Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Blachodachówka - błąd w wyliczeniu, czym skutkuje

michalp

Recommended Posts

Witajcie,

Zamówiłem u jednego gościa blachodachówkę, wziął projekt i wyliczył, że potrzeba prawie 345 m2 kryjących. Po przyjeździe na budowę okazało się, że się pomylił (szerokość krycia wziął jako 1050 mm, stąd 345 m2 kryjących / 1.050 daje 330 mb, a powinno być 1005 mm). Efekt - zamiast 344 mb blachy przyjechało 330 mb.

A oto parametry:

szer. arkusza 1133 mm, szer. krycia 1005 mm.

Jakie to pociąga skutki? Czy coś więcej poza tym, że mi blachy trochę zabraknie? Czy coś poważniejszego?

Michał

u mnie też za mało blachy wyliczył i reszta przyjechała 1 tydz. później, (okazała się za krótka), dobra przyjechała po 2 tygodniach.

Żadnych komplikacji to nie spowodowało opróćz straconego czasu.

Z poczatku im nie chciałem płacić za tą blachę ale w końcu zapłaciłem.

NIektóryz ludzie mówią też że sprzedawcy czasami specjlanie to robią żeby przedstawić ci że dach będzie tańszy a później musisz dopłacić

Witajcie,

Zamówiłem u jednego gościa blachodachówkę, wziął projekt i wyliczył, że potrzeba prawie 345 m2 kryjących. Po przyjeździe na budowę okazało się, że się pomylił (szerokość krycia wziął jako 1050 mm, stąd 345 m2 kryjących / 1.050 daje 330 mb, a powinno być 1005 mm). Efekt - zamiast 344 mb blachy przyjechało 330 mb.

A oto parametry:

szer. arkusza 1133 mm, szer. krycia 1005 mm.

Jakie to pociąga skutki? Czy coś więcej poza tym, że mi blachy trochę zabraknie? Czy coś poważniejszego?

Michał

Będzieszz miał roszczenie o naprawienie szkody. Jak oczywiście dowiedziesz jej wysokości... :lol: :lol: :lol: