Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor fug do płytek Travena Mogano Trovan?

Juniorka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 320
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej shyha Mam podobny układ tych płytek u siebie w łazience jak Ty z tym,że tam gdzie są te dekory z kwiatami mam wnęki.Jak wrócę dzisiaj do domu, to zrobię Ci fotki bo w sumie nie pamiętam już gdzie jakie fugi, ale wydaje mi się że tam gdzie ciemne płytki łączyły się z beżowymi jest u nas fuga czarna. Na mozaice również czarna a tam, gdzie beżowe płytki łączą się z beżowymi daliśmy jaśminową tak samo dookoła lustra.

Super, byłbym wdzięczny za fotki :) Pamiętasz ilu mm macie spoiny?

Glazurnik wmawia nam, że dawanie jasnej fugi przy mozaice w tym rogu gdzie będzie prysznic + wkoło lustra będzie wyglądało bardzo kiepsko.

My upieramy się, że jaśminowa fuga właśnie ładnie podkreśli mozaikę.

W jakiej proporcji mieszać fugę bali brąz 59 z czarną Sopro? 50/50? Ktoś pisał, że ją zmieszał. Dla pewności nie chcemy dawać samej czarnej.

Cześć,

ja tez będę miała te płytki, ale w kuchni.

Fuga ma być 1,5 mm. Ale cały czas się zastanawiam nad kolorem. Przy jasnych będzie jaśminowa, a przy ciemnych - no właśńie nie wiem. Wstępnie czekoladowa, ale nie wiem, czy nie będzie za jasna. Czarna wydaje mi się jednak za ciemna. A jak mieszaliście czarną z czekoladową, to w jakich proporcjach?

Jak powiedziałam glazurnikowi, żeby w wycięciach kwaitu połołzył jasną fugę, a gdzie indziej ciemną, to się spojrzał na mnie jak na idiotkę... :|

Czy ktos mógłby zrobić i przesłać mi zdjecie tego panelu z kwiatem, tak żeby było wyraźnie widać fugi ?? Chcodzi mi o tych co mają dekor wypełniony jasną fugę, a inne brzegi ciemną...

Z góry wielkie dzięki !!

Na łączeniach mam jasną fugę jaśminową (u mnie panel odosobniony, więc musiało tak być). Przy mozaice mam ciemną fugę - półokrągły brzeg blatu.

Edit: aha - w mokrych miejscach nie dawałabym jasnej fugi, albo przynajmniej dałabym jej niewiele, bo jak jest mokra to ma paskudny żółty kolor.

Witam, chcę położyć te płytki w łazience ale kwiatowy dekor planuję położyć w pionie (od samej podłogi do sufitu i będzie to tło dla podwieszanej misy wc) Czy ktoś z Was spotkał się z tym dekorem położonym w pionie? Nie wiem czy to dobry pomysł bo trochę boję się, że podczas wycinania miejsca na przycisk od Geberita płytka może pęknąć bo kwiat jest "wycięty" w płytce przez co jest ona "słabsza". Czy ktoś z Was wycinał jakieś otwory w tym dekorze?

pozdrawiam

• 1 month później...

Witam,

Mam pytanie do wszystkich zauroczonych płytkami Travena?? Przy kładzeniu dekoru/kwiatu jedna płytka mi pękła, czy może komuś nie została zbędna jedna płytka zaznaczona na zdjęciu?? a może ktoś wie gdzie można kupić rozkompletowany na sztuki elementy dekoru?? jestem skłonny odkupić nawet dwie płytki bo z reguły jeśli zostają to parami!!

http://imageshack.us/photo/my-images/832/56607570.jpg/

Hmm.. panel to raczej komplet... Ale możesz podzwonić po marketach budowlanych może mają coś uszkodzone, rozbite...? Jak dokupowałam 2 płytki w Castoramie to facet właśnie wybrał mi je z uszkodzonego opakowania. Płytki bez żadnych uszkodzeń - jako jedyne z kartonu.

• 1 month później...
Bardzo mi się podobają te płytki i prawdopodobnie się na nie zdecyduję. Mam jednak pewien problem, łazienka będzie wykafelkowana tylko do wysokośći 1,40m a dalej farba. Na żadnej ze ścian nie ma możliwości położyć panelu z kwiatem / a bardzo mi się on podoba / zastanawiam się czy mogłabym taki panel umieścić na prostokątnej wannie. Nigdzie nie widziałam takiego rozwiązania / a przeczytałam cały wątek / więc mam wątpliwość czy to jest dobry pomysł.