dizzeeRascal 27.02.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Mam problem z drzwiami wewnetrznymi fimry Porta.Jestem swiezo po montazu tych drzwi ,montazysci po zamontowaniu oscieznic zalozyli skrzydlo i okazalo sie ze drzwi sie nie domykaja. tzn.lataja luzno w oscieznicy.Zdaniem montazystow jest to prawdopodobnie wina oscieznicy bo montaz zostal wykonany prawidlowo.Czy moze tak byc ze oscieznica jest wadliwa?Sprawdzalem piony na tej zaontowanej oscieznicy i okazuje sie ze pion jest ale sa przeswity miedzy poziomnica ,na jednym boku nawet do 5mm w pewnym miejscu.Czy to znaczy ze oscieznica jest wadliwa?Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.02.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 obejmująca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 27.02.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Mam problem z drzwiami wewnetrznymi fimry Porta.Jestem swiezo po montazu tych drzwi ,montazysci po zamontowaniu oscieznic zalozyli skrzydlo i okazalo sie ze drzwi sie nie domykaja. tzn.lataja luzno w oscieznicy.Zdaniem montazystow jest to prawdopodobnie wina oscieznicy bo montaz zostal wykonany prawidlowo.Czy moze tak byc ze oscieznica jest wadliwa?Sprawdzalem piony na tej zaontowanej oscieznicy i okazuje sie ze pion jest ale sa przeswity miedzy poziomnica ,na jednym boku nawet do 5mm w pewnym miejscu.Czy to znaczy ze oscieznica jest wadliwa?Prosze o pomoc. Jest to zdecydowanie wina montazu...fachowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.02.2009 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Arol - nie koniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 28.02.2009 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Po wyschnieciu oscieznicy ,panowie fachowcy zalozyli mi skrzydla i jest tak jak bylo drzwi lataja luzno ,podregulowali tyle ile mozna bylo na zawiasach ale to nic nie dalo,nadal lataja.Zdaniem fachowcow to nie jest wina montazu.Na drugich drzwiach tez podregulowali tam byly mniejsze luzy wiec jest lepiej ale znowu skrzydlo ociera o oscieznicy u gory.Jeszcze mam czekac na wizyte przedstawiciela producenta ale na razie nie wiem co mam zrobic dalej z tymi drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tewu77 28.02.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Może jakiś "zdolny" sprzedawca pomylił ościeżnice? Tak bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizzeeRascal 28.02.2009 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 tzn jak pomylil oscieznice ,sa dwa wymiary 80 i 60 takie jakie sa drzwi ,chyba ze chodzi o egzemplarze tych oscieznic ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał.wwa.zach. 02.03.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 OOO dobry temat..słyszałem że w niektórych sstemach pcv - Drzwi domykają się do końca po zamknięciu kluczykiem - chodzi o zamek hakowy Jareko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek1971 02.03.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 A czy podczas montażu tzn zamontowana oscieżnica zostala oklinowana i pomontowane nyple załozone rozpory wewnatrz oscieznicy wtedy zakłada sie drzwi i sprawdza sie czy pasuja i czy dobrze sie zamykaja nastepnie zamyka sie drzwi przekreca klucz i piankuje tak powinno sie robic.Pomyłka oscieznic malo prawdopodobne złe osadzenie oscieznicy moja diagnoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.03.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 ...Jareko ?Słucham? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 03.03.2009 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 ...ale na razie nie wiem co mam zrobic dalej z tymi drzwiami.na pewno nie płacić i czekać na rozwój wydarzeń. Jeżeli są luzy, to dla Ciebie towar jest wadliwy. I niech sprzedawca/montażysta się teraz martwi dlaczego tak jest. Napisz co powiedział przedstawiciel Porty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts