nemi 07.11.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 A my wykorzystaliśmy te kafle w kuchni - świetnie zgrały się z frontami. Z efektu jesteśmy zadowoleni, chociaż dobranie fugi jest trudne (my chyba mamy najciemniejszą Mapei, musiałaby sprawdzić). Na żywo fuga wygląda ciemniej niż na zdjęciach. Od strony praktycznej też nie sprawiają najmniejszego problemu - po np. smażeniu wystarczy gąbka z płynem do mycia naczyć http://images41.fotosik.pl/224/9c23bad47f9f3dd5med.jpg http://images48.fotosik.pl/228/70c0401e85bf0162med.jpg Pavis mam pytanko - jak Ci się te płytki w kuchni sprawdzają? Czy nad blatem, nad listwą masz Travenę, czy nic tam nie ma? Przepraszam za głupie pytanie, ale nie widzę tego zbyt dokładnie na fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 10.11.2010 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 brąz bali to jest sopro a jakie macie jeszcze inne dopasowane fugi? jest jeszcze jakis ciemniejszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pavis 11.11.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Pavis mam pytanko - jak Ci się te płytki w kuchni sprawdzają? Czy nad blatem, nad listwą masz Travenę, czy nic tam nie ma? Przepraszam za głupie pytanie, ale nie widzę tego zbyt dokładnie na fotkach. Dodałam ponownie zdjęcia, bo fotosik nawalił (przekroczony transfer) - nad blatem mam tylko pasek z kafli - reszta to farba. Płytki sprawdzają się super. Nawet jak smażę coś i płytki są z tłuszczu, to nie ma problemu z usunięciem tego (więcej musiałam się w mieszkaniu naszorować, gdzie miałam polerowane jasne kafle). A jeszcze znalazłam patent - a mianowicie jakiekolwiek plamki na płytkach (na frontach też ) przecieram wilgotną husteczką dla niemowląt (świetnie usuwa plamki, zacieki), a potem tylko na mokro ściereczką z microfibry. Trwa to 2 minuty i jest błysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 11.11.2010 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Pavis dzięki za info. Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem u siebie w kuchni - nie wiem tylko czy to dobry pomysł, żeby montować te same płytki w łazience i w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamil 17.11.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 nemi - Jezeli mozna prosic o namiary na projektanta waszej lazienki. Co do kafli to chorowalem na nie od jakiegos roku, u nas w casto cena 98 za m2 w necie kupilem za 80 Wszystka ladnie pieknie, dopoki nie trafilem na wasz temat i na jakiejs stronie przeczytalem o tym nieszczesnym odcieniem rozu. Serie mam A2 z 02 10 2010 i niestety chociaz na kolorach sie za bardzo nie znam :) to i tak go widze - niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 17.11.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Mamil namiary wyślę na prv, tylko zapytam Pani projektantki, czy mogę. My jesteśmy z niej zadowoleni, choć napracowała się ze mną strasznie, a i tak jakaś tam kosmetyka "w praniu" wyszła. Co do płytek - ja też zamawiałam w sieci i są naprawdę ok. Mam serię z 06.10.10 i u nas te różowe mazaje (maleńkie) widoczne stały się dopiero przy oglądaniu płytek na balkonie (przy dziennym świetle) i przy słoneczku. Przy świetle żarówek są bez zarzutu, czyli nie mam na co narzekać. No i najważniejsze - zamówiłam ich ponad tonę i w całej dostawie nie było ani jednej uszkodzonej płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 17.11.2010 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Trafiłam do dobrego wątku ponieważ kocham te płytki mam je w kuchni jeszcze bez fugi. Ale za to piękne. http://lh4.ggpht.com/_bySjcBIOHMo/TOLrPtDTasI/AAAAAAAAVus/c6KoVWC_avM/s640/Obraz%20009.jpg http://lh6.ggpht.com/_bySjcBIOHMo/TOLxrTCmYxI/AAAAAAAAVvw/lHTHD29fBTI/s512/Obraz%20019.jpg http://lh3.ggpht.com/_bySjcBIOHMo/TOLxuPKIB-I/AAAAAAAAVv0/0mFOFvnMEk4/s640/Obraz%20017.jpg trochę brudne ale cudne.....nie czuję jak rymuję hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 18.11.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Dziewczyny, panowie z mojej ekipy łazienkowej fugi potrzebują - jakie ostatecznie wybrałyście do ciemnych płytek, a jakie do jasnych? Ciemne mam w kuchni nad blatem, a tam już płytki zostały położone i fugować trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 18.11.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Do jasnych jaśmin, do ciemnych też bo mam ich aż 6 sztuk i są łączone z jasnymi. No i przy takiej ilości nie ma co szaleć z rozdzielaniem kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotus1719503897 21.11.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Płytki dotarły do mnie dziś wieczorem. Powyciągałam po jednej z co kilku paczek Traveny w poszukiwaniu różu. I nie ma. Oglądaliśmy je dość dokładnie przy świetle żarówki i latarki (przygotowana byłam, a jak) i naprawdę nie dopatrzyłam się tych jasnoróżowych smug, które widziałam na płytkach w Casto i LM. Na 95% wydaje mi się, że są jasnobeżowe! Jutro popatrzę jeszcze na nie przy dziennym świetle - mam nadzieję, że nic im się przez noc nie zmieni. Seria A2, data produkcji - październik 2010. Nemi, w jakim sklepie internetowym zamawiałaś płytki, podeślij linka. Muszę zamówić płytki na wczoraj i zależy mi na czasie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 21.11.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 Witaj Dorotus, Płytki zamawiałam na http://www.goldgres.pl - niecałe 82 zł za m2. Jestem zadowolona z płytek, z ceny, z szybkości zamówienia. A z opinii na FM wiem, że nie tylko ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 22.11.2010 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witaj Dorotus, Płytki zamawiałam na http://www.goldgres.pl - niecałe 82 zł za m2. Jestem zadowolona z płytek, z ceny, z szybkości zamówienia. A z opinii na FM wiem, że nie tylko ja. ja tez u nich zamawialam,wszystko ok, i cena i szybkosc, ale kazda plytke trzeba obejrzec przy dostawie bo nie chca potem przyjmowac zwrotów. tak czytalam na necie i to potwierdzili w magazynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 22.11.2010 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 a jakie fugi dobieraliscie? moj glazurnik namawia mnie na sopro lub kerakoll , niestety tego drugiego nie widzialam probnika i nie wiem czy ma ciemniejszy braz. A gdyby ktos byl z mazow i chcial tylko troche fugi braz to przeciez mozna sie podzielic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmonia 22.11.2010 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 casse! napisz jak twoja podłaga z Nowej Gali i w jakich wymiarach ją sobie wybrałaś czy już masz efekt końcowy. Ja dzisiaj też ją oglądałam i uważam ze pasuje a na tym polerze rzeczywiście może łatwiej będzie utrzymać czystość. Ja zastanawiam się nad rozmiarem 30*30, ale są jeszcze 30*60 - nie wiem jeszcze jaki rozmiar wybrać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casse 23.11.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 casse! napisz jak twoja podłaga z Nowej Gali i w jakich wymiarach ją sobie wybrałaś czy już masz efekt końcowy. Ja dzisiaj też ją oglądałam i uważam ze pasuje a na tym polerze rzeczywiście może łatwiej będzie utrzymać czystość. Ja zastanawiam się nad rozmiarem 30*30, ale są jeszcze 30*60 - nie wiem jeszcze jaki rozmiar wybrać. pozdrawiam A wiec tak ja wybrałam rozmiar berdziej zblizony do tego co mam na scianach czyli 30x60 A efekt własnie płytkarz skonczył sciany czyli podłoge powinniem robic w tym tyg -moge wstawic fotke ale po weekendzie bo budujemy sie w innym miejscu niz mieszkamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotus1719503897 23.11.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Witaj Dorotus, Płytki zamawiałam na http://www.goldgres.pl - niecałe 82 zł za m2. Jestem zadowolona z płytek, z ceny, z szybkości zamówienia. A z opinii na FM wiem, że nie tylko ja. Nemi, dziś próbowałam zamówić płytki w sklepie goldgres.pl, w "koszyku" zamiast cen widocznych na stronie czyli 81,07 za Travena begie pojawiła sie cena 85,94. Czy Ty również miałaś podobny problem. Chciałam też zamówić Arkesię, cene miała być to 71.71 zł, w koszyku wyświetliła sie cena 128,34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 23.11.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Dorotus, ceny na stronie dotyczą 1 m2 płytek, a w koszyku - jednego opakowania. W przypadku Traveny w opakowaniu jest 1.06 m2, czyli 1 opakowanie powinno kosztować niecałe 86 zł. Czyli wszystko się zgadza. Sprawdziłam też Arkesię - tam tez w jednej paczce jest więcej niż m2 płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorotus1719503897 24.11.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Dzięki Nemi za odpowiedź, dziś zamówiłam płytki, mam nadzieję że nie będą różowe. Wczoraj uzyskałam informację ze sklepu, że seria płytek to A2, a data produkcji 6.10.2010r. Oby nie były różowe, ja i mój mąż mamy "uczulenie" na różowy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 24.11.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 No to pewnie będą takie jak moje - bardzo delikatny odcień różu widoczny tylko przy dziennym świetle. Daj znać jak przyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casse 24.11.2010 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 My tez mamy z Goldgres i tez jak Nemi delikatnie rózowy (wodoczny tylko przez nas -wtajemniczonych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts