Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sypialnia

MonikkaB

Recommended Posts

Witam serdecznie,

jestem na etapie urządzania sypialni, mam dość dużą wnęke na szafy tylko szukam jakiś ciekawych rozwiązań. Myślałam nad szafą wbudowaną tylko wiem jaką firmę wybrać i czy wogóle takie szafy z przesuwanymi drzwiami się sprawdzają, czy lepiej zostać przy tradycyjnych?

wnęka jest duża i głęboka także 10 cm. nie zrobi mi dużej różnicy.. troszkę się obawiam, że takie przesuwane dzrzwi szybko się zużyją i trzeba będzie kupować nowe.. ale może to zależy od solidności firmy.

Wchodziłam na stronę tego Komandora co poleciła A-nita, i jestem pod wrażeniem :) maja naprawde ładne szafy! dobrą są firma? Jak u nich z jakością?

wnęka jest duża i głęboka także 10 cm. nie zrobi mi dużej różnicy.. troszkę się obawiam, że takie przesuwane dzrzwi szybko się zużyją i trzeba będzie kupować nowe.. ale może to zależy od solidności firmy.

Wchodziłam na stronę tego Komandora co poleciła A-nita, i jestem pod wrażeniem :) maja naprawde ładne szafy! dobrą są firma? Jak u nich z jakością?

Mam robioną przez stolarza 10 lat temu. Zamontowana we wnęce w przedpokoju więc zdecydowanie częściej drzwi są przesuwane niż w sypialni. Do tej pory jedynie doklejałam raz uszczelki, innych usterek nie było.

Trzy lata temu wyrzuciłam stojącą szafę z sypialni i zrobiłam do sufitu z przesuwanymi drzwiami. Miejsca o 1/3 więcej niż w poprzedniej, bo dobrze rozplanowałam wnętrze.

O urodzie szaf nie zabieram głosu... ale w budowanym domu będzie duża garderoba i żadnej szafy, tylko mała komoda w sypialni.

Miałam szafę komandora i użytkowałam 8 lat, ciężkie drzwi lustrzane i nie miałam żadnych problemów - może poza jednym ciagłe mycie tych szyb :wink: Jedna znajoma robiła u stolarza, drzwi wyskakiwały z prowadnic i ciagła reklamacja i użeranie się o naprawę. Inni znajomi mieli z komandora niby ok ale jakość wykonania dużo gorsza. Jeszcze inni z indeco i tez użytkuja kilka lat i sobie chwalą, zero problemów. Wydaje mi się, że nie zależy to od firmy ale bardziej od montażystów, którzy wykonują. Teraz też będziemy robić w dwóch pokojach spore zabudowy z drzwiami przesuwnymi. Jedna wada to kurz gromadzący się w prowadnicach.