emjot27 29.06.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Nie wiem, ale przyglądałem się im już wiele razy pod różnymi kątami i różu tam nie zauważyłem. Ale że jestem facet to i pewnie daltonista więc na kolorach się nie znam Moja żona jednak potwierdziła, że różowego one nie mają w sobie. Może to kwestia oświetlenie? Spróbuj zobaczyć je albo w innym świetle albo w innym salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 29.06.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Uff, to już jestem spokojniejsza. Dziś jeszcze wnikliwie obejrzę je w sklepie Dziękuję za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 29.06.2011 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Możecie mi powiedzieć, czy wasze płytki travena wpadają trochę w róż i czy "marmurkowatość" jest na nich bardzo widoczna czy są dość gładkie kolorystycznie? Ja akurat mam płytki bez "różu" i "marmurkowatości", ale kupowane były 2,5r. temu. Kilka osób pisało tu (zobacz na wcześniejszych stronach) o tym, że w niektórych partiach są widoczne odcienie różu. Może się już poprawili na produkcji i różu już brak. Oby, bo wiele osób się przez to zniechęciło do tych płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 29.06.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 No ja kupowałem płytki pół roku temu i pierwszą partię zamawiałem przez Internet. 3 miesiące później, kiedy wykańczałem łazienkę okazało się, że zabrakło mi 2 opakowania i te dokupiłem już w Castoramie w Bydgoszczy. Na szczęście nie było między nimi żadnych różnic i żadnego różu nie widać ani na jednych ani na drugich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 29.06.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Dziś byłam w 2 sklepach, żeby zobaczyć aranżację w Travenie i wyglądały bardzo ładnie. Nie było widać różu. Jutro będę zamawiała pewnie już do swojej łazienki i mam nadzieję, że przyjdą ładne w kremie. JEstem ciekawa jak wyjdą, bo nie łączymy ich z brązowymi z tej samej kolekcji tylko w woodentic brown. Nie mogę się doczekać efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 29.06.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Chcesz położyć woodentica na podłodze czy na ścianach? Jak masz jakiś projekt to wrzuć wizualizację. Jestem ciekawy aranżacji. Ja planuję połączyć taki kolor płytek jak ten woodentic w łazience na poddaszu ale z szarymi płytkami Nowej Gali z kolekcji Signum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 30.06.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 (edytowane) http://images43.fotosik.pl/949/7b2b957985369abekm.jpg mam tylko pierwszy projekt, jeszcze przed drobnymi zmianami, bo w rzeczywistości łazienka jest trochę krótsza. Ale ogólny widok można zobaczyć. Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez grzanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agafaw2 01.07.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 moja wizualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 03.07.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Fajna wizualka, choć nie rozumiem funkcji wnęki koło kibelka. Moim zdaniem będzie to wyłącznie miejsce zbierania się kurzu, więc proponuję zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shyha 20.07.2011 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Hej, Właśnie jestem w trakcie swojego pierwszego remontu w życiu Łazienka właśnie w fazie finalnej ... planowania. Zdecydowaliśmy się na tę kolekcję, ale czytam forum i zasiane zostało (różowe) ziarno niepewności. Zamierzam zamawiać te płytki w internecie i obawiam się o odcień różowy. Jak obecnie z tym jest? Najtańszą cenę jaką znalazłem tych płytek to 84zł/m2 za podstawowe 325x651. moja wizualizacja Mogę zapytać w jakim programie? Ja zacząłem naukę od PRO100 5.0 i niestety wizualizacja znacznie jakościowo odbiega to od Twoich. CAD Decor może? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 21.07.2011 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Shyha,nt. programów do projektowani jest wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177729-Programy-do-aran%C5%BCacji-projektowania-itd.a dziewczyny nie wkleiły wizualek, ale rendery od projektantów (najprawdopodobniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate_d 21.07.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Moja wersja Paradyż travena .. fugi: jasne płytki cersanit jaśmin, ciemne czekolada + czarny cersanit - fuga własnego autorstwa, mieszana pod kolor płytek ))) Zdjęcia niestety póki co z telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate_d 21.07.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Hej, również zamawiałam płytki przez internet. W Warszawie mają straszne ceny ((( Zamawiałam je spod opoczna, od http://allegro.pl/show_item.php?item=1658988005, wszystko ok, można zwracać nadmiar. Jestem bardzo zadowolona )) Pozdrawiam wielbicieli TRAVENY )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta7932 22.07.2011 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam, Jestem tu nowa na tym forum i potrzebuję waszej pomocy.Oczywiście mam problem z doborem fugi do panela z kwiatkiem. Wiem,że kwiatek trzeba zafugować jasną fugą ale nadal nie wiem jaką fugę dać między płytki.Glazurnik powiedział, żeby dać jasną tak jak będzie w całej łazience. Ale czy to będzie dobrze wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate_d 22.07.2011 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Witam, Jestem tu nowa na tym forum i potrzebuję waszej pomocy. Oczywiście mam problem z doborem fugi do panela z kwiatkiem. Wiem,że kwiatek trzeba zafugować jasną fugą ale nadal nie wiem jaką fugę dać między płytki. Glazurnik powiedział, żeby dać jasną tak jak będzie w całej łazience. Ale czy to będzie dobrze wyglądać? Ja również zamierzałam dać wszędzie jasną fugę Mapei jaśmin, ale mój glazurnik doradził Ceresit - ciemną do ciemnych a jasną do jasnych, zgodziłam się i nie żałuję ( jasne ceresit jaśmin, ciemne czekolada zmieszana z czarną, bo nie mogłam znaleźć idealnie pasującego ciemnego brązu, wyszło bardzo ładnie na panelu mam jasną fugę, a pomiędzy płytkami od niego ciemną, glazurnik musiał się nieźle pobawić bo w miejscach gdzie idzie łodyga kwiatu i styka się płytka z płytką dawał plamkę białej fugi, więc wygląda to tak jakby dekor nie był przerwany tylko był jedną całością. Mi się podoba i jestem bardzo zadowolona )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta7932 22.07.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dzięki za odpowiedź. Porozmawiam jutro z glazurnikiem może i on podejmie to wyzwanie i spróbuje pobawić się z fugą ciemną i jasną. Choć ktoś na forum już pisał, że próbował kombinacji z fugami czyli ta kropka jasna tam gdzie łodyga i nie za bardzo to wyszło ponieważ się fugi zmieszały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate_d 22.07.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Glazurnik mój mówi, że trzeba nałożyć ciemną zostawić przerwę i poczekać aż zaschnie potem zrobić kropkę )) U mnie nic się nie zmieszało i wygląda ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzanka 11.08.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 u mnie płytki właśnie się kładą i wyglądają bardzo ładnie. Przede wszystkim NIE wpadają w róż Są bardzo jasne, beżowe, prawie białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shyha 01.10.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Jaka jest w końcu najlepsza brązowa fuga do tych płytek?Sopro Brąz Bali 59Mapei Czekolada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 01.10.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 Obie podobne. Brąz bali jeśli dobrze pamiętam trochę ciemniejszy. shyha jesteś pewna, że nie chcesz czarnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts