Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rewizja w cenie zabudowy wanny - tak czy nie?

bisia

Recommended Posts

Wykonawca wycenił zrobienie łazienki wiedząc, że wanna jest do zabudowania. Teraz żąda dodatkowe pieniądze za zrobienie rewizji w zabudowie. Czy słusznie? Mnie się wydaje, że to normalne, że jak jest zabudowana wanna, to w domyśle jest też zrobienie rewizji, ale może się mylę. Więc jak to zazwyczaj jest?

Jeśli wycena przed wykonaniem była szczegółowa i nie znalazł się żaden zapis na temat rewizji to racja jest po stronie wykonawcy /niestety/. Często inwestorzy rezygnują z wykonania klapy rewizyjnej bo psułaby im efekt estetyczny - nie zawsze można to wykonać w taki sposób aby było niezauważalne, no przynajmniej na pierwszy rzut oka.

Wykonawca wycenił zrobienie łazienki wiedząc, że wanna jest do zabudowania. Teraz żąda dodatkowe pieniądze za zrobienie rewizji w zabudowie. Czy słusznie? Mnie się wydaje, że to normalne, że jak jest zabudowana wanna, to w domyśle jest też zrobienie rewizji, ale może się mylę. Więc jak to zazwyczaj jest?

Ten wykonawca to wg mnie taka trochę ćwana gapa. Otwór rewizyjny przy nie rozbieralnej zabudowie wanny to konstrukcja oczywista. Wykonawca łapie klientów na dodatkowe opłaty. Dla porównania np. ma postawić kompletny komin, a za wyczystkę każe sobie ekstra płacić. Nie daj się wpuszczać na takie chwyty, są stare jak świat.

Pozdrawiam