o ferrari,że jest projektowane przez bogów a montowane przez małpy :-? ?.W każdym bądz razie zachęcam do czujności i bardzo dokładnego sprawdzenia zakupionego towaru przed montażem.ja nie kupiłbym po raz drugi okien tej firmy.

My mamy trzyszybowe w złotym dębie. Są super. Zarówno wygląd - nie wyglądają na PCV jak i serwis - na piątkę. Panowie przyjechali ponownie po około pół roku po zamontowaniu wyregulować je po tynkowaniu, bez dodatkowej opłaty. Montowała nam je firma z Trójmiasta. Teraz też wybralibysmy te okna, warto:)

Czy mogę prosić o namiary na tę firmę?

• 5 months później...

jestem tydzień po montażu.mam 3 szybowe kolor złoty dąb, na kotwach statycznych z taśmami illbruck.

Przed podpisaniem umowy wszystko było ok.

W dniu montażu na budowie stwierdziłem,że pomimo że w umowie były wpisane okna o wsp. U=0.5 prawie wszysykie były U=0.6.Tylko jedno okno miało 0.5.

Kotwy mocowane na kołkach ( niestety już kołki wychodzą ze ściany!!!).Osiadły dość sporo,jednego okna nie da rady zamknąć.Trzeba regulować wszystkie.

Dzwoniłem do M&S -firma LTB z Rzeszowa.W odpowiedzi usłyszałem że " widocznie byłem dla PANA za grzeczny, proponuję 200zł rabatu.."

Mam mieszane uczucia.Zobaczę co zrobią po moim mailu w tej sprawie z prośbą o regulację i zrobienie czegoś z kotwami.

• 1 year później...
jestem tydzień po montażu.mam 3 szybowe kolor złoty dąb, na kotwach statycznych z taśmami illbruck.

Przed podpisaniem umowy wszystko było ok.

W dniu montażu na budowie stwierdziłem,że pomimo że w umowie były wpisane okna o wsp. U=0.5 prawie wszysykie były U=0.6.Tylko jedno okno miało 0.5.

Kotwy mocowane na kołkach ( niestety już kołki wychodzą ze ściany!!!).Osiadły dość sporo,jednego okna nie da rady zamknąć.Trzeba regulować wszystkie.

Dzwoniłem do M&S -firma LTB z Rzeszowa.W odpowiedzi usłyszałem że " widocznie byłem dla PANA za grzeczny, proponuję 200zł rabatu.."

Mam mieszane uczucia.Zobaczę co zrobią po moim mailu w tej sprawie z prośbą o regulację i zrobienie czegoś z kotwami.

I jak się ostatecznie skończyła historia z oknami MS i ich montażem ? MS to podobno czołówka producentów.

MS to podobno czołówka producentów.

No i jaki to ma związek z tym, że jakaś firma z Rzeszowa prawdopodobnie nie do końca poprawnie zamontowała okna? Ostatnio co chwilę pojawia się post, w którym "dowala się" producentowi okien za grzechy dealerów. Uważacie, że to uczciwe podejście?

A do mnie doszło, że niby niedawno skończył obowiązywać jakiś "pakt o nieagresji" pomiędzy czołowymi producentami okien. Normalnie bym w coś takiego nie uwierzył, ale w obliczu tego, co ostatnio się dzieje... to wcale nie mam takiej pewności.