emjot27 01.04.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Juniorka Nie załamuj mnie. Ile ludzi tyle opinii Majster twierdzi, że w prysznicu lepiej dać ciemną fugę gdyż mniej na niej widać przebarwień i osadu powstającego pod wpływem wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 01.04.2011 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Emjot - w sumie racja, ciemna fuga bardziej praktyczna od jasnej. Zapomniałam, że to prysznic A w pozostałej części łazienki nigdzie nie masz ciemnej fugi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 01.04.2011 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Tak. Mam część łazienki z ciemnymi płytkami Mogano Brown a część w jasnej Travena. Tak samo w tych miejscach będą odpowiednio ciemne i jasne fugi. W przypadku jasnej fugi mam dylemat między beżową a jaśminową natomiast w przypadku ciemnej zastanawiam się między brązową a czarną. Wszystkie MAPEI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 01.04.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Emjot - aha, bo początkowo zrozumiałam, że pod prysznicem chcesz dać inną ciemną fugę niż w pozostaje części łazienki Ja do jasnych płytek mam jaśminową, a do ciemnych brązową (najciemniejszy odcień jaki 2 lata temu udało mi się znaleźć). Na czarną fugę bym się nie zdecydowała Powodzenia w wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 01.04.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Ale też firmy Mapei? Jak Ci się po latach spisuję? Prysznic też masz w tych płytkach? Wg mnie brązowe wydają się ciut za jasne, ale i znowu czarne są wg mnie za ciemne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 01.04.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Emjot - ja nie mam kabiny prysznicowej , w tych płytkach mam całą łazienkę . Jaśminowa fuga była z Mapei, ta brązowa z innej firmy. Po 2 latach niewiele się zmieniło w ich wyglądzie. A, co do ciemnej fugi to nie brałabym w tym samym brązie co płytka żeby się nie zlały w jedno. I jeszcze na przykładzie swojej łazienki zauważyłam, że krople z wody bardziej widać na ciemnej fudze niż jasnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 01.04.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 A dlaczego nie chciałaś brązowej Mapei? Jaką inną wzięłaś, jeśli można wiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 01.04.2011 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Emjot - bardzo chciałam fugę z Mapei ale wtedy nie mieli dość ciemnego brązu, dlatego szukałam wśród innych firm. Zresztą właśnie ten wątek założyłam z zapytaniem o fugi do tej kolekcji płytek Teraz wybór fug jest dużo większy nie tylko w Mapei. A mój brąz jest chyba z Bali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 01.04.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 No właśnie, jeżeli chodzi o Mapei, to nadal jest ten problem, bo wg mnie ich najciemniejszy brąz jest i tak za jasny do tych płytek;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 02.04.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 Juniorka nic nie wybrałam. Doła złapałam takiego jak Rów Mariański i nie mam ochoty absolutnie na nic. Najchętniej spakowałabym tyłek i wybyła stąd gdzieś gdzie jest ciepło, ale muszę zapłacić ubezpieczenie samochodów, więc przez najbliższe 2 miesiące siedzę w domu. emjot27 ja bym wzięła czarną. U siebie mam ciemny brąz z Atlasa i jest do du.. Znaczy zdecydowanie za jasny. Wannę dookoła mam obłożoną jasnymi płytkami z jasną fugą, przy najbliższej okazji (zmiana fug przez ten klej co wyłazi) zmienię też płytki na ciemne i ciemną fugę, bo tam gdzie jest mokro, ta jasna fuga robi się po prostu obrzydliwie żółta (nawet taka żółto-brązowa). W fugi brokatowe absolutnie bym nie wchodziła - one fajnie wyglądają przy szklanych mozaikach, przy innych płytkach to mam mieszane odczucia, przy Mogano nie pasują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 02.05.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Ja jestem juz po fugowaniu. Zdecydowaliśmy się jednak na jaśminową i czarną fugę Mapeia. Jestem jednak trochę podłamany. Nie dopilnowałem jak kafelkarz kładł kafle i teraz jest po ptakach. Fugi wyglądają zdecydowanie na większe niż bym sobie tego życzył Są zdecydowanie za duże. Miejscami mają chyba z 3 albo nawet 4 mm Jak to możliwe? Zanim je uzupełnił wyglądały na mniejsze Miały być max 2mm. Ehhh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 02.05.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Pokażesz fotki? Jestem ciekawa jak wyszła czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 02.05.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2011 Jutro postaram się trochę ogarnąć bałagan który na razie panuję w łaziencę i porobię kilka fotek. Co do koloru fugi to akurat z tej czarnej jesteśmy bardziej zadowoleni niż z jaśminowej ale może właśnie dlatego że wyszła za duża i za bardzo rzuca się w oczy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 03.05.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Łazienka jeszcze nie skończona. Kabina prysznicowa nie złożona, tak samo meble i grzejnik. Przy okazji mam do was pytanie, czy to normalne, że pomimo tego, że płytki zostały zafugowane już prawie 3 tygodnie temu to przy myciu strasznie farbują :| Zwłaszcza te czarne. Cała szmata była czarna :/ Czy trzeba je czymś zaimpregnować? Druga sprawa, to fuga gdy jest mokra wygląda ładniej, czy jest może jakiś środek, który taki efekt utrzymywałby cały czas? http://img695.imageshack.us/img695/6716/p5030299.jpghttp://img861.imageshack.us/img861/8806/p5030305.jpghttp://img851.imageshack.us/img851/2599/p5030309.jpghttp://img820.imageshack.us/img820/5543/p5030304.jpghttp://img101.imageshack.us/img101/4346/p5030302.jpghttp://img853.imageshack.us/img853/1867/p5030297.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justka86 13.05.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 emjot27 - mam pytanie a co masz na podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 13.05.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 justka86 Na podłodze mam...płytki ... a dokładniej Novabell NaturalWood Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 26.05.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 A powiedzcie, jak się uzytkuje te płytki? Mocno widać na nich krople wody lub kamień? Łatwo się je czyści czy się mażą? We wtorek spotykam się z dekoratorką łazienek i muszę si ę ostatecznie zdecydować na kolekcję płytek. Po wielu godzinach w sklepach i w internecie ta kolekcja jest aktualnie na pierwszym miejscy w naszych planach. Może ktoś napisze też, jakie dobrał do tych płytek dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate_d 16.06.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Jestem w trakcie projektowania łazienki, zdecydowałam się na ww glazurę, jednak płytki podłogowe nie podobają mi się w ogóle. Czy ktoś może dobierał już inne płytki do tej glazury, chciałabym mieć jasną podłogę, najlepiej gres polerowany 30x60 jak rozmiar płytek. Szukałam, szukałam i nic oprócz cersanitu kondo bianco nie wydaje mi się ok. Co Wy na to? Może ktoś ma takie lub inne jasne płytki do tej kolekcji. U mnie problem jest jeszcze jeden kando bianco 60x60 będziemy mieli (bo kupione już) w kuchni, salonie i przedpokojach . Czy wg Was nie jest tak głupio? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam kate_d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 17.06.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 my mamy na ścianie travena beige i MoganoBrowna podłogi wszędzie i również w łązience jest biało-mleczny gres dużoformatowy,wygląda OK, ale pierwszy rząd na ścianie żeby zrobić wyraźnie odcięcie jasnej ściany od podłogi mamy położoną ciemną listwę 16cm- to MoganoBrowna, ciemne płytki mają ciemne fugi, jasne mają jasne fugi. napewno nie zrobiłambym ani odwrotnie ani tylko 1kolorem fugi wszędzie! płytki uważam że szybko przyjmują zacieki, ale z drugiej strony mamy bardzo bardzo twardą wodę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 28.06.2011 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Możecie mi powiedzieć, czy wasze płytki travena wpadają trochę w róż i czy "marmurkowatość" jest na nich bardzo widoczna czy są dość gładkie kolorystycznie? Mam już projekt łazienki w tych płytkach, ale właśnie dziś zobaczyłam je w aranżacji w jednym skelpie i dość mocno wpadały w róż. TRochę mnie to zniechęciło i zastanawiam się, czy nie wybrać innej płytki. Będę wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts