Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wycięcie otworu!

dayzee

Recommended Posts

Witam, ja osobiście wykonywałem podobny otwór, gdyż zrobiłem salon z dwóch pokoi. Wymiar ok 1,60 x 2,20. Wycinałem szlifierką kątową, tylko miałem pustak 12 cm + tynk. Odmierzyłem równo po obu stronach ściany i ciąłem. Tylko kurzy się niemiłosiernie. I przy łuku to było kombinowanie, ale się udało.

A jaki masz pustak, bo jak masz suporeks to piłka pomoże.

Dayzee, to nie jest takie proste. Dziurę, to każdy głupi potrafii zrobić, sztuką jest by ta dziura w ścianie nie spowodowała zawalenia się całego domu. Nikt odpowiedzialny nie odpowie Ci tutaj na Twoje pytanie. Zbyt wiele jest niewiadomych. Musisz spytać konstruktora i przy wycinaniu otworu ściśle trzymać się jego zaleceń.

Dayzee, to nie jest takie proste. Dziurę, to każdy głupi potrafii zrobić, sztuką jest by ta dziura w ścianie nie spowodowała zawalenia się całego domu. Nikt odpowiedzialny nie odpowie Ci tutaj na Twoje pytanie. Zbyt wiele jest niewiadomych. Musisz spytać konstruktora i przy wycinaniu otworu ściśle trzymać się jego zaleceń.
ZAWSZE mozna zrobic nadproze !!!!!! :wink:

ZAWSZE mozna zrobic nadproze !!!!!! :wink:

i co? z całą odpowiedzialnością podpowiesz jakie?

Oczywiscie ze nie!!!!!!!! Chociazby dlatego ze niewidze budynku i sciany !!!!! Natomiast przekonany jestem ze otwor mozna zrobic wszedzie,ajkim systemem i kosztem ,to miedzyinnymi okresli konstruktor Swegoczasu w budynku ktory kupilem ,buył maly garaz ,oddzielony od ogromnej piwnicy kominem ,komin podwiesilismy na belce zrobionej 2 z teownikow200 pospawanych szpilkami i wlany betom dotej pory nic sie ze scian niezarysowalo :D

Absolutnie nie!!!! WSZystkie nieodpowiedzialne rozkuwania scian i innych moga doprowadzic do KATASTROFY BUDOWLANEJ!!! Ostatnio widzialem co zrobili robole u znajomwgo w kamienicy,niemiescila im sie ciezarowka w bramie przelotowej na podworko ,wzieli obkuli slupy bramy po 25 cm z kazdej strony,narazie sie niezawalilo, wlasciciel zaniemowil :o