bisia 27.02.2009 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Wykonawca wycenił zrobienie łazienki wiedząc, że wanna jest do zabudowania. Teraz żąda dodatkowe pieniądze za zrobienie rewizji w zabudowie. Czy słusznie? Mnie się wydaje, że to normalne, że jak jest zabudowana wanna, to w domyśle jest też zrobienie rewizji, ale może się mylę. Więc jak to zazwyczaj jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Powerhouse 28.02.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Jeśli wycena przed wykonaniem była szczegółowa i nie znalazł się żaden zapis na temat rewizji to racja jest po stronie wykonawcy /niestety/. Często inwestorzy rezygnują z wykonania klapy rewizyjnej bo psułaby im efekt estetyczny - nie zawsze można to wykonać w taki sposób aby było niezauważalne, no przynajmniej na pierwszy rzut oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 28.02.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Wykonawca wycenił zrobienie łazienki wiedząc, że wanna jest do zabudowania. Teraz żąda dodatkowe pieniądze za zrobienie rewizji w zabudowie. Czy słusznie? Mnie się wydaje, że to normalne, że jak jest zabudowana wanna, to w domyśle jest też zrobienie rewizji, ale może się mylę. Więc jak to zazwyczaj jest? Ten wykonawca to wg mnie taka trochę ćwana gapa. Otwór rewizyjny przy nie rozbieralnej zabudowie wanny to konstrukcja oczywista. Wykonawca łapie klientów na dodatkowe opłaty. Dla porównania np. ma postawić kompletny komin, a za wyczystkę każe sobie ekstra płacić. Nie daj się wpuszczać na takie chwyty, są stare jak świat. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 28.02.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 w cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 28.02.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 w cenie Mysza, to nie jest ten wątek. P.S. jeżeli to Twoje prace to niczego sobie. Jest miejsce na Ogłoszeniach drobnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 28.02.2009 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 wycena w żadnym wypadku nie była szczegółowa tzn. pan obejrzał projekt, obejrzał łazienkę i rzucił cenę (miało być kompletnie zrobione, czyli po jego wyjściu biorę ręcznik i idę pod prysznic) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gościk 28.02.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 wycena w żadnym wypadku nie była szczegółowa tzn. pan obejrzał projekt, obejrzał łazienkę i rzucił cenę (miało być kompletnie zrobione, czyli po jego wyjściu biorę ręcznik i idę pod prysznic) Kompletnie zrobione pan obejrzał, ale PANI płaci i wymaga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysza223 01.03.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 w cenie Mysza, to nie jest ten wątek. P.S. jeżeli to Twoje prace to niczego sobie. Jest miejsce na Ogłoszeniach drobnych Dlaczego to nie ten wątek - odpowiedz była co do rewizji ja zawsze robię w cenie bez dopłat.Dla mnie to naciąganie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
batko lenin 08.03.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Kwestia uzgodnień, ale generalnie nie robię łaski inwestorowi. Rewizja musi być i szlus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts