Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chomikujecie?

galka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ech ja też mam problem z chomikowaniem, a właściwie to mój luby, nawet zdarzają się przez to drobne sprzeczki:) chomikuje wszystko, ciuchy.. bo bluza mu sie podoba, dziurawa koszulka bo to pamiątka, książki które kupuje na różnych wyprzedażach niekoniecznie z interesującej go tematyki, bo kiedyś się przyda albo zmieni się jego gust, ale najgorsze to są pudła po sprzęcie komputerowym, jest informatykiem, od kiedy się znamy składał komputery i do tej pory trzyma 10-letnie części, bo takich już nie ma i wszystko poupychane w wielkich pudłach, koszmar. Na naszej budowie też powoli zaczyna robić się graciarnia, już sobie wyobrażam wynoszenie wszystkiego z garażu na czas wykonania wylewek;/ Ale wiem po kim to ma, mój teść jest wręcz śmieciarzem, zbiera wszystko pudła, gazety, plastikowe pudełka po jedzeniu bo się przydadzą. Piwnica pełna wejść się nie da, ma piękny długi na jakieś 15 m balkon i jest problem z otwarciem okna bo trzeba pokonać sterty gratów;/ ale i tak go lubie;p

Ale wiem po kim to ma, mój teść jest wręcz śmieciarzem, zbiera wszystko pudła, gazety, plastikowe pudełka po jedzeniu bo się przydadzą. Piwnica pełna wejść się nie da, ma piękny długi na jakieś 15 m balkon i jest problem z otwarciem okna bo trzeba pokonać sterty gratów;/ ale i tak go lubie;p

Noooo. To to już jest w zasadzie jednostka chorobowa, która ma swoją nazwę. Znam dziewczynę, która zbiera nawet te kartonowe tutki, które zostają po zużyciu rolki papieru toaletowego (nie pytaj mnie po co, po prostu szkoda wyrzucić.)

Ale wiem po kim to ma, mój teść jest wręcz śmieciarzem, zbiera wszystko pudła, gazety, plastikowe pudełka po jedzeniu bo się przydadzą. Piwnica pełna wejść się nie da, ma piękny długi na jakieś 15 m balkon i jest problem z otwarciem okna bo trzeba pokonać sterty gratów;/ ale i tak go lubie;p

Noooo. To to już jest w zasadzie jednostka chorobowa, która ma swoją nazwę. Znam dziewczynę, która zbiera nawet te kartonowe tutki, które zostają po zużyciu rolki papieru toaletowego (nie pytaj mnie po co, po prostu szkoda wyrzucić.)

Może kiedyś zrobi z nich wieeeeeeeelkieeeeeee ognisko :wink:

Znam dziewczynę, która zbiera nawet te kartonowe tutki, które zostają po zużyciu rolki papieru toaletowego (nie pytaj mnie po co, po prostu szkoda wyrzucić.)

JoShi my się znamy??? :wink:

kiedyś w pracy wrzucałyśmy do osobnego worka tutki z papieru a potem zrobiłyśmy z nich Marzannę i uroczyście spaliłyśmy :lol:

uznałyśmy że skoro zima jest do dupy to Marzanna też :wink:

Jestem teraz w trakcie przeprowadzki i wygląda to tak, że połowę rzeczy przewozimy a połowa ląduje na śmietniku. Wyjątkiem są książki - te jadą z nami.

To wprost niewiarygodne ile rzeczy nachomikowaliśmy przez 10 lat. Czasami wręcz, kiedy wygrzebywaliśmy zachomikowane graty pakowaniu towarzyszyły salwy śmiechu :D no bo jak coś może być potrzebne, kiedy lata przeleżało w pudłach na szafie.

Został mi jeszcze do spakowania pokój córki i już cierpnę na tę myśl, bo z tej to dopiero chomik :evil:

Jestem teraz w trakcie przeprowadzki i wygląda to tak, że połowę rzeczy przewozimy a połowa ląduje na śmietniku. Wyjątkiem są książki - te jadą z nami.

To wprost niewiarygodne ile rzeczy nachomikowaliśmy przez 10 lat. Czasami wręcz, kiedy wygrzebywaliśmy zachomikowane graty pakowaniu towarzyszyły salwy śmiechu :D no bo jak coś może być potrzebne, kiedy lata przeleżało w pudłach na szafie.

Został mi jeszcze do spakowania pokój córki i już cierpnę na tę myśl, bo z tej to dopiero chomik :evil:

jak się wprowadziliśmy do wspolnego mieszkania mąż przywiózł góre rzeczy, część tych pudeł stała nierozpakowana ( pod łóżkiem, w piwnicy, troche u moich rodziców nawet wylądowało). Przy przeprowadzce do domu zaczęłam krzyczeć, że trzeba to przesortować, na co mój szanowny, że nic w pośpiechu robił nie będzie (2 lata miał na to), zabierze wszystko do nowego domu i na spokojnie sprawdzi, (żeby przed przeprowadzka w stresie nie wyrzucic czegos strasznie waznego). Wymusiłam częściowo swoje. Ale jak pisąłam wczesniej kilka pudeł stoi na strychu, nietkniete oczywiście palcem.

Wśród tych wszystkich zachomikowanych rzeczy jest jeszcze jedna

kategoria;zapakowane w kartony nietrafione prezenty typu komplet

filiżanek,czy szkaradna lampa. Nie wyrzuconych, bo to prezenty ale przy

przeprowadzce niestety trzeba zachować się po męsku i.....won :D

Wśród tych wszystkich zachomikowanych rzeczy jest jeszcze jedna

kategoria;zapakowane w kartony nietrafione prezenty typu komplet

filiżanek,czy szkaradna lampa. Nie wyrzuconych, bo to prezenty ale przy

przeprowadzce niestety trzeba zachować się po męsku i.....won :D

No, podczas przeprowadzki mogą się potłuc, oczywiście przez przypadek :lol:

Nie wyrzucałam zbędnych rzeczy, dla nas już mało przydatnych - dla innych stawały się cennymi dodatkami do życia.

Po wiele rzeczy przyjechał samochód ze stowarzyszenia Samotnej Matki.

Jak strasznie cieszyli się z każdego drobiazgu..a mnie przepełniała radość , że komuś sprawiam frajdę.

Teraz w nowym domu, kiedy coś mi jest zbędne, po prostu pakuję w przeźroczystą torbę i wieszam na klamce od śmietnika. Strasznie krótko wisi :D

Znam dziewczynę, która zbiera nawet te kartonowe tutki, które zostają po zużyciu rolki papieru toaletowego (nie pytaj mnie po co, po prostu szkoda wyrzucić.)

JoShi my się znamy??? :wink:

kiedyś w pracy wrzucałyśmy do osobnego worka tutki z papieru a potem zrobiłyśmy z nich Marzannę i uroczyście spaliłyśmy :lol:

No widzisz. Ja też mam w szafce 6 czy 7 takich tutek. Świetnie się nadają do przygotowywania rozsady na wiosnę zamiast kokosowych doniczek jednorazowych. Tylko, że w przytoczonym przeze mnie przypadku nie chodzi o wykorzystanie tylko o przymus zbierania :) A marzanna "do dupy" a właściwie "od dupy"... to musiało być urocze...

Odpowiedź na zasadnicze pytanie nie padła. :oops:

Mój Osobisty chomikuje przydasie typowo męskie - kabelki, śrubki, układy scalone - potem kiedy zaistnieje potrzeba - tryumfalnie podtyka mi pod oczy :roll: :roll:

Ja metodycznie trzepię dom i zakamarki w poszukiwaniu czegoś do odgruzowania.

Czyli równowaga w przyrodzie zachowana. :D

ja chomikuję głównie ciuchy. Mam pełną rozmiarówkę od 38 do 46 :oops: I ciągle nie wiem, jake będę nosiła za np pół roku, czasem mi się zdarza przypływ silnej woli a czesem mam w nosie i jem pasjami krówki, a potem zmieniam pudło z ciuchami :roll:

Mąz zbiera śrubki. to chtba męska przypadłość...

EZS, ja podobnie chomikuje ciuchy. Ostatnio np. nosze spodnie, które były za szerokie na mnie przez ostatnie 3 lata :oops:

Nigdy nie wiadomo, który rozmiar za pól roku się przyda. Chociaż z póltora roku temu oddałam dużo dużych ciuchów, bo stwierdziłam, ze nigdy się już tak nie utucze :-? ( te jedyne ocalałe spodnie były nowe i miałam je na sobie ze 4 razy i było mi ich poprostu szkoda).