Jakub Wilkoński 27.02.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Zgodnie z przepisami uprawnionymi do ulgi odsetkowej są osoby które ukończyły budowę domu, zgłoszenie i odbiór, w ciągu 3 lat od uzyskania pozwolenia na budowę.Ja pozwolenie uzyskałem w październiku 2005 roku czyli termin minął 31 grudnia 2008 roku a ja niestety jestem dopiero na etapie zgłaszania budynku do PINB.I pytanie czy zmiana pozwolenia na budowę , z lipca 2007 roku, związana z zamianą gazu LPG na ziemny, gmina zrealizował inwestycje o której nie wiedzieliśmy w 2005 roku na etapie składania wniosku, przedłuża ten 3 letni okres uprawniający do ulgi odsetkowej ?Zmiana pozwolenia obejmowała przeprojektowanie wewnętrznej instalacji gazowej [kwestia umiejscowienia licznika, zaworów] oraz planu zagospodarowania działki.W sumie jest to analogiczny przypadek, czynnik przedłużający okres realizacji inwestycji niezależny od inwestora, na który skutecznie powoływali się deweloperzy - na skutek zmiany przepisów wielorodzinna nie ma 3 letniego ograniczenia!Obecnie jestem na etapie pisania wniosku o interpretacje do US w tej sprawie ale może ktoś słyszał o podobnych przypadkach ?? Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts