marcinor 15.05.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 bo koledze buduje,a kolega widocznie tak chce czyli jak Ci budują to ceramika, a jak sam budujesz to ytong? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 15.05.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Hejoo,Jezier, A powiedz jak wykończyłeś, albo wykończysz (nie wiem czy już masz wykonane wykończenie elewacji) swój dom z Ytonga. Jakie tynki kładłeś, jak przygotowywałeś ścianę żeby się dobrze trzymały. I w ogóle, jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 15.05.2009 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 bo koledze buduje,a kolega widocznie tak chce czyli jak Ci budują to ceramika, a jak sam budujesz to ytong? Nie wiem...ale to może jakiś tajemniczy wpływ ytonga,bo u nas jak u Jeziera ...jak mój mąż skończy budować nam dom z ytonga to zacznie budować koledze...z prothermu PS prawie jak u Jeziera,bo ma na ścianach styropianik,a ja 1W,przy 2W zastosowałabym waciaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 15.05.2009 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Ale tu milutko tak sielsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 15.05.2009 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Ptotki a tym, że stawiam dom dla kolegi są wyssane z... nie wiem czego. Buduję dom z najlepszych dostępnych materiałów i wg. najlepszych technologii. Dlatego nie ma tam miejsca m.in. na Ytong. A powiedz jak wykończyłeś, albo wykończysz (nie wiem czy już masz wykonane wykończenie elewacji) swój dom z Ytonga. Jakie tynki kładłeś, jak przygotowywałeś ścianę żeby się dobrze trzymały. Ja mam ścianę dwuwarstwową Ytong+styropian+tynk akrylowy. Wszystko zrobione wg instrukcji producenta systemu ociepleń budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 15.05.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 cyt.:"Ptotki a tym, że stawiam dom dla kolegi są wyssane z... nie wiem czego. Buduję dom z najlepszych dostępnych materiałów i wg. najlepszych technologii. Dlatego nie ma tam miejsca m.in. na Ytong." Jezier'ku kochany nie miałam nic złego na myśli,ale w Twoich " komentarzach"(a jakże zajrzałam ) doczytałam się: Pierwszy dla siebie a drugi dla przyjaciela. i z tego mój wniosek...no chyba,ze coś nie doczytałam ...i słusznie,że budujesz z naj materiałów i w naj technologii.Tylko nie wiem,czemu ten Ytong Tobie tak nie pasuje Mój mąż też powiedział,ze więcej w Ytongu robić nie będzie,za dużo docinania przy "skomplikowanej" bryle PS nasze zamierzchłe utarczki dawno przeze mnie zapomniane,ale u Ciebie widzę ,że dalej są...a ja myślałam,że to ja pamiętliwa s.uka jestem. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 15.05.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 Ok. o zamierzchłych utarczkach też zapomniałem. Z tym przyjacielem to trochę przenośnia była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.05.2009 04:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Wręcz przeciwnie,jak chcesz "pasywny" to system Ytong 20+ i Multipor.Ile kosztuje YTONG MULTIPOR ? W sklepie internetowym http://sklep.xella.pl/sklep.php nie mogę się tego doszukać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 29.05.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Wręcz przeciwnie,jak chcesz "pasywny" to system Ytong 20+ i Multipor.Ile kosztuje YTONG MULTIPOR ? W sklepie internetowym http://sklep.xella.pl/sklep.php nie mogę się tego doszukać . Cześć, tu jest cennik: http://www.xella.pl/downloads/pol/cenniki/Cennik_hurtowy_02-01-2009.pdf Sam budowałem z Ytonga ale za ten wynalazek to cena bardzo wysoka. Jak docieplać 1W to już chyba lepiej kupić wełnę, netowy market budowlany zrobił pronocję i ceny były po 50% niższe lub więcej za fasadową grubości 10-12 cm. I żeby nie było że się złamałem i docieplam, dostaję info na @ bo często u nich kupuję . Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 29.05.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Dziękuję. Cena hurtowa netto za MULTIPOR gr. 20cm 216 zł/m2. Przy takiej grubości dopiero można mówić o ciepłej ścianie z YTONGA (nie liczyłem jeszcze U). Wełna mineralna wyjdzie faktycznie taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 29.05.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Prawda jest taka,ze cena jest maksymalnie przesadzona (ponad 200 za metr,a nawet bliżej 300 za gr.16-20 ).Nosiłam się z zamiarem zastosowania go od wewnątrz,więc mam jeszcze trochę czasu na podjęcie ostatecznej decyzji. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 29.05.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Heejoo,(Fajnie, że wątek ożył.)Gdzie kupię tanio wełnę elewacyjną? Też się zastanawiam: ocieplić, czy nie. Mój Mąż zdecydowany jest na styropian, ale niektórzy mówią, że" barbażyństwem jest dać toto" na Ytonga. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest raczej izolacją niż ociepleniem, że nie przepuszczalny dla pary, itd. Tylko czy to naprawdę ma wielkie znaczenie ? Co o tym myślicie?A jak wykańczacie ściany od wewnątrz? Co bezpośrednio na mur, co potem?TypeR, Jak Ty zrobiłeś z elewacją i wnętrrzami?Jezier, jaki system do ocieplenia wybrałeś i jak w środku wykończyłeś?Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaniGdżi1719504772 29.05.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Wątek martwy, bo mało kto w ytongu buduje.Ostatnio jak mąż był w składzie budowlanym dokupić kilka bloczków,to aż oczy wybałuszali...Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 29.05.2009 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Wybrałem styropian a kleje itp. ceresitu. Od wewnątrz mam gips. Jednak dzisiaj zrobiłbym trochę inaczej. Styropian ale z neoporem klejony na pianę od wewnątrz tynki cementowo-wapienne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 29.05.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Heejoo, (Fajnie, że wątek ożył.) Gdzie kupię tanio wełnę elewacyjną? Też się zastanawiam: ocieplić, czy nie. Mój Mąż zdecydowany jest na styropian, ale niektórzy mówią, że" barbażyństwem jest dać toto" na Ytonga. Zdaję sobie sprawę z tego, że jest raczej izolacją niż ociepleniem, że nie przepuszczalny dla pary, itd. Tylko czy to naprawdę ma wielkie znaczenie ? Co o tym myślicie? A jak wykańczacie ściany od wewnątrz? Co bezpośrednio na mur, co potem? TypeR, Jak Ty zrobiłeś z elewacją i wnętrrzami? Jezier, jaki system do ocieplenia wybrałeś i jak w środku wykończyłeś? Pozdrawiam wszystkich. Cześć, u mnie ściany 40 cm, wewnątrz tynki gispowe, na zewnątrz....tu się jeszcze nie zdecydowałem, ale chyba zrobię tynk silikonowy, tzn. sitaka z klejem i na to silikon. Możemy się w tym roku nie wyrobić z elewacją, a jak się uda na święta wprowadzić (marne szanse) to może będę już po zimie wiedział czy jest ciepło czy może pochylę głowę i powiem Ytong jest zimny i trzeba go ocieplić . Co do cen wełny to u nich z tej promocji coś tam jeszcze zostało: http://www.icmarket.pl/docieplenia-scian-docieplenia-scian-welny-mineralne-c-377_22_1567.html?page=1&sort=2a Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 29.05.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Dziękuję. Cena hurtowa netto za MULTIPOR gr. 20cm 216 zł/m2. Przy takiej grubości dopiero można mówić o ciepłej ścianie z YTONGA (nie liczyłem jeszcze U). Wełna mineralna wyjdzie faktycznie taniej. ponad 200 zł /m2- śmiech na sali wg mnie, ale może jest z telewizorem . "Wszystko" wyjdzie taniej HenoK od tego. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 29.05.2009 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 U nas Ytongi to podstawa na budowach, silka i ceramika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikeelrapido 29.05.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 A wiecie może skąd nazwa suporeksy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 30.05.2009 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 U mnie to jak sinusoida wszyscy się rzucaja na ceramikę po jakimś czasie Ytong i tak wkoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajanadjembe 01.06.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Jezier, przedstaw zalety tego drugiego sposobu. Dlaczego tynki cem.-wapienne? Co z tymi gipsowymi nie tak? A ta piana to jak się nazywa? Czemu lepsza od kleju? A tynk akrylowy Ci się sprawdził?(Znajomi mają od środka płytę karton-gips po całości, na to gładź, ale też radzą tynki tradycyjne. Nie za dużo chcą mówić o swoim wykończeniu, poza tym, że "miękkie".)TypeR, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts