monswi2187 27.02.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Witam!Czytam wszystkie posty od dłuższego czasu i sama postanowiłam dzisiaj napisać, może ktoś będzie mi umiał doradzić, a mianowicie próbuje się zdecydować na kolor kuchni a wybieram pomiędzy kolorem jasnym kremowym a ciepłym brązem.Podobają mi się oba dlatego ciężko mi podjąć decyzje. Dodam,że mam już jasne płytki zakupione na ścianę i ciemne, brązowo szare na podłogę. W ciemnej kuchni obawiam się, że przy ciemnych płytkach meble w kolorze brązowym będą za ciemne natomiast przy jasnej kuchni o jej utrzymanie w czystości!!Proszę o opinie i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 27.02.2009 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Zawsze można połączyć oba kolory U mnie dolne fronty i zabudowa lodówki w ciemnym brązie (wenge) a górne szafki białe na wysoki połysk. I zdecydowanie lepsze do utrzymania w czystości są te białe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 27.02.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Połącz dwa kolory i po kłopocie a jak ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 27.02.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Mam białą kuchnie i wcale nie wydaje mi sie uciążliwa w utrzymaniu porządku. Jeśli skorzystasz z porady Zetki to ja poradzę byś kolor dolnej zabudowy mebli zgrała z kolorem podłogi - jeśli i podłoga i meble mają być brązowe to warto by były w jednej tonacji kolorystycznej. Osobiście nie bardzo "widzę" zestawienie ciepłego brązu z szarym brązem, no ale to moze tylko ja jestem przewrażliwiona na punkcie doboru kolorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malajula 27.02.2009 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ja planuję ciemne korpusy i jasne fronty. Może to jest jakieś rozwiązanie również dla Ciebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 27.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Zawsze można połączyć oba kolory U mnie dolne fronty i zabudowa lodówki w ciemnym brązie (wenge) a górne szafki białe na wysoki połysk. I zdecydowanie lepsze do utrzymania w czystości są te białe! Też myślę o takim zestawie kolorów szafek w kuchni . A powiedz jakie masz uchwyty do szafek i jaki kolor ścian? I jaki jest problem z wenge i czystością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 28.02.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Kolorystyka to tak na prawde w duzej mierze rzecz gustu. My z zona jak urzadzalismy nasze obecne lokum tez dlugo dyskutowalismy. Ja mam manie drewna i chcialem kuchnie w kolorze drewna. Ona kremowa. Zdecydowalismy sie na mix. Dol drewno, gora krem. Lodowka i komin - drewno. Po 5 latach powoli sie wykanczamy przy domu. Ostatnio rozmawialmy o kuchni. Nikt z nas nie chce juz kremowego koloru. Po kliku latach ma sie go dosc, a drewno zawsze jest uniwersalne. Ale to tylko nasze doswiadczenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 28.02.2009 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Też myślę o takim zestawie kolorów szafek w kuchni . A powiedz jakie masz uchwyty do szafek i jaki kolor ścian? I jaki jest problem z wenge i czystością? Mam meble z BRW, dokładnie takie zestawienie jak na tym zdjęciu http://atol-group.cz/admin/fotografie/normal/modern_line_diona_wenge+brw_line_tafla_mdf_152_bialy_polysk_01.jpg Uchwyty też takie (srebrny pasek na górze i na dole a pomiędzy nimi wstawka w kolorze wenge) Są bardzo delikatne i nie rzucają się w oczy, niestety są plastikowe Fronty wnege były do wyboru 2. Jedne matowe i te co ja mam, pokryte warstwą lakieru - na tych moich bardziej widać ślady palców Ściany w całym domu mam białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 30.03.2009 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Dobrze, że miałam trochę czasu by ostatecznie zamówić kuchnię, bo co chwilę jakiś inny pomysł mi wpadał do głowy . Ale w końcu wybraliśmy MDF, na dole ciemny brąz, na górze biały błyszczący. Muszę tylko zadzwonić do stolarza i niestety zmienić rodzaj uchwytów, bo przy zmywarce panelowej, te uchwyty co ja chcę (ja je nazywam szynowymi) nie mogą być zastosowane, bo nie będzie jednego ciągu. No ale w końcu nie można mieć wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts