Pawka 04.11.2003 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 warunki zabudowy do mojej działki na kaszubach a propos nachylenia połaci dachowej wynosi zgodnie z dokumentem 30-45 stopni; mój dom ma 52 stopnie moje pytanie : czy jest to problem do przejścia bo nie chciałbym zmieniać nachylenia połaci ?? gdyż zmieniło by to jak sądzę kaszubski charakter budynku działka jest na kaszubach a projekt domu typowo kaszubski więc tym bardziej dziwne są regulacje urzędników co do nachylenia dachu dzięki za jakiekolwiek porady w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Archenar 04.11.2003 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2003 jeśli Twój przyszły domek jest w większości zgodny z charakterem zabudowy tego terenu, nie powinno być problemu z tym nachyleniem..niemniej powinieneś zgłosić o tym fakcie "nasze władze"-oczywiście pisemnie, motywując to tym że Twój projekt w żaden sposób nie wpłynie na "charakter" tamtejszej zabudowy..na 99% przychylą się do tego..władza lubi papier gdyż to potwierdza jej "działania" .. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izak 06.11.2003 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2003 Hej, Pawka, jeśli gmina jest przyjazna to poprostu szybciej zapytaj. po co czekać na pisemne odpowiedzi. Ja też mam wieksze nachylenie dachu. Gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Steve74 07.11.2003 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2003 Hej, Pawka, jeśli gmina jest przyjazna to poprostu szybciej zapytaj. po co czekać na pisemne odpowiedzi. Ja też mam wieksze nachylenie dachu. Gdzie budujesz? tiaaa. Mam co nieco w pracy do czynienia z urzędami (projektant linii telekomunikacyjnych) i radziłbym jednak zapytać na piśmie... Co na papierze, to zawsze na papierze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts