emjot27 01.10.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Ja brałem czarną. Brązowa zdecydowanie się wyróżnia na tle tych płytek. Mam ten kolor w innym pomieszczeniu i zdecydowanie nie polecałbym innej niż czarna. No chyba, ze ktoś chce aby fuga się wyróżniała... W tedy może dać nawet białą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shyha 01.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 (edytowane) A jaką macie grubość fug? Bo ja mam 1,5 mm. Trochę boję się, że czarna to nie do końca dobry pomysł. Braliście z Mapei?Może ktoś z Was zrobić fotkę? Jakie fugi dać w tych miejscach:http://opener.cal.pl/fugi.png Edytowane 1 Października 2011 przez shyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shyha 03.10.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Tak w ogóle to zapomniałem napisać o samych płytkach.Brałem odcień A2. Płytki są beżowe, bez żadnych różowych mazi. Niestety w terakocie trafiła się jedna paczka delikatnie ciemniejszych, ale bez tragedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 03.10.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Hej shyha Mam podobny układ tych płytek u siebie w łazience jak Ty z tym,że tam gdzie są te dekory z kwiatami mam wnęki.Jak wrócę dzisiaj do domu, to zrobię Ci fotki bo w sumie nie pamiętam już gdzie jakie fugi, ale wydaje mi się że tam gdzie ciemne płytki łączyły się z beżowymi jest u nas fuga czarna. Na mozaice również czarna a tam, gdzie beżowe płytki łączą się z beżowymi daliśmy jaśminową tak samo dookoła lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shyha 04.10.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Super, byłbym wdzięczny za fotki Pamiętasz ilu mm macie spoiny? Glazurnik wmawia nam, że dawanie jasnej fugi przy mozaice w tym rogu gdzie będzie prysznic + wkoło lustra będzie wyglądało bardzo kiepsko. My upieramy się, że jaśminowa fuga właśnie ładnie podkreśli mozaikę. W jakiej proporcji mieszać fugę bali brąz 59 z czarną Sopro? 50/50? Ktoś pisał, że ją zmieszał. Dla pewności nie chcemy dawać samej czarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niesforna 05.10.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Cześć,ja tez będę miała te płytki, ale w kuchni.Fuga ma być 1,5 mm. Ale cały czas się zastanawiam nad kolorem. Przy jasnych będzie jaśminowa, a przy ciemnych - no właśńie nie wiem. Wstępnie czekoladowa, ale nie wiem, czy nie będzie za jasna. Czarna wydaje mi się jednak za ciemna. A jak mieszaliście czarną z czekoladową, to w jakich proporcjach?Jak powiedziałam glazurnikowi, żeby w wycięciach kwaitu połołzył jasną fugę, a gdzie indziej ciemną, to się spojrzał na mnie jak na idiotkę... :|Czy ktos mógłby zrobić i przesłać mi zdjecie tego panelu z kwiatem, tak żeby było wyraźnie widać fugi ?? Chcodzi mi o tych co mają dekor wypełniony jasną fugę, a inne brzegi ciemną... Z góry wielkie dzięki !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shyha 06.10.2011 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Przyłączam się do prośby!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 07.10.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ja mam jasną fugę w kwiatku - mogę wrzucić fotki po południu, ale dookoła też mam jasną, bo mam tam jasne plytki. U mnie fuga ciemna niestety niezbyt szczęśliwie dobrana (trochę za jasna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shyha 07.10.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Czekamy na zdjęcia...jakiej fugi użyłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 07.10.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Shyha. Chciałem właśnie zrobić fotki, ale żona brała prysznic i miała coś przeciw Jutro zrobię je przy świetle dziennym.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 08.10.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Wstawiam fotki. Niestety jakość zdjęć proporcjonalna do umiejętności fotografującego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 08.10.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Czekamy na zdjęcia...jakiej fugi użyłaś? Atlasa ciemny brąz. Niestety jest zbyt jasna. Fotki mojej łazienki są gdzieś wcześniej w tym wątku i w moim też, więc wrzucam tylko zafugowany panel: http://img253.imageshack.us/img253/5646/72953733.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shyha 09.10.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Dzięki za fotki! Powiedzcie jaką fugę macie na łączeniu beżowego kafelka z brązowym? Jasną czy ciemną? Wydaje mi się, że na fotkach jest jasna, ale nie jestem pewien. Jaką fugę dalibyście do brązowej mozaiki? Jasną czy ciemną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 09.10.2011 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Na łączeniach mam jasną fugę jaśminową (u mnie panel odosobniony, więc musiało tak być). Przy mozaice mam ciemną fugę - półokrągły brzeg blatu. Edit: aha - w mokrych miejscach nie dawałabym jasnej fugi, albo przynajmniej dałabym jej niewiele, bo jak jest mokra to ma paskudny żółty kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola1986-21 15.10.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam, chcę położyć te płytki w łazience ale kwiatowy dekor planuję położyć w pionie (od samej podłogi do sufitu i będzie to tło dla podwieszanej misy wc) Czy ktoś z Was spotkał się z tym dekorem położonym w pionie? Nie wiem czy to dobry pomysł bo trochę boję się, że podczas wycinania miejsca na przycisk od Geberita płytka może pęknąć bo kwiat jest "wycięty" w płytce przez co jest ona "słabsza". Czy ktoś z Was wycinał jakieś otwory w tym dekorze? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimmy1023 23.11.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Witam, Mam pytanie do wszystkich zauroczonych płytkami Travena?? Przy kładzeniu dekoru/kwiatu jedna płytka mi pękła, czy może komuś nie została zbędna jedna płytka zaznaczona na zdjęciu?? a może ktoś wie gdzie można kupić rozkompletowany na sztuki elementy dekoru?? jestem skłonny odkupić nawet dwie płytki bo z reguły jeśli zostają to parami!! http://imageshack.us/photo/my-images/832/56607570.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 24.11.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Hmm.. panel to raczej komplet... Ale możesz podzwonić po marketach budowlanych może mają coś uszkodzone, rozbite...? Jak dokupowałam 2 płytki w Castoramie to facet właśnie wybrał mi je z uszkodzonego opakowania. Płytki bez żadnych uszkodzeń - jako jedyne z kartonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harimex 28.11.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Poniżej wstawiam wzornik kolorów fug firmy Litokol, może pomoże komuś dobrać kolor fugi do kafli: http://img687.imageshack.us/img687/3944/litokol1.jpg http://img266.imageshack.us/img266/6841/litokol2.jpg Wzornik w większym formacie dostępny na http://www.starlike.it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola1986-21 28.11.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Odkupie 3 - 4 sztuki płytek Trovan Beige na podłoge. PILNE !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urga 30.12.2011 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Bardzo mi się podobają te płytki i prawdopodobnie się na nie zdecyduję. Mam jednak pewien problem, łazienka będzie wykafelkowana tylko do wysokośći 1,40m a dalej farba. Na żadnej ze ścian nie ma możliwości położyć panelu z kwiatem / a bardzo mi się on podoba / zastanawiam się czy mogłabym taki panel umieścić na prostokątnej wannie. Nigdzie nie widziałam takiego rozwiązania / a przeczytałam cały wątek / więc mam wątpliwość czy to jest dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts