MonikkaB 27.02.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Witam serdecznie,jestem na etapie urządzania sypialni, mam dość dużą wnęke na szafy tylko szukam jakiś ciekawych rozwiązań. Myślałam nad szafą wbudowaną tylko wiem jaką firmę wybrać i czy wogóle takie szafy z przesuwanymi drzwiami się sprawdzają, czy lepiej zostać przy tradycyjnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-nita 28.02.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 przesuwane się sprawdzają,są zazwyczaj do sufitu i masz dużo więcej miejsca, firmy komandor, indeco, stolarz na zamówienie poszukaj,jest dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mDom 01.03.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Stolarzy na rynku masz moc. Proponuję abyś użyła we wnętrzu drzwi fornirowanych, b.dobrze się prezentują. I mam na myśli tradycyjnie otwierane, nie przesuwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ingga 01.03.2009 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Uważam ze szafa z przesuwanymi drzwiami to bardzo dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mDom 02.03.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 pomysł dobry jest w tedy, kiedy nie możemy zastosować tradycyjnie otwieranych ze względu na przestrzeń pomieszczenia, jednakże zazwyczaj widoczne są prowadnice i rzecz najważniejsza, że taki system zabiera ok.10cm z głębokości szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 02.03.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 wnęka jest duża i głęboka także 10 cm. nie zrobi mi dużej różnicy.. troszkę się obawiam, że takie przesuwane dzrzwi szybko się zużyją i trzeba będzie kupować nowe.. ale może to zależy od solidności firmy. Wchodziłam na stronę tego Komandora co poleciła A-nita, i jestem pod wrażeniem maja naprawde ładne szafy! dobrą są firma? Jak u nich z jakością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 02.03.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 wnęka jest duża i głęboka także 10 cm. nie zrobi mi dużej różnicy.. troszkę się obawiam, że takie przesuwane dzrzwi szybko się zużyją i trzeba będzie kupować nowe.. ale może to zależy od solidności firmy. Wchodziłam na stronę tego Komandora co poleciła A-nita, i jestem pod wrażeniem maja naprawde ładne szafy! dobrą są firma? Jak u nich z jakością? Mam robioną przez stolarza 10 lat temu. Zamontowana we wnęce w przedpokoju więc zdecydowanie częściej drzwi są przesuwane niż w sypialni. Do tej pory jedynie doklejałam raz uszczelki, innych usterek nie było. Trzy lata temu wyrzuciłam stojącą szafę z sypialni i zrobiłam do sufitu z przesuwanymi drzwiami. Miejsca o 1/3 więcej niż w poprzedniej, bo dobrze rozplanowałam wnętrze. O urodzie szaf nie zabieram głosu... ale w budowanym domu będzie duża garderoba i żadnej szafy, tylko mała komoda w sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 03.03.2009 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 To chyba się zdecyduje na te przesuwane.. A z jakich materiałów najlepiej taka szafę zrobić? Widziałam, że są z szybą malowaną, z płytami no i oczywiście drewniane.. Garderoba też mi się marzy ale niestety miejsca na nią brak:( moja wnęka aż tak duża nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 03.03.2009 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Miałam szafę komandora i użytkowałam 8 lat, ciężkie drzwi lustrzane i nie miałam żadnych problemów - może poza jednym ciagłe mycie tych szyb Jedna znajoma robiła u stolarza, drzwi wyskakiwały z prowadnic i ciagła reklamacja i użeranie się o naprawę. Inni znajomi mieli z komandora niby ok ale jakość wykonania dużo gorsza. Jeszcze inni z indeco i tez użytkuja kilka lat i sobie chwalą, zero problemów. Wydaje mi się, że nie zależy to od firmy ale bardziej od montażystów, którzy wykonują. Teraz też będziemy robić w dwóch pokojach spore zabudowy z drzwiami przesuwnymi. Jedna wada to kurz gromadzący się w prowadnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikkaB 07.03.2009 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 A też będziesz robiła te szafy w Komandorze? Z tymi montażystami to w zasadzie chyba bezradna jestem heh Pozostaje mi mieć nadzieje, że trafi się ktoś dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts