Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki kolor fug do płytek Travena Mogano Trovan?

Juniorka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 320
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A my wykorzystaliśmy te kafle w kuchni - świetnie zgrały się z frontami. Z efektu jesteśmy zadowoleni, chociaż dobranie fugi jest trudne (my chyba mamy najciemniejszą Mapei, musiałaby sprawdzić). Na żywo fuga wygląda ciemniej niż na zdjęciach. Od strony praktycznej też nie sprawiają najmniejszego problemu - po np. smażeniu wystarczy gąbka z płynem do mycia naczyć :)

http://lh6.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMRpXTeQKuI/AAAAAAAAADA/3GpK14qLsJo/s400/DSC_2207.JPG

http://lh5.ggpht.com/_k5w9bmZJsGc/TMRpZ8gFJsI/AAAAAAAAADE/zRYvkBgMd-0/s400/DSC_2212.JPG

PAVIS, wiem że to inny temat, ale możesz zdradzić co to za śliczne płytki masz na podłodze?

Spokojnie. Będzie dobrze. :)

Nemi, jest dobrze. Na plytkach nie widać różu, no może troszkę, ciutkę. Płytki są na tyle ładne że wogóle mi to nie przeszkadza. Miałam pietra jak zamawiałam, ale teraz juz wiem, że zamówię w sklepie goldgres kolejne płytki (Arkesię beige, 70 m2). Sklep polecam każdemu niezdecydowanemu. Pozdrawiam, :)

Dorotus świetnie, że płytki Ci się podbają. Mnie pierwsze co strasznie zaskoczyło to ich grubość. Nie wiem, czy wszystkie takie są, ale ta seria naprawdę masywna. :) Masz jakąś aranżację swojej łazienki? Z przyjemnością popatrzyłabym na jakąś kolejną łazieneczkę w Mogano... :)

Nemi my co prawda panelu z kwiatami nie mamy, ale pytalam o niego kiedys w sklepie i powiedziano mi, ze wlasnie trzeba go zafugowac, a jasna fuga bedzie tam moim zdaniem najlepiej wygladac.

Wracajac do dawnej dyskusji i kolorach. Moje plytki z Castoramy ( kupowane w listopadzie 2010, odcien A2 ), leza na scianie i jak na razie nikt odcieniu rozu nie zauwazyl. Ja zobacze je dopiero w Swieta Bozego Narodzienia i mam nadzieje, ze rowniez go nie dostrzege.

dziewczyny! zamówiłam travenę i mogano a później trafiłam na wasz wątek różu na płytkach i szczerze mówiąc wystraszyłam się :( co mi przyślą, ale dotarła całkiem ecru travena.:yes: mogę wam stronkę polecić (bardzo szybkie dostawy - chyba że zasypie) i niskie ceny : http://www.swiat-plytek.com.pl/

moze jak się przypatrzę i wiem to znajdę tego różu gdzieś maźniecie ale dla laików to jest po prostu ecru.

później wkleję wam trochę zdjęć bo na razie mam obudowaną wannę, położone płytki na ścianie z umywalką i wc i niedokończony prysznic, w sobotę kładę podłogę. nic nie jest zafugowane więc nie ma jeszcze efektu. mam panel kwiatowy i powiem wam że na pewno trzeba zafugować.

poszłam w całkiem nową aranżację traveny mogano :D ale to potem na zdjęciach.

Panel kwiatowy zagugowany wygląda jeszcze lepiej niż niezafugowany. :D Sprawdziłam u siebie. Tylko ważne, żeby dobrać dobrze fugi - u mnie jasna w kolorze jaśminu sprawdziła się świetnie, ciemna natomiast - ciemnobrązowy (Atlasa chyba) niespecjalnie, więc trzeba będzie kupić pisak (ponoć są takie specjalne do fug) i pomalować. :)

Wczoraj byłam w mieszkaniu, ale zapomniałam zabrać aparatu - dziś wezmę to zrobię jakieś fotki.

He he - też o tym myślałam. :)

Wydaje mi się, ze płytki są na tyle neutralne, że i czerwony i fioletowy powinien być ok. Moja łazienka już podobno skończona (to znaczy na tym etapie prac, bo tak w ogóle to sporo rzeczy jeszcze brakuje, ale finanse nie do końca na wszystko pozwalają), więc najwyższa pora na myślenie. :)

Dziewczęta jakieś pomysły na kolorystykę dodatków?

U nas łazienka skończona -i wyszła CUDNIE :rolleyes:

Miałas wkleic zdjęcie podłogi (poler CN01 z nowej Gali) ale jak juz podjechłam z aparatem to mi fachowcy całą podłoge przyryli i na dodatek podkleili tasma :(

Więc zdjecia beda pózniej

Fudi-z mapei -jasmin do jasnych

czekoladowo do ciemnych i taka tez na podłoge

Co do kolorów to ja juz zadnego nie bede dodawac -dodatki bedą w ciemym brązie (ręczniki szczotka ....)