tom13 03.03.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 U nas wiązary opierają się na murłacie 14cm. Wieniec kończy się na wysokości 2,77 od poziomu zero. Założyliśmy, że w salonie będzie sufit podwieszany na wys. 2,7 a w pozostałych pomieszczeniach na 2,65. Będziemy najprawdopodobniej stosować następujący układ warstw : 1. płyta g-k 2 .folia paraizolacyjna 3. ruszt wsporczy4. 5 cm wełny na ruszcie5. pustka (z uwagi na wysokość murłaty) 6. wełna między belkami wiązar 20cm7. wełna na wiązarach 5cm 8. legary i osb. Tylko nie wiem co z tą folią paraizolacyjną w projekcie mam ją między pkt.4-6, a oglądając inne dzienniki budowy widziałam ją przyklejoną do rusztu. Więc gdzie ona powinna być? PozdrawiamAśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FlashBack 03.03.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 U nas wiązary opierają się na murłacie 14cm. Wieniec kończy się na wysokości 2,77 od poziomu zero. Założyliśmy, że w salonie będzie sufit podwieszany na wys. 2,7 a w pozostałych pomieszczeniach na 2,65. Będziemy najprawdopodobniej stosować następujący układ warstw : 1. płyta g-k 2 .folia paraizolacyjna 3. ruszt wsporczy 4. 5 cm wełny na ruszcie 5. pustka (z uwagi na wysokość murłaty) 6. wełna między belkami wiązar 20cm 7. wełna na wiązarach 5cm 8. legary i osb. Tylko nie wiem co z tą folią paraizolacyjną w projekcie mam ją między pkt.4-6, a oglądając inne dzienniki budowy widziałam ją przyklejoną do rusztu. Więc gdzie ona powinna być? Pozdrawiam Aśka jak to nie wiesz co z paroizolacja przeciez napisales gdzie ja dasz. projekt ... taak rob jak inni co masz byc inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manwithnoname 14.01.2018 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2018 (edytowane) Na ścianach mam styropian, którego wysokość kończy się na równi z murłatą 8cm. Sufit w domu planuje podwiesić możliwie jak najwyżej, a że mam nisko ściany postawione (290 cm) to jest mały problem. Myślałem żeby profil ud nie umieszczać na skraju ściany ale chociaż te 5 cm od jej górnej granicy. Układając ocieplenie do końca murłaty byłoby jakieś 13 cm wełny, następnie ocieplenie by szło już powyżej murłaty -około 30cm. Czy do styropianu na zewnątrz ściany nakleić dodatkowy kawałek styropianu (30cm), aby wyjść powyżej murłaty i uzupełnić tą przestrzeń wełną ? Szparę między styropianem, a murłatą wypełnić pianą? Może ocieplić pianą dodatkowo podbitkę? Poniżej przesyłam zdjęcie. Edytowane 15 Stycznia 2018 przez manwithnoname Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts