lusia wolska 02.06.2004 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 witam wszystkich i dziękuję za info nt silikatów.zamierzamy budować z nich bo są mniej łamliwe i twardsze,a bk nasąka smrodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 02.06.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2004 S I L I K A T Y... + KLINKIER NA ELEWACJĘ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
az1719499295 04.06.2004 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2004 Dziwna ta wasza dyskusja. Wynika z niej, że zalety ma tylko silka albo ceramika albo BK. W rzeczywistości gdyby tak było na rynku ostałby się jeden rodzaj materiału a resztę by wymiotło - a tak nie jest - co potwierdza nawet sondaż na forum - http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11680. Wielokrotnie na tym forum padało, że wszystko zależy od zachowania odpowiedniej technologii do odpowiedniego materiału. W efekcie okaże się , że te same zalety będzie miał każdy z materiałów, a jeśli w którymś względzie jego charakterystyka odbiega od pozostałych to można to zniwelować tynkiem, ociepleniem , izolacją itp itd ...... Krótko - lubcie sobie własny wybór , tylko proszę nie róbcie z pozostałych frajerów , którzy się dali wpuścić w maliny przez drapieżny marketing konkurencji. Żeby nie podgrzewać atmosfery nie napiszę z czego sam się buduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mialek 07.06.2004 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 a zna ktos moze producenta silikatow z Poznania lub okolic? w Lezajsku jest firma ktora robi z silikatow duze bloczki o dlugosic 50 cm i cena za metr wychodzi wtedy 34 zl za material przy grubosci sciany 25 cm ale do lezajska z Poznania daleko a material ciezki wiec szukam czegos blizej Stare Kurowo - na zachód od Poznania ( Koło Gorzowa Wielkopolsiego- jak nazwa wskazuje - stolicy woj. lubuskiego ) I Żabinkowo czy jakoś tak - na południe od Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek123 07.06.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2004 Żabinko gmina Mosina jakieś 30 km od centrum Poznania. produkują tam całkiem porządną Silkę.pozdrawiam Tomek123 Ja buduję domek z BK Solec Kujawski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 14.06.2004 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2004 Dziwna ta wasza dyskusja. Wynika z niej, że zalety ma tylko silka albo ceramika albo BK. W rzeczywistości gdyby tak było na rynku ostałby się jeden rodzaj materiału a resztę by wymiotło - a tak nie jest - co potwierdza nawet sondaż na forum - http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=11680. Wielokrotnie na tym forum padało, że wszystko zależy od zachowania odpowiedniej technologii do odpowiedniego materiału. W efekcie okaże się , że te same zalety będzie miał każdy z materiałów, a jeśli w którymś względzie jego charakterystyka odbiega od pozostałych to można to zniwelować tynkiem, ociepleniem , izolacją itp itd ...... Krótko - lubcie sobie własny wybór , tylko proszę nie róbcie z pozostałych frajerów , którzy się dali wpuścić w maliny przez drapieżny marketing konkurencji. Żeby nie podgrzewać atmosfery nie napiszę z czego sam się buduję. nic dodać nic ująć a&z gratuluje trafnego komentarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 26.06.2004 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 Oj widzę tutaj dużo "silikatowców". Ja się do nich dołączam. Silka z Iławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Singer 26.06.2004 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2004 Nie ma nic za darmo. Najlepsze jest drewno bo najzdrowsze. Oczywiscie wybieram ceramike, sam mam dom z Porothermu Wienerbergera, dopiero co wybudowalem. Mieszkam w domu z tzw. siporexu, nie bylo problemow z instalacjami wewnetrznymi ale mikroklimat pozostawia wiele do zyczenia. Zawsze mozna tlumaczyc, ze silikaty sa najlepsze jesli nie stac Cie na ceramike. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zofija 27.06.2004 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Mieszkam w domu z tzw. siporexu, nie bylo problemow z instalacjami wewnetrznymi ale mikroklimat pozostawia wiele do zyczenia. Czy możesz powiedzić coś więcej na temat tego mikroklimatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bio 27.06.2004 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 Ceramika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 27.06.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2004 W projekcie był Porotherm 25 + 12cm wełny. Myślałem też o ścianie jednowarstwowej Porotherm 44. Ostatecznie będzie MAX 28,8 + 12 cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 30.06.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Ja tez silka - szybko, tanio, prosciutko, praktycznie bez tynkow wewnetrznych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.06.2004 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Murator nr 1/03 porównanie kosztów wykonania ścian we wszelakich technologiach i rodzajachkażdy buduje, z tego na go przede wszystkim staćja postawiłem z c PTH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
filip1 06.07.2004 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 Ja tez silka - szybko, tanio, prosciutko, praktycznie bez tynkow wewnetrznych :) JA TEŻ SIĘ ZDECYDOWAŁEM. JAKĄ GRUBOŚĆ SILIKI WYBRAŁAŚ I CZYM OCIEPLASZ, BO MI PROPONUJĄ TYLKO I WYŁĄCZNIE WEŁNĘ. A NAJTAŃSZĄ JAKĄ ZNALAZŁEM TO WEBER 12 31ZŁ MKW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 11.07.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2004 U mnie w Częstochowie też z budowaniem z silikatów mizernie. Ale my przełamujemy lody i budujemy z silikatów Ludynia. Budowa ruszyła tydzień temu. Ściana 3w - a ocieplamy styropianem. pozdrawiam silikatowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedrap3 17.08.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Najbardziej problematyczne jest chyba to, że o plusach i minusach nowych materiałów budowlanych najczęściej wypowiadamy się z punktu widzenia teoretyka. Większość wpisów jest, jak rozumiem od osób które stoją przed wyborem jaki materiał wybrać na ściany lub osób które wybrały i budują ale jeszcze nie miały okazji tak naprawdę pomieszkać. Może na forum są osoby które już od kilku (kilkunastu?) lat mieszkają w domach z silitakatów, z porothermu, czy z BK i powiedzą, jakie są ich prawdziwe doświadczenia po wielu latach użytkowania? Szczególnie interesują mnie cechy niby wyróżniające dany materiał, jak np. dla slikatów idealny mikroklimat, czy to prawda czy tylko chwyt reklamowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 17.08.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 kedrap,na forum jest juz kilka razy poruszany ten wątek i wypowiedzi osób mieszkających w domach zbudowanych w różnych technologiach jest masa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 17.08.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Chyba będzie Solbecik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kedrap3 18.08.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 kedrap, na forum jest juz kilka razy poruszany ten wątek i wypowiedzi osób mieszkających w domach zbudowanych w różnych technologiach jest masa Jakoś nie mogłem nic znaleźć, a istotne byłyby doświadczenia nie po pierwszym czy nawet drugim roku ale po kilku dobrych latach. Ale takie osoby chyba na forum Muratora już nie mają czego szukać, więc najbardziej ożywiona dyskusja toczy się pomiędzy teoretykami-inwestorami przed budową i fachowcami z branży, którzy często lubią lub nie lubią daną technologię ze względu na łatwość i znajomość budowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 18.08.2004 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 O Porothermie może coś znajdziesz w wątku http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=25469&highlight=lub http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23771&highlight=Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts