Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor fug do płytek Travena Mogano Trovan?

Juniorka

Recommended Posts

Nie wiem, ale przyglądałem się im już wiele razy pod różnymi kątami i różu tam nie zauważyłem. Ale że jestem facet to i pewnie daltonista więc na kolorach się nie znam ;) Moja żona jednak potwierdziła, że różowego one nie mają w sobie. Może to kwestia oświetlenie? Spróbuj zobaczyć je albo w innym świetle albo w innym salonie ;)

• Odpowiedzi 320
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Możecie mi powiedzieć, czy wasze płytki travena wpadają trochę w róż i czy "marmurkowatość" jest na nich bardzo widoczna czy są dość gładkie kolorystycznie?

Ja akurat mam płytki bez "różu" i "marmurkowatości", ale kupowane były 2,5r. temu.

Kilka osób pisało tu (zobacz na wcześniejszych stronach) o tym, że w niektórych partiach są widoczne odcienie różu. Może się już poprawili na produkcji i różu już brak. Oby, bo wiele osób się przez to zniechęciło do tych płytek.

No ja kupowałem płytki pół roku temu i pierwszą partię zamawiałem przez Internet. 3 miesiące później, kiedy wykańczałem łazienkę okazało się, że zabrakło mi 2 opakowania i te dokupiłem już w Castoramie w Bydgoszczy. Na szczęście nie było między nimi żadnych różnic i żadnego różu nie widać ani na jednych ani na drugich.

Dziś byłam w 2 sklepach, żeby zobaczyć aranżację w Travenie i wyglądały bardzo ładnie. Nie było widać różu.

Jutro będę zamawiała pewnie już do swojej łazienki i mam nadzieję, że przyjdą ładne w kremie. JEstem ciekawa jak wyjdą, bo nie łączymy ich z brązowymi z tej samej kolekcji tylko w woodentic brown. Nie mogę się doczekać efektu :)

• 3 weeks później...

Hej,

Właśnie jestem w trakcie swojego pierwszego remontu w życiu :p Łazienka właśnie w fazie finalnej ... planowania.

Zdecydowaliśmy się na tę kolekcję, ale czytam forum i zasiane zostało (różowe) ziarno niepewności.

Zamierzam zamawiać te płytki w internecie i obawiam się o odcień różowy. Jak obecnie z tym jest? Najtańszą cenę jaką znalazłem tych płytek to 84zł/m2 za podstawowe 325x651.

moja wizualizacja

Mogę zapytać w jakim programie? Ja zacząłem naukę od PRO100 5.0 i niestety wizualizacja znacznie jakościowo odbiega to od Twoich.

CAD Decor może?

Shyha,

nt. programów do projektowani jest wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?177729-Programy-do-aran%C5%BCacji-projektowania-itd.

a dziewczyny nie wkleiły wizualek, ale rendery od projektantów (najprawdopodobniej)

Witam,

Jestem tu nowa na tym forum i potrzebuję waszej pomocy.

Oczywiście mam problem z doborem fugi do panela z kwiatkiem. Wiem,że kwiatek trzeba zafugować jasną fugą ale nadal nie wiem jaką fugę dać między płytki.

Glazurnik powiedział, żeby dać jasną tak jak będzie w całej łazience. Ale czy to będzie dobrze wyglądać?

Witam,

Jestem tu nowa na tym forum i potrzebuję waszej pomocy.

Oczywiście mam problem z doborem fugi do panela z kwiatkiem. Wiem,że kwiatek trzeba zafugować jasną fugą ale nadal nie wiem jaką fugę dać między płytki.

Glazurnik powiedział, żeby dać jasną tak jak będzie w całej łazience. Ale czy to będzie dobrze wyglądać?

Ja również zamierzałam dać wszędzie jasną fugę Mapei jaśmin, ale mój glazurnik doradził Ceresit - ciemną do ciemnych a jasną do jasnych, zgodziłam się i nie żałuję ( jasne ceresit jaśmin, ciemne czekolada zmieszana z czarną, bo nie mogłam znaleźć idealnie pasującego ciemnego brązu, wyszło bardzo ładnie :) na panelu mam jasną fugę, a pomiędzy płytkami od niego ciemną, glazurnik musiał się nieźle pobawić bo w miejscach gdzie idzie łodyga kwiatu i styka się płytka z płytką dawał plamkę białej fugi, więc wygląda to tak jakby dekor nie był przerwany tylko był jedną całością. Mi się podoba i jestem bardzo zadowolona :)))

Dzięki za odpowiedź. :yes:

Porozmawiam jutro z glazurnikiem może i on podejmie to wyzwanie i spróbuje pobawić się z fugą ciemną i jasną.:yes:

Choć ktoś na forum już pisał, że próbował kombinacji z fugami czyli ta kropka jasna tam gdzie łodyga i nie za bardzo to wyszło ponieważ się fugi zmieszały.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...